eduJOBS™ lansează un ecosistem online complet pentru a facilita succesul professional

Publicat pe 10 Aprilie 2024
eduJOBS™, singura platformă online de learning, inclusiv formare profesională, și recrutare din România, a avut ieri lansarea oficială. Evenimentul, găzduit de Universitatea Politehnica Timișoara (UPT) și prezentat de influencerul și antreprenorul Selly, a evidențiat misiunea companiei de a facilita accesul la educație și de a sprijini studenții în construirea unei cariere de succes.

Platforma eduJOBS™: Ecosistemul complet pentru upskilling și reskilling, recrutare

eduJOBS™ este singura platformă online din România care oferă o gamă largă de resurse educaționale și profesionale pentru companii și pentru toți cei ce doresc upskilling și reskilling, indiferent de nivel:

  • Cursuri unice: Cursuri online și offline concepute pentru a dezvolta competențe tehnice, abilități interpersonale și competențe digitale.
  • Dezvoltare personală și profesională: Resurse pentru a sprijini creșterea personală și profesională, inclusiv consiliere în dezvoltarea cerierei.
  • Formare profesională: Programe de formare profesională acreditate, adaptate nevoilor pieței muncii, care permit fiecăruia să își dezvolte competențele practice și să se pregătească pentru o carieră de succes.
  • Competențe digitale și IT: Cursuri și resurse dedicate dezvoltării competențelor digitale, esențiale astăzi.
  • Recrutare: O platformă de conectare a companiilor cu viitorii angajați, care oferă oportunități joburi full-time și part-time.
Toate acestea sunt incluse într-un abonament lunar, accesibil atât pentru companii, cât și pentru candidați sau angajați.

Leonard Gilbert Fieraru, CEO și fondator eduJOBS: Lansarea eduJOBS™ marchează un moment crucial în eforturile noastre de a facilita succesul profesional al celor ce își doresc acest lucru. Platforma noastră oferă o gamă largă cursuri online, cursuri de formare profesională, numeroase resurse educaționale, oportunități de stagii de practică, recrutare, precum și instrumente de conectare cu potențialii angajatori.

20 de studenți de la Universitatea Politehnica Timișoara primesc burse eduJOBS™

20 de studenți ai Universității Politehnica Timișoara au primit burse eduJOBS™ în cadrul evenimentului de lansare. Bursele oferă un pachet integral de beneficii, inclusiv:

  • Suport financiar pentru a sprijini studenții în demersul lor pentru excelență academică.
  • Acces gratuit la cursuri și resurse educaționale de pe platforma eduJOBS™.
  • Participarea la programe de consiliere în carieră.
  • Stagii de practică la companii partenere.

Am decis să sprijinim 20 de tineri care au rezultate academice foarte bune, dar întâmpină dificultăți financiare. Suntem convinși că eduJOBS™ va fi o punte solidă între educația formală și realitatea pieței muncii, oferind studenților șansa de a-și dezvolta abilitățile, de a-și construi o rețea profesională și de a-și găsi o carieră pe măsura aspirațiilor lor, a declarat Leonard Gilbert Fieraru, CEO și Fondator eduJOBS™.

Alin Gaiass Youssef, Director Executiv eduJOBS™: Lansarea platformei eduJOBS™ este un pas important în facilitarea accesului studenților la resursele educaționale și profesionale de care au nevoie pentru a avea succes pe piața muncii. Platforma oferă o gamă largă de oportunități pentru ei, de la cursuri până la stagii de practică. Evenimentul de lansare a fost un succes, cu o participare semnificativă din partea studenților, cadrelor didactice și reprezentanților mediului de business.

Panel de dezbateri la eduJOBS™: Pasiune, învățare continuă și competențe cheie pentru succesul pe piața muncii

Evenimentul a inclus un panel de discuții cu invitați din mediul academic și de bunsiness, cum ar fi domnul Conf. Univ. Dr. Ing. Florin Drăgan, Rectorul Universității Politehnica Timișoara, doamna Nicoleta Tudor, Branding and Communication Manager FORVIA HELLA, domnul Samu Adrian, Project Manager Elba, Selly, Influencer și antreprenor.

Printre subiectele abordate au fost rolul stagiilor de practică în tranziția de la educație la piața muncii, competențele specifice cerute de piața muncii, dar și dezbateri despre strategii pentru a transforma o experiență de practică într-o ofertă de angajare.

Importanța învățării continue și a curiozității în stagiile de practică

Doamna Iozefina-Nicoleta Tudor, Branding and Communication Manager FORVIA HELLA, evidențiază elementele cheie pentru o experiență de internship reușită. Dânsa subliniază importanța timpului dedicat învățării, a mentoratului și a curiozității din partea studentului.

