10 Trucuri pentru curatarea mochetei

Publicat pe 2 Decembrie 2021
O mochetă trece cu brio proba timpului. Are o durată de viață lungă chiar și într-o casă în care sunt doi-trei copii sau într-o casă în care există un animal de companie. Este o alegere excelentă pentru spațiile cu trafic intens.

Mocheta este cunoscută pentru rezistența sa însă, accidentele mai nefericite (un pahar cu vin răsturnat pe ea, castronul cu mâncare răsturnat din greșeală de micuț) lasă urme, urme care nu fac decât să fure din aspectul impecabil pe care îl avea atunci când era nouă.Probabil cei mai multi dintre dumneavoastra atunci cand aleg sa isi curete locuinta, aleg sa foloseasca serviciile unei menajere si interogheaza vestitul motor de cautare Google cu fraze de forma: „angajez menajera pret” sau „menajera Bucuresti”.

Însă daca iti doresti sa iti cureti mocheta in regie proprie, nu trebuie să îți faci griji: poți reda frumusețea mochetei, o poți face să arate ca nouă punând în aplicare o serie de sfaturi simple de curățare a mochetei.

Toate acestea necesita o intretinere minima a mochetei. Pentru a-și păstra aspectul inițial, mocheta trebuie să fie întreținută în mod regulat. Astfel, trebuie să elimini praful de minim două ori pe săptămână, folosind aspiratorul. Fie alegi să apelezi la o firmă de curățenie, fie alegi să o cureți singur, cu ajutorul produselor existente pe piață, trebuie să te asiguri că elimini acarienii din mochetă cu ajutorul unui aspirator cu aburi.

Trucuri pentru curățarea mochetei

1.    Aspiratorul.

După cum spuneam mai sus, întreținerea unei mochete se va face în mod regulat cu ajutorul unui aspirator. Optează petru un aspirator cu perie pentru un efect optim.

2.    Curățare cu ajutorul unor produse speciale.

Pentru a elimina o pată din mochetă folosește un produs special de curățare. Folosește un burete sau o perie pe care o îmbibi în soluția respectivă și freacă viguros pata. După ce ai reușit să scoți pata, șterge mocheta cu o lavetă uscată.

3.    Bicarbonat de sodiu pentru eliminarea mirosurilor neplăcute.

După ce ai aspirat mocheta, pune puțin bicarbonat de sodiu de-a lungul întregii mochete. Cu ajutorul unei perii, întinde  această pudră pe întreaga suprafață a mochetei și las-o să acționeze în jur de o oră. Aspiră și apoi admiră rezultatul.

4.    Folosește pudră pentru îndepărtarea petelor cu argila Terre de Sommieres.

Pune această pudră pe diferitele pete existente pe mochetă și lasă să acționeze timp de trei ore. Apoi, periază energic și dă cu aspiratorul.

5.    Apa minerală pentru întreținerea mochetei.

Pentru a întreține mocheta, pentru ca mocheta să își păstreze aspectul moale, amestecă un litru de oțet alb într-un litru de apă minerală. Aplică amestecul obținut pe mochetă cu ajutorul unei perii. Lasă să acționeze timp de 30 de minute și clătește cu apă caldă.

6.    Cristale de sodă.

Într-un recipient, varsă un litru de apă caldă și o cană de cristale de sodă. Cu ajutorul unui burete, aplică acest lichid pe mochetă. Apoi, cu un burete îmbibat în apă rece, clătește mocheta și uscă cu ajutorul unui uscător de păr.

7.    Curăță mocheta cu ajutorul spumei de ras.

Este posibil să cureți eficient mocheta cu ajutorul spumei de ras, oricât de ciudat ți se pare acest lucru. Aplică o cantitate generoasă de spumă de ras pe mochetă, lasă să acționeze minim o oră sau dacă este posibil toată noaptea. Insistă asupra petelor mai încăpățânate după care aspiră mocheta.

