Procesul de producție a laptelui - intră în lumea Artesana!

Publicat pe 2 August 2023
Laptele este un aliment complet, plin de proteine, minerale, vitamine și alți nutrienți de care organismul nostru are nevoie și o componentă esențială a unei diete sănătoase și echilibrate. Pentru mulți dintre noi, laptele pe care îl consumăm provine de pe rafturile magazinelor. Te-ai întrebat însă vreodată cum ajunge el acolo? Ce se întâmplă, prin ce proces trece înainte de a fi ambalat și trimis către consumatori? Continuă să citești pentru a descoperi secretele din spatele laptelui Artesana, un lapte apreciat de mulți pentru gustul său bogat, curat, deloc diferit de cel pe care ți-l punea în pahar bunica în vacanțele petrecute la țară.

Laptele este un aliment complet, plin de proteine, minerale, vitamine și alți nutrienți de care organismul nostru are nevoie și o componentă esențială a unei diete sănătoase și echilibrate. Pentru mulți dintre noi, laptele pe care îl consumăm provine de pe rafturile magazinelor. Te-ai întrebat însă vreodată cum ajunge el acolo? Ce se întâmplă, prin ce proces trece înainte de a fi ambalat și trimis către consumatori? Continuă să citești pentru a descoperi secretele din spatele laptelui Artesana, un lapte apreciat de mulți pentru gustul său bogat, curat, deloc diferit de cel pe care ți-l punea în pahar bunica în vacanțele petrecute la țară.

Obținerea materiei prime

Laptele Artesana provine de la ferme mici și medii, multe dintre ele aflate în apropierea orașului Tecuci, unde se află și fabrica. Acolo cresc animale îngrijite cu mare drag de fermieri atent aleși. Sunt lăsate să pască pe pajiști curate oricând este posibil, iar în rest se iau toate măsurile pentru a le face să simtă cât mai aproape de natură și se aleg cu multă atenție furajele cu care sunt hrănite.

Poate nu știai, dar hrana animalelor contează foarte atunci când se dorește obținerea unui lapte de o calitate superioară și influențează semnificativ gustul acestuia. În funcție de ce au păscut acestea, el va avea o altă aromă și un alt gust, va fi mai gras sau mai slab.

Fiecare picătură de lapte provine de la animale sănătoase, fiecare fermier este dispus să garanteze pentru calitatea acestuia, dar, chiar și în aceste condiții, trece prin testări riguroase, frecvente. Iar la fabrică ajunge doar cel mai bun lapte, transportat în cisterne autorizate.

Procesarea laptelui

Odată ajuns în fabrică, începe procesarea laptelui, iar la Artesana aceasta este minimă. În primul rând, trebuie să menționăm că se lucrează separat cu fiecare lot de lapte.

Apoi, pasteurizarea laptelui, proces necesar pentru a distruge bacteriile dăunătoare și a prelungi durata sa de valabilitate, se face la temperatură joasă, cu ajutorul celor mai noi tehnologii. De ce? Pentru ca laptele să fie sigur pentru consum, dar, în același timp, să-și păstreze în întregime vitaminele, proteinele și acizii grași.

La Artesana vei găsi întotdeauna lapte integral, cu grăsime între 3,5 și 4,2%, nestandardizat, neomogenizat. Este lapte adevărat, natural, fără aditivi, conservanți sau lapte praf. În funcție de anotimp, te va surprinde mereu prin gustul său ușor diferit, ce poate fi atribuit în totalitate naturii și plantelor pe care aceasta le pune la dispoziția animalelor. Ce vei găsi în fiecare sticlă de lapte Artesana este însă acel dop de smântână dulce sau grăsime numit caimac. Este un semn al laptelui neomogenizat, al faptului că nu s-a intervenit asupra sa.

În fiecare etapă a procesului de procesare a laptelui, se respectă cu strictețe toate standardele de calitate și siguranță a produselor. Igiena este absolută, iar angajații bine pregătiți și dedicați. Mai multe informații despre laptele Artesana găsești aici.

Ambalarea laptelui

După pasteurizare, laptele se răcește instantaneu și se poate trece la următoarea etapă, cea a ambalării sale. Laptele Artesana pleacă întotdeauna din fabrică în ambalaje de sticlă. Motivul este simplu: nu îi schimbă în niciun fel gustul, îl păstrează intact și îți permite ție, ca și consumator, să beneficiezi de toate proprietățile laptelui.

La Artesana, procesul de producție a laptelui se desfășoară după câteva reguli simple: intervenție minimă, testări frecvente ale materiei prime și igienă absolută. Din momentul în care pleacă de la fermierii-furnizori și până ajunge pe rafturile magazinelor, laptele trece doar prin procesul de pasteurizare, iar aceasta se face la temperatură joasă. Nu este standardizat sau omogenizat, nu se folosesc aditivi, coloranți sau lapte praf, iar rezultatul se poate vedea și gusta: un lapte bogat, cu gust gras, curat, exact așa cum a venit de la ferme.

Domenii: Agricultura

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!