Descopera detaliile privind sticla cu rezistenta la foc si cand poate fi montata

Publicat pe 16 Februarie 2024
An de an putem vedea stiri care prezinta faptul ca incendiul poate produce pagube materiale semnificative, dar si pierderi de vieti omenesti. Indiferent de destinatia unui imobil, atunci cand vorbim despre riscurile la care este expus, incendiul ramane principalul risc. Tocmai din acest motiv se recomanda luarea masurilor pentru a preveni un incendiu sau pentru a limita consecintele acestuia.

Exista multe norme de securitate si preventie impotriva incendiilor. Multe dintre aceste masuri sunt obligatorii conform cu legislatia in vigoare. La aceste masuri obligatorii se adauga inclusiv masurile suplimentare pe care oricine le poate decide pentru a diminua riscul la incendiu si consecintele acestuia. Printre aceste masuri se regaseste folosirea de sticla rezistenta la foc.

Caracteristicile sticlei cu rezistenta la foc

Categoria de sticla antifoc reprezinta acel tip de sticla care se mai numeste termorezistenta si care ofera o mare rezistenta la temperaturile si flacarile produse de un eventual incendiu. In compozitia acestei sticle regasim doua straturi intre care este introdus un gel special care se va activa daca va fi expus la temperaturi foarte ridicate produse in timpul unui incendiu.

Prin activarea gelului respectiv, se formeaza un strat protector pentru sticla si in acest mod se ofera o protectie suplimentara pentru imobilul unde este montata sticla. Printre caracteristicile acestui tip de sticla se numara si aceea de a preveni extinderea flacarilor. Obstacolul format de catre activarea gelului dintre cele doua straturi de sticla este rezistent la toate produsele rezultate in eventualitatea unui incendiu.

Varianta de sticla antifoc se poate utiliza deopotriva pentru ferestre si usi, atunci cand este vizata obtinerea produselor cu rezistenta la foc. Aceasta proprietate de a rezista eficient la flacari, temperaturi foarte mari si presiune este data de grosimea sticlei antifoc. In functie de grosimea sticlei antifoc, grosime ce poate fi exprimata in milimetri, exista diferite tipuri de astfel de sticla rezistenta la foc.

Cu cat grosimea este mai mare, cu atat durata sau timpul de rezistenta a sticlei la flacari si la temperaturi ridicate creste. In consecinta, oricine este interesat sa beneficieze de caracteristicile sticlei rezistente la foc, trebuie sa tina cont de grosimea acesteia pentru a avea un timp cat mai indelungat drept rezistenta la flacari si la temperaturi foarte ridicate in eventualitatea unui incendiu.

Montarea sticlei antifoc

Pornind de la caracteristicile sticlei cu rezistenta la foc, este important sa avem in vedere spatiile sau imobilele unde poate fi efectuat montajul acestui tip de sticla. O prima situatie este aceea in care sticla antifoc este folosita sub forma de pereti despartitori de foc din interiorul unei cladiri.

O alta situatie in care se poate monta sticla antifoc este pentru deschiderile de legatura cu etajele superioare si inferioare ale unui imobil. Inclusiv spatiile comerciale pot sa beneficieze de avantajele sticlei rezistente la foc.

Sticla se poate monta si drept perete exterior pentru diferite cladiri sau pentru deschiderea de la nivelul parterului, nu in ultimul rand sticla poate fi montata in cazul cladirilor de tip locuinte personale pentru un plus de securitate la incendiu.


ATELIERUL DE CREATII DIGITALE SRL

Noi cei de la Atelierul de Creatii Digitale ne consideram o agentie de publicitate inovativa, care doreste a oferii clientilor o experienta cat mai completa din punct de vedere al serviciilor....

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!