S-a lansat oficial cea de-a patra editie a saptamanii belgiene, la Pullman Bucharest

Publicat pe 13 Aprilie 2016
Cea de-a parta editie a Saptamanii Belgiene are loc saptamana aceasta la Pullman Bucharest World Trade Center. Evenimentul de anul acesta este dedicat gastronomiei si industriei alimentare belgiene si se bucura de participarea invitatilor speciali, Alex Verhoeven, chef de elita si proprietar al prestigiosului restaurant Fleur de Sel din Kasterlee, Belgia, cat si a renumitului ciocolatier belgian, Laurent Gerbaud.

Organizata pentru cel de-al patrulea an consecutiv de BEROBA, Asociatia de Afaceri Romano-Belgiana, Saptamana Belgiana se bucura de intregul sprijin si de participarea Ambasadei Regatului Belgiei in Romania.

“Inca o data, comunitatea de afaceri belgiana din Romania organizeaza, cu sprijinul Ambasadei, un eveniment ce favorizeaza relatiile economice dintre cele doua state membre ale Uniunii Europene.” a declarat Excelenta Sa, Ambasadorul Regatului Belgiei in Romania, Dl. Thomas Baekelandt. Chef-ul belgian Alex Verhoeven va crea si va supraveghea pregatirea meniurilor belgiene servite in restaurantele Pullman Bucharest in timpul Saptamanii Belgiene, precum si la evenimentul de gala, ce va avea loc miercuri, in sala New York Ballroom.

Alex este proprietarul "Fleur de Sel", cotat printre cele mai bune restaurante din Belgia, atat de catre Michelin cat si de Gault & Millau. Ca un tanar bucatar talentat Alex Verhoeven a facut o impresie deosebita in industrie, oferind o bucatarie pura, cu un echilibru elegant al aromelor obtinut prin utilizarea de tehnici inovative. “Gurmanzii vor fi privilegiati in cadrul acestei editii a Saptamanii Belgiene, pentru ca intregul eveniment graviteaza in jurul temei gastronomiei.

In cadrul restaurantului Barbizon am pregatit un meniu special dedicat acestui eveniment care se remarca atat prin autenticitatea retetelor, cat si prin originea ingredientelor. Am importat special pentru Saptamana Belgiana mult apreciatele “crevettes grises” si scoici din Marea Nordului, ciocolata belgiana, Belcolade, cu minim 70% cacao. Meniul este completat de andive si sparanghel alb, cel din urma pregatit in stil traditional flamand, cu sos Mornay, pe baza de branza Gruyere. Meniul cinei de gala este situat la confluenta intre diferite culturi gastronomice, cu note creative, contemporane si influente traditionale. Nu lipsesc pestele, branza si vita transilvaneana, pregatita cu arome belgiene.” a comentat Stefan Popescu, Executive Chef, Pullman Bucharest World Trade Center.

Agenda saptamanii cuprinde o degustare privata sustinuta de ciocolatierul Laurent Gerbaud, numit adesea noua fata a ciocolatei belgiene, pentru retetele sale inovatoare si angajamentul ferm fata de ingrediente naturale, organice. Evenimentul este o introducere in universul fascinant al ciocolatei si o sansa de a descoperi recolte de cacao de diferite origini si de a afla mai multe despre marca Gerbaud, lider in productia de ciocolata artizanala. Delegatia Wallonie-Bruxelles a facilitat vizita lui Laurent Gerbaud la Bucuresti.

Conferinte de afaceri si seminarii se vor imbina cu sesiuni informale de networking, ce vor permite participantilor sa castige know-how, precum si conexiuni valoroase. Marti dupa-amiaza, FEVIA, Federatia Belgiana a Industriei Alimentare, va organiza o prezentare cu privire la prezenta sa pe piata romaneasca. Miercuri, membrii Biroului Producatorilor de Carne din Belgia vor avea intalniri cu partenerii lor romani. Joi, va avea loc un seminar de o zi, cu tema "Alimentatia - un lant lung de aprovizionare".

"Saptamana belgiana constituie o oportunitate valoroasa de a prezenta cultura si gastronomia noastra comunitatii locale. In fiecare an, evenimentul devine mai amplu si castiga interesul din ce in ce mai multor participanti, devenind o retea unica de oportunitati de afaceri.”, a comentat Alain Schodts, Presedinte BEROBA, Asociatia de Afaceri Romano-Belgiana.

Miercuri si joi va avea loc, la World Trade Center, evenimentul Open Business Days, oferind spatiu de expunere si noi oportunitati de afaceri companiilor belgiene prezente pe piata locala. Membrii BEROBA se bucura de spatiu expozitional gratuit, cu conditia confirmarii participarii.

In 2015, importurile din Belgia au insumat 1,484.4 milioane de euro, o crestere de 18,4%,comparativ cu anul precedent. Exporturile catre Belgia au cunoscut, de asemenea, o crestere de 10,8%, pana la 921,9 milioane de euro. Sectoarele cu cele mai intense schimburi comerciale dintre cele doua tari sunt utilaje si echipamente, transport, produse chimice si textile, potrivit unui raport al Agentiei de Comert Exterior din Belgia.

Exporturile industriei alimentare din Belgia in Romania s-au ridicat la 150 de milioane de euro in 2015.Cea de-a patra editie a Saptamanii Belgiene are loc cu sprijinul sponsorilor: BCVO Logistics, Cegeka, H. Essers, GDM Electronics, Gruia Dufaut, Mega Image, Novotel, Omniform, Raiffeisen Bank, WDP, WPK Packaging si al partenerilor Ambasada Regatului Belgiei in Romania, Flanders Investment & Trade, Wallonia-Brussels Delegation in Bucharest, Belgian Connection, Intermodal & Logistic, Affligem si Avincis.

Domenii: Agricultura, Turism

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →