Primul cadru pentru pavilioane auto din fibre naturale la nivel mondial

Publicat pe 14 Aprilie 2016
BASF, impreuna cu International Automotive Components Group (IAC), a dezvoltat in premiera mondiala cadrul pentru pavilioane auto realizat in intregime din fibre naturale. Componenta usoara, IAC FiberFrame, este utilizata la fabricarea noilor automobile Mercedes-Benz clasa E, care se gasesc pe piata europeana de la inceputul lunii aprilie.

Liantul Acrodur® 950 l de la BASF asigura capacitatea de incarcare necesara si rezistenta la caldura a componentelor usoare. Fiind o alternativa la rasinile fenolice, liantul pe baza de apa intareste fibrele naturale, permitand astfel obtinerea unor cadre pentru pavilioane ecologice, stabile din punct de vedere al dimensiunii si, mai presus de toate, usoare.

Consum de combustibil redus prin cadre de acoperis mai usoare

„Cadrele pentru pavilioane din fibre naturale pe baza de Acrodur 950 l sunt cu aproximativ 40 % mai usoare decat cele realizate din metal. Prin urmare, ajutam producatorii de automobile sa-si atinga obiectivele de sustenabilitate, deoarece vehiculele mai usoare consuma mai putin combustibil si au emisii de carbon reduse”, explica Thorsten Habeck, Seful Departamentului Marketing pentru Dispersii si Lianti pentru fibre de la BASF.

IAC, unul dintre cei mai importanti producatori de sisteme interioare auto la nivel mondial, a dezvoltat conceptul inovator de “componente usoare” si produce cadrul pentru pavilioane bazat pe Acrodur 950 l. „A fost usor sa integram liantul BASF in sistemul nostru de productie. Componentele din fibre naturale consolidate cu Acrodur sunt ideale pentru modelare; acestea sunt ecologice si ne ajuta sa economisim timp in procesul de productie a materialelor compozite”, afirma Fritz Schweindl, Director inginerie avansata la IAC, adaugand ca „In plus, produsul are un nivel redus de emisii, ceea ce inseamna ca ofera siguranta crescuta atunci cand se lucreaza cu el.”

Liantii Acrodur sunt ideali pentru aplicatiile usoare de inalta calitate in industria de fabricare a mobilei si in industria auto

Liantii Acrodur sunt folositi pentru consolidarea unor straturi din fibre naturale, care sunt prelucrate ulterior in piese turnate. Pe langa faptul ca este ecologic, Acrodur asigura de asemenea prelucrarea, asamblarea si turnarea simpla si fara probleme a produselor semi-finite. Liantii sunt utilizati pentru productia diverselor aplicatii usoare, de inalta calitate, din industria mobilei si auto. Intre acestea amintim scaunele de canepa expuse la Targul de Mobila de la Milano in 2011 de catre designerii Werner Aisslinger, precum si panourile interioare si cotierele pentru usi din interiorul automobilelor.

Despre Divizia de dispersii si pigmenti a BASF  

Divizia Dispersii si Pigmenti din cadrul BASF dezvolta, produce si comercializeaza la nivel mondial o gama larga de pigmenti, rasini, aditivi si dispersii de polimeri de calitate. Aceste materii prime sunt utilizate in mixturi pentru vopsele si straturi de acoperire, imprimare si produse de ambalare, produse chimice pentru constructii, adezivi, lianti pentru fibre, materiale plastice, hartie, precum si pentru aplicatii electronice, cum ar fi ecranele. Prin portofoliul complet de produse si cunostintele sale extinse in domeniu, divizia de Dispersii si Pigmenti ofera clientilor solutii inovatoare si durabile, ajutandu-i sa produca mixturi avansate. Pentru informatii suplimentare despre divizia de Dispersii si Pigmenti, puteti accesa www.dispersions-pigments.basf.com.

Despre BASF

La BASF, noi cream chimie pentru un viitor durabil. Imbinam succesul profesional, cu protectia mediului si responsabilitatea sociala. Cei aproximativ 112,000 de angajati ai Grupului BASF contribuie la succesul clientilor nostri in aproape toate domeniile si in majoritatea tarilor de pe Glob. Din portofoliul nostru fac parte cinci segmente: Produsele chimice; Produsele de imbunatatire a performantei, Materialele si solutiile functionale, Solutiile in domeniul agriculturii, precum si Petrol si gaze. In 2015 cifra de afaceri a BASF a fost de 70 milliarde EUR. Actiunile BASF sunt cotate la bursele din Frankfurt (BAS), Londra (BFA) si Zurich (AN). Informatii suplimentare despre BASF sunt disponibile pe internet la adresa www.basf.com.

Domenii: Auto

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!