10 sfaturi pentru îngrijirea tenului tău

Publicat pe 12 Martie 2020
Tenul este cea mai expusă zonă a corpului. Pielea de pe față este supusă zilnic produselor cosmetice agresive și toxinelor din mediu, iar în timp consecințele devin vizibile.

O îngrijire corespunzătoare a tenului poate reduce efectele negative ale produselor dăunătoare folosite zilnic și îmbunătățește aspectul pe termen lung. Iată ce trebuie să faci pentru a avea un ten sănătos și curat.

1. Ritualul zilnic de îngrijire

Tenul tău trebuie să beneficieze zilnic de câteva etape de îngrijire:

Pasul 1: Produsul de curățare - este o loțiune cu rol de îndepărtare a impurităților, care trebuie utilizat dimineața și seara. Acesta este folosit și pentru demachiere.

Pasul 2: Tonicul se aplică o dată pe zi, după curățarea tenului. Acesta aduce un plus de substanțe nutritive și are rolul de a facilita absorbția nutrienților aplicați în continuare.

Pasul 3: Serul se aplică după folosirea tonicului facial. Acesta are la bază substanțe nutritive în concentrații mari, cum ar fi acid hialuronic, peptide, vitamine și antioxidanți.

Pasul 4: Crema se aplică la finalul ritualului de îngrijire și are rol de hidratare. Va lăsa pielea moale și catifelată.

Pentru tenul uscat sau normal, uleiurile vegetale presate la rece, cum ar fi uleiul de cocos, pot fi o alternativă foarte bună. Acestea ajută atât la curățarea tenului, cât și la hrănirea acestuia. Poți găsi ulei de cocos la Planteea.

2. Demachierea 

Machiajul blochează porii, iar asta poate favoriza apariția punctelor negre și a petelor. Asigură-te că te demachiezi întotdeauna înainte să mergi la culcare. Fața trebuie să respire, iar machiajul împiedică acest lucru. Alege un produs de curățare potrivit tipului de ten.

3. Tratarea coșurilor

Deși acneea (coșurile) reprezintă o afecțiune inestetică, încercarea de a scăpa mai repede de ea va cauza mai multe probleme. Spargerea coșurilor nu este soluția pentru un ten îngrijit, deoarece acest lucru va cauza iritație, roșeață și edeme (umflături). Un coș poate fi ameliorat prin curățare eficientă și aplicare de comprese reci cu ceai verde. Cere sfatul dermatologului dacă ai o formă severă de acnee, deoarece remediile naturiste s-ar putea să nu dea rezultate.

4. Alimentația 

Alimentația influențează întregul organism, inclusiv pielea. Tenul are nevoie de substanțe nutritive (vitamine, minerale, antioxidanți), iar aceștia trebuie asigurați printr-o dietă echilibrată, nu numai prin produsele aplicate local. Alimentația trebuie să fie bogată în fructe și legume proaspete și variate. Evită consumul de zahăr și grăsimi nesănătoase cum sunt prăjelile. 

5. Produsele potrivite pentru ten

Cumpără doar produse potrivite pentru tipul tău de ten. Poți cere sfatul unei cosmeticiene sau unui medic dermatolog, dar poți cumpăra și singură produsele, dacă știi cum să-ți recunoști tipul de ten:

Ten uscat – pielea este uscată, aspră la atingere și lipsită de catifelare.

Ten gras – pe suprafața pielii se poate observa și simți un exces de sebum, iar fața are un aspect lucios.

Ten mixt – combinație între tenul gras și uscat. Zona T (frunte, nas, bărbie) este grasă, iar celelalte zone sunt uscate.

Ten sensibil – ten care se irită ușor.

Ten normal – are o textură fină și plăcută, fără pete.

6. Odihna

Dacă nu dormi cât trebuie, cearcănele își vor face apariția. Asigură-te că dormi cel puțin 7 ore pe noapte!

7. Hidratarea

Apa hidratează întregul organism, inclusiv pielea. Un consum necorespunzător de apă va provoca uscarea tenului și descuamarea acestuia. Necesarul zilnic de apă la adulți este de 35 mL/kg corp. Din rezultatul obținut, trebuie să scazi aportul de apă adus prin alimentație în ziua respectivă (în jur de 500-800 ml). Rezultatul final diferă în funcție de ceea ce mănânci în fiecare zi și reprezintă cantitatea de apă pe care trebuie să o bei într-o zi.

8. Produse cosmetice hipoalergenice

Produsele cosmetice hipoalergenice conțin mai puține ingrediente de sinteză, care pot fi agresive pentru ten. De aceea, este important să optezi pentru acest tip de produse atunci când achiziționezi cosmetice.

9. Protecția solară

Razele UV agresează pielea chiar și în timpul iernii și favorizează formarea de radicali liberi, responsabili de îmbătrânirea pielii. De aceea, este indicat să folosești un fond de ten cu SPF sau cremă de protecție solară în zilele în care nu folosești machiaj.

10. Mișcarea

Sportul stimulează circulația sangvină, ceea ce favorizează transportul nutrienților la țesuturi. De asemenea, activitatea fizică ajută la eliminarea toxinelor și la curățarea organismului, prin transpirație. Sportul nu ameliorează doar aspectul pielii, ci întreaga stare de sănătate. Este recomandat să efectuăm cel puțin 30 de minute de mișcare de tip aerobic zilnic.

Așadar, fă-ți zilnic timp pentru îngrijirea tenului, iar sănătatea și aspectul acestuia vor fi întreținute pe termen lung. 

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!