18 medici de la spitalul WPK din Viena, incluși în topul Stanford al celor mai citați cercetători din lume

Publicat pe 9 Noiembrie 2023
18 medici colaboratori de la spitalul Wiener Privatklinik, unul dintre cele mai mari spitale private din Austria, certificat World’s Best Hospitals, sunt incluși în topul celor mai citați cercetători din lume – World’s Top 2% most-cited scientists 2023, publicat recent de Universitatea Stanford și editura Elsevier. Printre aceștia se numără și un medic de origine română - Prof. Univ. Dr. Dan Rujescu, specialist în psihiatrie.

Medicii colaboratori de la spitalul WPK sunt o prezență constantă în topul anual realizat de Stanford datorită contribuției lor în cercetarea medicală. În acest an, numărul lor a crescut la 18, cu patru medici mai mult decât anul precedent. Dintre aceștia, 12 medici se clasează printre primii 100.000 de cercetători la nivel global, în toate domeniile, bazat pe nivelul de citare al lucrărilor lor publicate. De asemenea, 8 medici se află în primele 1.000 de poziții la nivel global în domeniul lor specific de cercetare.

Ne bucurăm să vedem atât de mulți experți din echipa Wiener Privatklinik în acest clasament prestigios și îi felicităm pentru performanțele lor excepționale. Prezența lor în acest top reprezintă o recunoaștere a contribuției semnificative aduse dezvoltării medicinei moderne și a respectului de care se bucură în comunitatea academică. În același timp, aceste realizări validează calitatea înaltă a serviciilor medicale furnizate de spitalul WPK. Suntem mândri să oferim pacienților noștri din România și din Europa acces la expertiza și cunoștințele lor de excepție, astfel încât aceștia să aibă încrederea că sunt în mâinile unor specialiști extrem de competenți”, a declarat Prim Dr. Walter Ebm, CEO, Director general la Wiener Privatklinik.

Prestigiosul top, aflat la a 6-a editie, include aproximativ 200.000 de oameni de știință activi la nivel internațional, clasați în 22 de domenii și 174 de subdomenii științifice. Clasamentul a fost realizat pe baza datelelor bibliometrice din profilurile autorilor în Scopus, o bază de date internațională a literaturii științifice, actualizate la 1 octombrie 2023. Au fost luați în considerare mai mulţi indicatori, printre care numărul total de citări, indicele Hirsch, citările lucrărilor publicate ca prim-autor, autor unic sau coautor și un indicator compus.

Lista celor 18 medici colaboratori ai spitalului WPK nominalizați de Universitatea Stanford în top 2% cei mai citați cercetători la nivel mondial este alcătuită din:

1. Prof. Univ. Dr. Siegfried Kasper, specialist în psihiatrie și psihoterapie – top 100.000 cercetători

Principalul său domeniu de interes îl reprezintă bazele biologice ale tulburărilor mentale, precum depresia, anxietatea, psihoza și demența. Ocupă locul 142 mondial în domeniul Psihiatrie dintr-un total de 75.292 de cercetători.

2. Prof. Univ. Dr. Shahrokh F. Shariat, specialist în oncologie urologică - top 100.000 cercetători

Are o activitate de cercetare de peste 25 de ani în oncologie urologică. Ocupă locul 143 mondial în domeniul Urologie - Nefrologie dintr-un total de 82.885 de cercetători.

3. Prof. Univ. Dr. Georg Stingl, specialist în dermatologie și imunologie - top 100.000 cercetători

Interesele sale de cercetare includ imunopatogenia bolilor inflamatorii și neoplazice ale pielii, precum și farmacologia moleculară și imunofarmacologia. Ocupă locul 246 mondial în domeniul Dermatologie - Venerologie dintr-un total de 54.095 cercetători.

4. Prof. Univ. Dr. Christoph Zielinski, specialist în oncologie și imunologie clinică - top 100.000 cercetători

A contribuit la dezvoltarea terapiilor oncologice moderne, cum ar fi imunoterapia, terapiile personalizate țintite, și managementul tromboembolismului asociat cancerului.

5. Prof. Univ. Dr. Erich Minar, specialist în angiologie - top 100.000 cercetători

Domeniile sale principale de cercetare includ chirurgia, radiologia, angioplastia, stentarea și restenoza.

6. Prof. Univ. Dr. Walter Klepetko, specialist în chirurgie toracică – top 100.000 cercetatori

A efectuat numeroase cercetări în domeniul chirurgiei toracice și transplantului pulmonar. Ocupă locul 558 mondial în domeniul Pneumologie/Sistemul respirator din 62.427 de cercetători.

