10 obiecte care nu trebuie să-ți lipsească din mașina

Publicat pe 11 Noiembrie 2019
O plecare la drum lung este o bucurie pentru orice șofer cu poftă de condus și spirit de aventură. Poate fi însă și o sursă de surprize neplăcute, mai ales dacă nu ai în mașină o serie de obiecte care te-ar putea salva în situații neprevăzute.

Iată 10 lucruri pe care este recomandat să le iei cu tine când pleci în călătorie.

1. Triunghiuri reflectorizante

Dacă ai o pană sau o defecțiune minoră care poate fi reparată la fața locului, este foarte important să poți semnalizarea celorlalți șoferi prezența mașinii tale pe marginea drumului, mai ales dacă este o șosea de mare viteză. Pentru asta, asigură-te că ai un set de triunghiuri reflectorizante în portbagaj.

2. Vestă reflectorizantă

Odată ce mașina ta este semnalizată, trebuie să ai grijă și de tine. În definitiv, vei umbla destul de mult în jurul mașinii ca să faci reparațiile necesare, deci vei fi expus. Orice polițist din Brigada Rutieră îți va spune că este foarte important să le semnalizezi celorlalți conducători auto prezența pe pe marginea drumului, pentru a nu fi în pericol.

3. Cabluri pentru transfer de curent

Un acumulator de mașină are o viață limitată la câțiva ani, iar iarna, când este foarte frig, bateria se va descărca și mai repede. De aceea, ar fi bine să fii precaut și să ai la tine cabluri pentru transferul de curent, în caz că ești plecat la drum lung și mașina nu mai pornește din parcare.

4. Chei și șurubelnițe

Poate să pară amuzant pentru unii șoferi, dar există frecvent situații în care o simplă șurubelniță, o bandă izolatoare, un clește sau un set de chei poate face diferența dintre un concediu reușit și unul eșuat. Fiind vorba de piese mici și multe, ideal ar fi să folosești o cutie de scule din metal, pentru a le păstra în ordine și în siguranță.

5. Canistră de benzină

Toți șoferii se amuză de situațiile în care cineva rămâne în pană, fără benzină, până când li se întâmplă și lor. Ideal ar fi, mai ales atunci când este vorba de un drum lung, să ai o canistră de benzină în portbagaj. În acest fel poți avea o rezervă de siguranță, în cazul în care circuli prin zone mai izolate și nu vei mai găsi o benzinărie pe o distanță foarte mare.

6. Pompă de furtun de benzină

Dacă totuși preferi să nu circuli cu un recipient plin cu benzină în portbagaj, ai putea să alegi o pompă pentru furtun, cu care să tragi combustibil din rezervorul unui bun samaritean dispus să te ajute dacă rămâi în pană.

7. Încărcător și baterie externă

Telefonul rămâne principalul tău aliat în situațiile în care vei avea nevoie să ceri ajutorul. De aceea, este important să te asiguri că ai luat încărcătorul de mașină la tine. Ar fi bine să pui și o baterie externă pe lista lucrurilor care nu trebuie să-ți lipsească din mașină.

8. Trusă de prim ajutor

Sigur că speri să nu ai niciodată nevoie de așa ceva, dar legislația rutieră îți impune să ai în mașină o trusă de prim ajutor. Nu este o regulă inutilă, dimpotrivă, pentru că pot să apară accidentări în care un bandaj sau puțin rivanol vor fi măsuri extrem de utile.

9. Rucsac cu provizii

Dacă va trebui să părăsești mașina pentru un timp, te-ar ajuta să ai la îndemână un ghiozdan mic, echipat cu câteva provizii esențiale: apă, gustări nutritive, câteva medicamente și o pătură.

10. Surse de lumină

O lanternă puternică și un set de baterii pot fi foarte utile, mai ales dacă drumul tău trece și prin zone mai izolate. O cutie de chibrituri, o brichetă și un semnalizator sunt la fel de importante.

De cele mai multe ori, ne lipsesc lucruri de bază din mașină, pentru simplul motiv că nu le considerăm importante. Există însă o multitudine de situații în care o simplă șurubelniță sau un imbus poate schimba totul.

Domenii: Auto

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!