10 motive pentru a începe propria afacere

Publicat pe 16 Septembrie 2021
Dinamica vieții economice și sociale a determinat schimbări majore pe piața muncii, iar deciziile de carieră se bazează în prezent pe motivații diferite de cele din deceniile trecute, fiind luate în calcul criterii precum reputația profesională, autonomia decizională și vocația antreprenorială.

Din zeci de posturi de top management, dar și direct de pe băncile facultăților, tot mai mulți oameni se decid să demareze un business în locul statutului de angajat.

Iată care sunt principalele 10 motive pentru a începe propria afacere, un demers dificil, dar care aduce mari satisfacții profesionale și personale:

1. Te bucuri de mai multă independență

Ca angajat, fie și în poziție managerială, ești limitat la direcțiile de acțiune stabilite de conducerea companiei, trebuie să urmezi proiectele și prioritățile la nivelul organizației, fără posibilitatea afirmării proiectelor proprii. Prin începerea unei afaceri ai ocazia să pui în aplicare idei și inovații în domeniul tău de activitate.

2. Beneficiezi de un program flexibil

Ca antreprenor ai un program flexibil, iar acest lucru nu înseamnă că vei fi mereu în vacanță, dimpotrivă, vor fi și zile în care problemele te vor ține la birou, în hala de producție sau în fața monitorului până noaptea târziu. Dar acest lucru tu îl vei decide, și va conta de fiecare dată, fără ședințe inutile, fără timpi morți, fără ore petrecute în trafic între două meetinguri.

3. Ai posibilitatea să obții venituri mai mari

Salariul reprezintă un venit sigur, câtă vreme cât ești angajat. Se pot adăuga și bonusuri de performanță, dacă ești bun în ceea ce faci. Dar cu propria afacere ai șansa de a câștiga mai mulți bani, din profituri, dividende, vânzări, deci munca ta este mai bine valorizată.

4. Înveți lucruri noi și capeți experiență

Dacă te decizi să începi propria afacere ai șansa de a învăța lucruri noi care nu sunt neapărat în legătură directă cu pregătirea ta profesională. Deprinzi noțiuni de fiscalitate, resurse umane, studiezi norme tehnice și acte legislative care au impact asupra activității companiei tale. Capeți experiență și înveți cum să asiguri protecția investițiilor, pentru ca firma să reziste cu bine pe o piață concurențială dură.

5. Poți să faci ceea ce îți place

Gata cu rutina, cu taskurile repetitive și rapoartele enervante. Un start-up îți oferă oportunitatea de a face ceea ce-ți place, asumându-ți riscuri, este adevărat, dar și prilejul unor victorii mari. Mulți antreprenori creează afaceri de succes în jurul pasiunilor pe care le au, pentru că, dacă faci ceea ce-ți place, implicarea ta este de 100%, pentru multă vreme.

6. Realizezi ceva important prin forțe proprii

Ai ocazia să realizezi lucruri importante prin forțe proprii, ceea ce-ți va aduce un sentiment de împlinire profesională și satisfacție personală. Proiectul inițiat și coordonat de tine este opera ta și acest lucru te face mândru, chiar dacă ești cel mai obosit antreprenor din sud-estul Europei...

7. Te afirmi ca om de succes

Reputația ta profesională va avea de câștigat prin începerea propriei afaceri, pentru că din poziția de businessman te afirmi ca om de succes, inspirat și consecvent, cu gândire managerială matură și viziune economică pe termen lung.

8. Creezi locuri de muncă pentru oameni

Când începi propria afacere nu devii doar propriul tău șef, ci conduci un colectiv de oameni, cărora la creezi posibilitatea de a se angaja pe piața muncii, ceea ce înseamnă că demersul tău are și un important rol social, nu doar economic.

9. Poți să devii mentor pentru tinerii antreprenori

După ce devii un om de afaceri cu experiență, ai posibilitatea să-i ajuți pe tinerii aflați la început de drum în activitatea antreprenorială și să-i îndrumi în business-urile lor cu know-how-ul pe care-l ai în management strategic, investigații economice, fuziuni și achiziții.

10. Construiești un viitor pentru familia ta

Nu în ultimul rând, vei putea să-i ajuți pe cei din familia ta, care te sprijină și-ți sunt alături zi de zi. Le oferi nu doar bani, case și alte bunuri, ci le construiești un viitor, le dai o viziune, un business pe care să-l ducă mai departe și să-l dezvolte.

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!