8.    Alungă petele de pe mochetă cu oțet alb.

Datorită proprietăților sale antiseptice și bactericide, oțetul alb face minuni în casă. Pentru a-l folosi pe mochetă, amestecă o jumătate de cană de oțet alb și două linguri de sare. Lasă sarea să se dizolve și freacă pata cu un burete îmbibat în acest amestec. Clătește cu apă caldă și dă cu aspiratorul atunci când suprafața este uscată.

9.    Suc de lămâie pentru a elimina o pată de pe mochetă.

Pentru a elimina pete de noroi, sucul de lămîie poate face minuni. Pentru a-l folosi ca să cureți mocheta, poți face o pastă din suc de lămâie proaspăt stors și sare, amestec pe care îl vei folosi apoi pe regiunea pătată a mochetei. Clătește apoi cu ajutorul unui burete umed.

10.    Cuburi de gheață.

Folosește cuburi de gheață așezate într-un sac de gunoi spre exemplu pentru a scăpa de guma de mestecat lipită de mochetă.

Importanța întreținerii regulate a mochetei

Indiferent de aspectul sau culoarea mochetei, mocheta este o pardoseală de calitate. Este un veritabil element de decor însă contribuie în egală măsură la optimizarea izolării termice și fonice a încăperii. Mocheta reține cu ușurință praful, părul de animale și diferitele pete (cafea, mâncare, vin roșu). Durata de viață a mochetei depinde de întreținerea sa regulată. Pentru a evita alergiile și alte riscuri pentru sănătate, mocheta trebuie curățată.

Fie preferi să apelezi la o firmă de curățenie pentru a curăța mocheta, fie vrei să faci de unul singur acest lucru, cel mai simplu gest de întreținere a mochetei este să dai cu aspiratorul de minim două ori pe săptămână. O curățare cu apa este recomandată din când în când, mai ales atunci când există o pată deoarece mocheta este rezistentă la apă. Poți folosi apă caldă și cristale de sodă pentru curățarea unei pete.

Folosește metode mai vechi, dar eficiente

Probabil una dintre cele mai usoare metode e sa apelezi la ajutorul unor profesionisti. La o simpla cautare pe Google sintagma „preturi curatenie la domiciliu” va aduce in fata ecranului tau favorit o sumedenie de firme de curatenie gata sa te scape de aceasta problema. Pentru o curățare eficientă a mochetei nu este întotdeauna nevoie să apelezi la un specialist. Uneori, câteva gesturi simple sunt de ajuns pentru a reda strălucirea mochetei. Cea mai cunoscută metodă este cea bazată pe bicarbonat de sodiu.

Ușor de realizat, această operațiune constă în aplicarea acestui produs pe mochetă sau amestecat cu apă minerală. Odată aplicat bicarbonatul de sodiu pe mochetă trebuie doar să freci pata cu ajutorul unei pete. Pentru un rezultat optim, ideal ar fi să lași acest produs să acționeze timp de o oră înainte de a da cu aspiratorul.

Cum poți curăța mocheta asemenea unui profesionist

Dacă dorința ta este aceea de a curăța temeinic mocheta, începe prin îndepărtarea petelor mai vechi și mai rezistente. Aspiră de mai multe ori mocheta, apoi freacă mocheta cu ajutorul unei soluții concentrate de apă și detergent de vase sau șampon. În soluție se poate adăuga suc de lămâie sau oțet. Formula ideală este următoarea: o parte detergent, două părți apă, o parte oțet și o parte sucul de la o lămâie.

  Folosește un burete pe care îl înmoi în soluția rezultată și freacă mocheta cu ajutorul unor mișcări circulare. Aspiră pentru a trage absolut toate particulele aduse la suprafață prin operațiunea de curățare.

Domenii: Lifestyle

Dust Busters Reloaded

Compania Dust Busters este localizata in Bucuresti si ofera servicii de curatenie profesionala la un pret accesibil prin integrarea tehnologiei in activitatile zilnice de curatenie.

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!