3 avantaje ale fațadelor din travertin

Publicat pe 22 Decembrie 2020
Travertinul este deosebit de căutat pentru amenajarea clădirilor, încadrându-se, cu succes, în categoria materialelor ieftine și bune. Foarte util, atât în varianta chituită, cât și nechituită, el oferă suprafețe deosebit de estetice și rezistente, fără prea mare efort.

Travertinul poate fi folosit atât pentru lucrări la interior, cât și la exterior, în special pentru placarea fațadelor, a podestelor și a treptelor. Dacă și tu ești în căutarea unui material care să te ajute să plachezi fațada casei într-un mod elegant, iată de ce ar trebui să alegi travertinul, pentru a realiza acest lucru. 

Poate fi curățat cu ușurință

Fațadele caselor sunt, adesea, greu de curățat, mai ales, dacă nu au niciun fel de protecție. Spre exemplu, o casă acoperită doar cu vopsea lavabilă sau tencuială decorativă va fi mai greu de curățat decât una placată cu travertin. Acesta se poate curăța cu furtunul cu apă cu presiune, iar, dacă ai și o placare în plan orizontal, pe pardoseală, atunci eficiența crește semnificativ. Travertinul poate fi amplasat oriunde. Dacă îți lipsește inspirația, caută diferite idei de amenajare terasa pe care să le pui, mai apoi, în practică. 

Poți decora la exterior folosind travertin în starea lui pură. Dacă te temi că va fi greu de întreținut, din cauza golurilor structurale, află că nu e deloc așa. Suprafețele de acest tip pot fi curățate cu foarte mare ușurință. La nevoie, interesează-te cu privire la tipurile de travertin de care ai nevoie și vei vedea că acesta este structurat în funcție de porozitate și nivelul de goluri. Travertinul cu cât mai puține goluri este considerat, chiar, un material premium.

Este un material ecologic

Travertinul se extrage, în diferite zone ale lumii, din cariere. Acestea sunt, de fapt, gropi masive cu blocuri uriașe de piatră naturală, din care se taie plăci imense. Ulterior, ele vor fi prelucrate în dimensiunile dorite de către beneficiari. Firește, procesul se desfășoară la nivel industrial, fiind nevoie de logistică specială în acest sens. 

Travertinul este, așadar, un material complet natural, care nu poluează și nici nu aduce prejudicii naturii. Folosirea travertinului în lucrări de amenajare în construcții este, de asemenea, prietenoasă cu mediul, iar soluțiile de placare cu travertin sunt durabile în timp, astfel încât investițiile sunt justificate. Nu vei fi nevoit să schimbi exteriorul casei după doar câțiva ani și nici nu vei avea surprize neplăcute, în ceea ce privește conservarea aspectului. Travertinul rezista foarte bine în timp. 

Oferă suprafețe deosebit de frumoase

Frumusețea travertinului este cunoscută de toată lumea, el fiind folosit atât în scop decorativ cât și ca element de protecție. Frumusețea travertinului stă în naturalețea modelului, care poate fi recunoscut cu ușurință. Suprafața sa seamănă, cumva, cu interiorul unui copac, iar culoarea caldă însuflețește orice fațadă, oferind impresia continuității culorii. Piatră naturală calcaroasă, cu goluri, travertinul este estetic în ambele variante: chituit și nechituit. Pentru chituire, se folosește un mastic special pentru umplerea golurilor, finisare și aducere la nivel. Apoi, suprafața este lustruită astfel încât, în final, travertinul să arate cu adevărat minunat.

Nuanțele de bej ale travertinului se potrivesc, în orice context, indiferent dacă vorbim despre fațade, pardoseli, glafuri sau blaturi. Auriul este culoarea care, parcă, se potrivește cel mai bine cu travertinul, combinația rezultată fiind imaginea eleganței și a rafinamentului, chiar dacă vorbim despre încăperi moderne, pentru activități de zi cu zi. 

Travertinul este, cu adevărat, un material care oferă nenumărate avantaje, fiind un produs care aduce luxul și frumusețea mai aproape de tine.


Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!