Transiris, compania romaneasca angajata sa creeze strategia de imagine a Americii in lume, a fuzionat cu Retina

Publicat pe 13 Aprilie 2020
Compania Transiris, lider in Consultanta Tehnologiei de Marketing si premiata international in topul Inc. 5000, a fuzionat cu agentia de marketing Retina. Compania rezultata va opera la nivel global sub numele de Retina, aducand know-how-ul din Silicon Valley pe meleagurile romanesti.

BUCURESTI, 13 aprilie 2020 – Compania Transiris, lider in Consultanta Tehnologiei de Marketing si premiata international in topul Inc. 5000, a fuzionat cu agentia de marketing Retina. Compania rezultata va opera la nivel global sub numele de Retina, aducand know-how-ul din Silicon Valley pe meleagurile romanesti. 

Fuziunea ofera posibilitatea de a furniza, ca o entitate integrata, solutii de marketing de tip end-to-end pentru clienti entreprise si mid-market din Romania si din toata lumea.

Aceste solutii includ servicii optimizate de strategie, creatie si continut de marketing, precum si tehnologii digitale personalizate, necesare pentru momentul de crestere a economiei romanesti, in special a transformarii digitale in domeniile de marketing si comunicare.

Strategie adaptata crizei actuale

Recenta fuziune a consolidat capacitatea companiei de a furniza servicii fara intrerupere, avantaj deosebit de important in contextul actualelor provocari generate de pandemia COVID-19.

Infrastructura tehnica solida, serviciile optimizate de consultanta si, nu in ultimul rand, etica profesionala exemplara a companiei Retina au fost concepute si construite special pentru a reflecta modul de activitate remote, eficient indiferent de locatie, bariere temporale si diferente culturale.

Integrare cu brandurile mondiale

Prestigioasa lista de clienti a companiei Retina include lideri de piata ca Bank of Montreal, Cisco, Flexport, HP Enterprise, Houlihan Lokey, IBM, ING, Jumio, Thermo Fisher Scientific, Vodafone si alte companii inovative din America de Nord si Europa.

Colaborarea cu Departamentul de Stat al SUA a constituit intrarea companiei in domeniul emergent al marketingului guvernamental in care specialistii echipei au pus bazele evolutiei comunicarii in diplomatia publica si administratia guvernamentala. De asemenea, in 2018 Transiris a fost aleasa ca partener al Guvernului Scotian, facilitandu-i accesul la binecunoscutul spirit inovator scotian.

In domeniul academic, prestigioasa institutie Stanford University a ales Retina ca furnizor si consilier de incredere pentru dezvoltarea sistemelor de relationare a clientilor si a gestionarii donatiilor de la absolventi si public. Retina a castigat si licitatia contractului de dezvoltare a sistemelor de educatie online ale uneia din cele mai mari retele universitare din lume, State University New York (SUNY), o organizatie cu peste 500,000 de studenti (pentru comparatie, Romania are in jur de 450,000).

Pentru a livra tehnologii de varf clientilor sai, Retina utilizeaza partneriatele certificate cu liderii de piata Oracle, Adobe, IBM, Salesforce si Microsoft, si companii de nisa ca eTrigue si Acoustic.

Istoria colaborarii

Membrii corpului executiv din Transiris si Retina au identificat o oportunitate semnificativa de evolutie cand cele doua companii au fost alese de catre Departamentul de Stat al SUA, dupa un proces de selectie extrem de competitiv la care au participat cele mai cunoscute firme din domeniu.

Proiectul de strategie de imagine a Americii castigat de Retina, denumit simbolic „Hearts of Europe” si condus de Ambasadorul SUA in Austria, Trevor Traina, a inclus dezvoltarea de noi modele si practici pentru adaptarea strategiilor si principiilor marketingului de corporatie la nevoile de comunicare in administratia guvernamentala si diplomatia publice.

Fuziunea incheiata la data de 1 ianuarie 2020 a consolidat o noua structura executiva, in care Ted Kohnen, valorificand experienta sa vasta in industria de marketing, va prelua global rolul de CEO. Fondatorul companiei Transiris si Managing Partner, Silvian Centiu, va conduce expansiunea pe piata si dezvoltarea de servicii noi, inclusiv activitatile strategice ale companiei in educatie si marketing guvernamental. Dragos Andrei si Simona Nan, isi vor continua rolurile de CTO, respectiv COO.

Silvian Centiu afirma: „Am fondat Transiris in timp ce efectuam la Stanford proiecte de cercetare in industrializarea comunicarii. Cand marketingul digital inovativ, personalizarea avansata si functiile de inteligenta artificiala (AI) pe care le-am adaugat la platformele de marketing au evoluat dincolo de competentele marketingului consacrat, am inteles ca e nevoie sa adaugam si servicii de strategie si creatie la protofoliul nostru tehnologic, pentru a demonstra potentialul platformelor pe care le livram. Ted Kohnen si Retina aduc in companie o remarcabila creativitate, perspectiva si strategie, necesare pentru realizarea performantelor de varf in marketing.”

Impreuna, cele doua companii au angajat 21 de specialisti in 2019 in cele sase birouri internationale: California, Canada, Scotia, Austria, Spania si Romania. Retina s-a situat pe locul 4 in topul agentiilor de Marcomm si B2B in SUA din punct de vedere al cresterii, si pe locul 20 in topul general al agentiilor de marcomm si B2B*, fiind inclusa si in lista Entrepreneur 360 si in topul Inc. 5000 ca una din companiile cu cea mai rapida ascensiune*.

Ted Kohnen a adaugat: „Parteneriatul cu Silvian Centiu si cu echipa Transiris, carora le apreciez spiritul tehnic impresionant, a insemnat un adevarat privilegiu pentru mine. Aceasta experienta este extrem de valoroasa datorita portofoliului nostru care integreaza Transformarea Digitala, Demand si Brand Marketing, Experienta Digitala si Data Science. Astfel, organizatia noastra este deplin capabila sa furnizeze servicii exceptionale de marketing end-to-end.“

Contact: Sinziana Calin

Comunicare si relatia cu Media, Retina

Telefon: +40 799 602 738, email: (Sinziana.Calin@RetinaCommunications.com)

www.RetinaCommunications.com

*Surse: B2B Marketing Top Agencies Benchmark Report (2019), INC5000.com, Entrepreneur.com

###


TRANSIRIS IT CONSULTING S.R.L

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!