Doamna Iozefina-Nicoleta Tudor, Branding and Communication Manager FORVIA HELLA: Veți avea un timp desemnat de învățare, veți avea alocat un mentor, acela o să vă arate prima data cum o să faceți lucrurile. E important să puneți întrebări atunci când nu înțelegeți pentru că arătați curiozitate și dorință de învățare. În felul acesta veți reuși într-un timp foarte scurt să știți ce faceți, să aveți rapoarte de monitorizare a muncii foarte bune și bineînțeles va fi o experiență pentru voi ca să vedeți dacă vă place sau nu rolul respectiv. Iar la vârsta asta aveți posibilitatea ca în fiecare an să alegeți un alt angajator, un alt domeniu de inginerie. Cred că asta este important. Într-o lume în care vedem că tehnologiile apar cu o recurență mai mare decât se întâmpla acum 5 ani, este important să fiți curioși, să învățați și să explorați și să vă găsiți pasiunea.

Selly dezvăluie abilitățile esențiale pentru succes în orice domeniu

Selly a subliniat importanța abilităților esențiale necesare pe piața muncii, indiferent de domeniul ales. El a susținut că abilitățile soft sunt cele mai importante, fiind valabile în orice industrie. Abilitățile soft includ comunicarea eficientă, persuasiunea și exprimarea clară a ideilor. Platforma eduJOBS™ oferă și cursuri dedicate dezvoltării abilităților soft. Diferența dintre un editor video plătit la minim și unul care câștigă 6000-7000 euro/lună? Experiența, desigur, dar și abilitatea de a comunica și a lua decizii creative.

Selly: Dar cred că cele mai importante skills sunt cele soft, care sunt valabile în orice industrie. Aici vorbim despre a comunica, de a vă vinde mai bine ideile, să vă puneți pe voi în valoare mai bine, exprimându-vă mai bine ideile. De exemplu, pe platforma eduJOBS există și cursuri de editare video. Există editori video care sunt plătiți la nivel de salariu minim, și sunt editori care fac 6000-7000 euro/lună. Diferența dintre ei sunt anii de experiență în spate, în primul rând, iar în al doilea rând sunt cei care știu să ia decizii creative.

Cunoaște-ți pasiunea, cultivă-ți cunoștințele: Rețeta succesului

Domnul Conf. Univ. Dr. Ing. Florin Drăgan, Rectorul Universității Politehnica Timișoara, oferă sfaturi esențiale pentru studenții care caută o carieră împlinită. Dânsul subliniază importanța identificării pasiunii, a adaptării la un mediu dinamic și a învățării continue.

Domnul Conf. Univ. Dr. Ing. Florin Drăgan: Trebuie să vă urmați pasiunea. Aceasta este puțin diferită în funcție de context. Trebuie să identificați întâi ceea ce vă place să faceți. Apoi, cred că este bine să fiți pregătiți pentru faptul că lucrurile se modifică mult mai dinamic. Să acumulați cunoștințe pe zona care vă place. Dacă nu vă place să învățați, înseamnă ca e o problemă, nu putem vorbi de pasiune. Pasiunea de regula nu poate să fie câștigul financiar. Dacă acesta primează, atunci înseamnă iarăși că e o problemă. Pasiunea este atunci când te apuci să lucrezi și apoi îți dai seama că nu știi când a trecut o oră.

Importanța angajaților calificați: Domnul Adrian Samu pune accent pe resursa umană

Domnul Adrian Samu a vorbit despre nevoia oricărei companii de a avea angajați calificați, o resursă esențială pentru orice organizație. Aceștia contribuie la creșterea productivității și eficienței, dar și la îmbunătățirea calității produselor și a satisfacției clienților. Mai mult, abilitățile și cunoștințele lor permit companiilor să inoveze, să se adapteze la schimbările din piață și să își mențină competitivitatea.

Domnul Samu Adrian, Project manager Elba: Nevoia de forță de muncă calificată este mai mare ca niciodată. Industria modernă se bazează pe tehnologii avansate, procese complexe și cerințe tot mai exigente. Pentru a face față acestor provocări, companiile au nevoie de personal cu abilități specifice și o pregătire solidă. Angajații calificați sunt mai productivi, mai eficienți și mai atenți la detalii. Ei pot realiza mai multă muncă într-un timp mai scurt și pot contribui la reducerea costurilor operaționale.

Despre eduJOBS™

eduJOBS™ este singura platformă online de learning, inclusive formare profesională și recrutare din România, platformă, dedicată facilitării tranziției de la educație la o carieră de succes. Printr-un ecosistem complet de resurse educaționale, oportunități de practică și instrumente de recrutare, eduJOBS™ își propune să dezvolte profesioniști de toate nivelurile și să conecteze companiile cu cele mai potrivite talente. Misiunea noastră este de a democratiza accesul la dezvoltare profesională, contribuind la construirea unei forțe de muncă adaptate, calificate și competitive în România. eduJOBS™ - Descoperă. Învață. Inovează. Edujobs.ro

Domenii: Afaceri, Auto, Retail, HR

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!