7 lucruri pe care trebuie să le faci înainte de a-ți deschide o firmă

Publicat pe 21 Iulie 2021
Procesul de a-ți deschide propria firmă nu este deloc ușor, fie că vorbim de alegerea unui domeniu sau de parcurgerea tuturor pașilor birocratici pentru înființare. Odată ce te-ai decis cu ce se va ocupa compania ta, iată de ce alte lucruri va trebui să ții cont pentru a-ți putea înființa o afacere.

1.Rezolvă problema finanțării

Pentru a putea începe activitatea propriu-zisă, vei avea nevoie de o investiție inițială cu care să te ocupi de primele taxe, dar și de închirierea unui spațiu sau achiziționarea unor materiale utile. Uneori, aceste cheltuieli se pot dovedi mai mari decât te-ai aștepta. Poți recurge la credite pentru înființarea unei firme pentru a acoperi investiția și a te asigura că îți vei începe afacerea fără griji.

2.Alege organizarea juridică

Primul pas pe care va trebui să îl îndeplinești este să alegi modul de funcționare al firmei tale. Mai precis, poți alege între persoană fizică autorizată, societate cu răspundere limitată sau întreprindere individuală. În funcție de forma de organizare asupra căreia te vei decide, va trebui să plătești anumite taxe de înființare.

3.Ocupă-te de aspectele legale

Pentru a-ți deschide o firmă, va trebui să ții cont de foarte multe aspecte de ordin legal, precum acte, taxe sau autorizații. Așadar, următorul pas va fi acela de a te asigura că toate aceste documente sunt în regulă.

Pentru a nu omite vreun aspect important, poți apela la un consultant specializat care să te sfătuiască în legătură cu partea legală, precum și cu problemele financiare și fiscale. Etapele birocratice pot părea complicate dar, cu ajutorul unui profesionist, vei putea să te ocupi rapid de acestea.

4.Găsește un spațiu de lucru

În funcție de tipul de activitate pe care îl vei desfășura și de numărul de angajați pe care plănuiești să îi angajezi, va trebui să găsești un spațiu de lucru potrivit. Poți folosi un spațiu propriu dar, în cele mai multe cazuri, va fi probabil nevoie să îl închiriezi. Asigură-te că ai consultat bine piața și că alegi o ofertă avantajoasă.

5.Echipează-te cu dotările necesare

Pentru o bună funcționare a firmei, vei avea nevoie de o serie de dotări esențiale pentru domeniul tău de activitate. Acestea pot include atât birouri, scaune, calculatoare, cât și eventuale utilaje sau produse consumabile. Pentru o eficiență mai mare, asigură-te că ai cumpărat toate aceste dotări înainte de a porni oficial activitatea firmei.

6.Selectează personalul potrivit

O firmă nu poate funcționa fără o echipă de angajați dedicați, așa că va trebui să începi să cauți oameni care să te poată ajuta. Succesul firmei tale depinde în foarte mare parte de aceștia. Asigură-te că vei redacta anunțuri de angajare atrăgătoare și că le vei oferi pachete salariale atractive, cu ajutorul cărora să găsești exact oamenii de care ai nevoie.

7.Începe promovarea

Pentru un succes garantat, va trebui să acumulezi clienți fideli încă de la început. Investește în mijloace de promovare atât în mediul online, cât și în cel offline. Pune la punct un site și o pagină de social media, dar pregătește și flyere sau alte materiale promoționale pe care să le poți expune sau distribui. De asemenea, poți apela și la prieteni și îi poți ruga să îți recomande serviciile cunoscuților.

Deschiderea unei firme presupune o investiție considerabilă, precum și multă birocrație și timp dedicat căutării spațiului și a angajaților perfecți. De multe ori, aceste eforturi sunt răsplătite cu profit și succes pe piața în care te-ai decis să activezi. Acordă atenție fiecărui pas și, astfel, îți poți înființa cu ușurință propria afacere.

Domenii: Afaceri

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!