Tehnicile minim invazive, laparoscopic sau robotic, ajută medicii să realizeze mai puțină chirurgie în cazul cancerelor

Publicat pe 30 Mai 2023
Duminica aceasta, de la ora 09:30, la Kanal D telespectatorii vor afla putea afla din noua ediție a emisiunii „Apel la consilier” informații relevante despre două afecțiuni des întâlnite în rândul oamenilor de pretutindeni, cancerul de sân și cancerul de colon.

Duminica aceasta, de la ora 09:30, la Kanal D telespectatorii vor afla putea afla din noua ediție a emisiunii „Apel la consilier” informații relevante despre două afecțiuni des întâlnite în rândul oamenilor de pretutindeni, cancerul de sân și cancerul de colon. 

Eva Pavel, realizatoarea emisiunii „Apel la consilier” și totodată consilier medical internațional, a vizitat spitalele din Grecia și a stat de vorbă cu medici cu experiență în tratarea acestor afecțiuni și încurajează pacienții români să obțină o a doua opinie (a second opinion), de la mai mulți medici din străinătate pentru a beneficia de cea mai bună schemă de tratament.

“În această noua ediție mi-am propus sa culeg informații din spitalele din Grecia despre două efecțiuni foarte des întâlnite în rândul pacienților care ne scriu la adresa redactiei noastre. Cancerul de sân și cancerul de colon.

Despre aceste două afecțiuni am discutat de mai multe ori cu medicii spitalelor vizitate în ultimii ani, iar în acest episod expunem opinia și metodele folosite de către medicii greci. Astfel, telespectatorul nostru poate înțelege modul de abordare al bolilor respective din fiecare țară sau spital pe care noi le-am vizitat. A doua opinie constă în a obține opinii de la mai mulți medici”, spune Eva Pavel, realizatoarea emisiunii “Apel la consilier”.

În călătoria sa în Grecia, Eva Pavel a discutat cu Prof. Dr. Ioannis Natsiopoulos, Chirurgia sânului și Dr. Manos Pramateftakis, Chirurgie Colorectală, realizând două interviuri cu informații prețioase ce pot fi vizionate duminică, 28 mai, de la 09:30, la Kanal D.

Prof. Dr. Ioannis Natsiopoulos, Chirurgia sânului îi povestește Evei Pavel faptul că evoluțiile tehnologice, dar și dobândirea cunoștințelor merg mână în mână cu cele mai bune intervenții realizate în tratarea femeilor cu cancer de sân. În momentul de față, medicina dispune de o tehnologie imagistică mai bună, ceea ce oferă un diagnostic precis și îl ajută pe chirurg în planificarea intervenției chirurgicale și în întregul plan terapeutic.

“În ultimii ani au apărut în „tolba” noastră mai multe tehnici noi. Cele care au marcat schimbările în chirurgia sânului sunt și cele care ne-au ajutat să facem mai puțină chirurgie. Sau mai bine spus, mai puțină chirurgie distructivă. Unele dintre aceste tehnici sunt cele oncoplastice prin care, cu ajutorul tehnicilor de chirurgie plastică, avem posibilitatea de a face rezecții mai mari, de a extirpa tumori de dimensiuni mai mari, dar în același timp să păstrăm sânul, obținând rezultate estetice excelente.

 În ultimii ani, aceste tehnici s-au extins. În prezent sunt folosite tehnici precum mamografia digitală tridimensională, așa-numita tomosinteză, precum și tehnici de RMN mamar care sunt constant îmbunătățite și care ajută foarte mult la obținerea diagnosticului și la realizarea planului terapeutic.

Doar pentru că o femeie este tratată pentru cancer de sân nu înseamnă că trebuie să facă și chimioterapie. În prezent, cu ajutorul testului genetic special pe care îl facem pe tumoră, din ce în ce mai puține femei fac chimioterapie, acestea fiind tratate cu rezultate excelente prin folosirea altor tratamente, mai puțin dureroase, cum ar fi terapia hormonală și terapiile țintite”, spune Prof. Dr. Ioannis Natsiopoulos, Chirurgia sânului, în cadrul emisiunii “Apel la consilier” de la Kanal D.

Dr. Manos Pramateftakis, Chirurgie Colorectală îi povestește Evei Pavel, realizatoarea emisiunii “Apel la consilier” de la Kanal D despre chirurgia minim invazivă, care este o parte esențială a tratamentului chirurgical, atât al cancerului de colon, cât și al altor afecțiuni, ce este realizată fie la laparoscopic, fie prin chirurgie robotică.

“În ultimii 20 de ani tehnologia în domeniul medicinii a cunoscut o evoluție uriașă. Dispozitivele electronice și robotice pe care le folosim au devenit acum mâna dreaptă a medicului chirurg. Bineînțeles că avem nevoie și de abilități chirurgicale excelente, însă progresul tehnologic modern ne ajută atât prin platformele chirurgicale și instrumentele laparoscopice, cât și prin tehnicile de imagistică pe care le putem folosi în sala de operație. Cum ar fi, de exemplu, tehnicile pe bază de fluorescență.

Așadar, există o evoluție tehnologică mare, iar în ultimul deceniu folosim aceste instrumente în fiecare zi în intervenții și acest lucru ne oferă un ajutor suplimentar pentru a obține cel mai bun rezultat pentru pacient, atât din punct de vedere oncologic cât și tehnic și estetic”, spune Dr. Manos Pramateftakis, Chirurgie Colorectală în timpul interviului din emisiunea “Apel la consilier” de la Kanal D.

Domenii: Media

SundayPR SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!