7. Prof. Univ. Dr. Dan Rujescu, specialist în psihiatrie - top 100.000 cercetători

Ariile sale principale de cercetare sunt neurogenetica, schizofrenia, boala Alzheimer și psihologia neurocognitivă.

8. Prof. Univ. Dr. Martin Schillinger, specialist în medicină internă, angiologie și cardiologie - top 100.000 cercetători

Activitatea sa de cercetare se concentrează pe dezvoltarea tehnicilor moderne în domeniul cateterelor și implantării stenturilor.

9. Prof. Univ. Dr. Rainer Kotz, specialist în ortopedie, chirurgia tumorilor osoase și chirurgia coloanei vertebrale - top 100.000 cercetători

Are peste 50 de ani de activitate chirurgicală și de cercetare. Ocupă locul 540 mondial în domeniul Ortopedie din 77.248 de cercetători.

10. Luger Anton, specialist în endocrinologie și boli metabolice - top 100.000 cercetatori

A publicat pestse 300 de articole în reviste științifice, care acoperă domeniile cercetării clinice.

11. Prof. Univ. Dr. Paul Knöbl, specialist hematologie oncologică – top 100.000 cercetători

A realizat numeroase lucrări de cercetare pe teme precum fibrinoliza, hemofilia și coagularea sângelui.

12. Peter Marhofer, specialist în anestezie pediatrică și terapie intensivă pediatrică - top 100.000 cercetători

Principalul său domeniu de cercetare este anestezia regională și cea pediatrică.

13. Prof. Univ. Dr. Rupert Menapace, specialist în chirurgie oftalmologică

Este expert în chirurgia minim invazivă a cataractei, chirurgia refractivă, chirurgia glaucomului și chirurgia traumatologică și reconstructivă a segmentului anterior al ochiului. Ocupă locul 654 mondial în domeniul Oftalmologie - Optometrie din 72.989 cercetători.

14. Prof. Univ. Dr. Bruno Niederle, specialist în chirurgie endocrină și vasculară

Specialitățile sale principale sunt cancerul tiroidian, inclusiv cel medular, tumorile neuroendocrine și hiperparatiroidismul. Ocupă locul 946 mondial în domeniul Chirurgie din 125.272 cercetători.

15. Prof. Univ. Dr. Sebastian Schoppmann, specialist în chirurgie generală și viscerală

Interesele sale de cercetare includ cancerul esofagian, esofagul Barrett, chirurgia minim-invazivă a cancerului, boala de reflux gastroesofagian, chirurgia profilactică și metastazele limfatice.

16. Prof. Univ. Dr. Emeka Nkenke, specialist în chirurgie orală și maxilo-facială

Este specializat în chirurgia ortognatică, chirurgia cranio-facială și chirurgia reconstructive și a fost pionier în chirurgia ghidată a implanturilor dentare. Ocupă locul 882 în domeniul Stomatologie din 83.997 cercetători.

17. Prof. Univ. Dr. Heinz KÖLBL, specialist în obstetrică - ginecologie

Interesele sale de cercetare includ uroginecologia, oncologia ginecologică și chirurgia ginecologică.

18. Rupert Bartsch, specialist în hemato-oncologie și medicină internă

Activitatea clinică și științifică a doctorului Rupert Bartsch se concentrează pe cancerul de sân și metastazele cerebrale.

Despre Wiener Privatklinik

Wiener Privatklinik (WPK), înființat în 1871, cu sediul la Viena, este unul dintre cele mai mari spitale private din Austria și listat în clasamentul World’s Best Hospitals (2021 – 2023). Spitalul acoperă o gamă de peste 30 de specialități medicale, cu 10 centre de competență, 145 de paturi, un departament de chirurgie cu 4 săli de operație. Serviciile avansate de imagistică din cadrul Centrului de Radiologie cu PET-CT și medicină nucleară reprezintă o entitate suplimentară pentru WPK. În cadrul spitalului WPK s-a înființat în 2020 singurul centru privat de radioterapie din Austria. Mai mult de 400 de experți austrieci renumiți din cele mai diverse specialități sunt activi în cadrul Wiener Privatklinik, folosind cele mai inovatoare metode de diagnostic și tratamente de ultimă generație.

Domenii: Farma

SC Pi 2 PR SRL

Agenție de PR și marketing premiată la nivel internațional, cu o experiență vastă în numeroase domenii de comunicare și marketing. Oferim consultanță companiilor și organizațiilor pe teme care țin...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!