11 curiozitati despre diferite rase de caini

Publicat pe 6 Mai 2019
In timp ce toti cainii au un bagaj genetic comun care se pierde undeva in negura timpului, evolutia de-a lungul anilor a adus unele trasaturi foarte specifice si unice la anumite rase de caini. Vorbim despre anumite particularitati de-a dreptul neobisnuite in ceea ce priveste aspectul, personalitatea si trasaturile mostenite de la alte rase.

1.Chihuahua se naste cu o zona moale a craniului, la fel ca fontanela bebelusilor. Aceasta zona se intareste pe masura ce cresc si este cunoscuta sub denumirea de "molera". Este singura rasa de caini care are aceasta particularitate.

2.Puii de Dalmatian se nasc complet albi, iar petele lor nu incep sa se dezvolte pana la varsta de trei saptamani.

3.Cainii din rasele Staffordshire Bull Terrier si Pit Bull sunt considerati in mod eronat ca au maxilare care se inclesteaza si sunt imposibil de desfacut cand prind o prada sau o jucarie. Acesta este insa un mit: in realitate este vorba pur si simplu de forta innascuta in falci a catorva rase de caini.

4.Cainele din rasa Basenji nu poate latra - in schimb, el scoate un sunet care seamana cu un urlet. Acest lucru poate fi surprinzator pentru multi care nu sunt familiarizati cu aceasta rasa.

5.Micutul, dragutul si prietenosul caine Tackel (soricar) a fost de fapt initial creat pentru a se lupta cu bursucii. 

6.Cainele din rasa Boxer este denumit astfel datorita tendintei sale de a se ghemui („to box”) si a se aseza pe labele din fata, la fel ca pisicile. In anii 1900, cainii Boxer au fost folositi ca animale de circ.

7.Primul caine care a aparut vreodata intr-un film a fost un Border Collie, numit Jean. Acesta a aparut pe marile ecrane in 1910.

8.Cea mai rapida rasa de caine este Greyhound (ogarul englez). Acesta poate alerga cu o viteza de pana la 45 de mile pe ora. Viteza medie pentru alte rase de caini este de aproximativ 20 de mile pe ora.

9.La bordul Titanicului s-au aflat mai multi caini in momentul in care vasul s-a scufundat. Trei dintre acesti caini au scapat cu viata: un Pechinez, un Pomeranian si un Terra Nova.

10.In timp ce Ciobanescul german este cel mai frecvent denumit un caine de paza, cainii din aceasta rasa sunt, totodata, foarte buni pentru nevazatori. Un ciobanesc german a ghidat un orb pe tot traseul Muntilor Apalasi, care are o lungime de 2.100 mile!

11.In epoca medievala, cainii din rasa Mastiff au fost folositi pentru a proteja convoaiele de calatori de animalele salbatice si nelegiuiti, fiind imbracati complet in armura si cu zgarda cu colti.

Domenii: Lifestyle

Accent Adserving Agency SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →