3 cauze ale edentației - condiţie pentru care cea mai bună soluţie este implantul dentar!

Publicat pe 26 Mai 2021
Presupunând că totuşi se ajunge la edentație, soluţia poate sa fie un implant dentar. Un implant dentar în Bucureşti, la Plaza Dent, este o soluție sigură de reabilitare orală.

Boli comune la nivel global, afecţiunile orale diverse pot duce la edentaţie, o condiţie medicală frecventă pentru care mare parte dintre cei afectaţi caută oferte pentru implant dentar. De exemplu, cea mai răspândită afecţiune orală este caria dentară pe dinţi permanenţi și aceasta poate să ducă la edentaţie. Deşi incidența cariilor este semnificativă, mulţi amână tratamentul de specialitate, pe acest fond ajungând să se confrunte cu agravarea cariilor dentare sau cu apariţia bolii parodontale. De aici şi până la pierderea totală sau parţială a dinţilor drumul este scurt. 

Cele mai comune trei cauze ale edentației

1. Cariile dentare

Potrivit FDI, nu mai puţin de 35% dintre locuitorii planetei au carii pe care nu le tratează. Bineînţeles că netratate fiind, evoluează negativ, smalțul de pe dinţi este distrus, nervii şi pulpa dentară sunt afectate şi stabilitatea pe arcadă a dinţilor afectaţi este compromisă. Amânarea tratamentului de specialitate va determina ca dintele afectat să nu mai poată fi salvat. Prin urmare, se ajunge la extracţie.

Nici în România situaţia nu stă mai bine, foarte mulţi dintre cei care se confruntă cu carii ajungând prea târziu la medic pentru ca dinţii să mai poată fi salvaţi. Potrivit PlazaDent.ro, o conduită corectă în ceea ce priveşte profilaxia dentară este cea mai bună metodă prin care se pot evita cariile dentare. Îngrijirea corectă a dinţilor elimină riscul de pierdere a acestora. Acestei conduite i se mai adaugă dieta alimentară optimă, din care este recomandat să se excludă consumul de zaharuri, alimentele acidulate şi cele foarte dure.

2. Boala parodontală

Potrivit OMS, 30,6% dintre locuitorii în vârstă ai planetei, se confruntă cu această boală orală. În plus, pungile parodontale de 4-5 mm apar şi la 27,7% dintre tineri. Această boală atât de comună la nivel global, apare atunci când pe suprafaţa dinţilor se acumulează bacterii în exces, ducând la inflamarea țesuturilor gingiei. Neîndepărtată zilnic, placa bacteriană se va întări şi se va depune sub gingie. Aşa apare tartrul dentar.

Boala parodontală are ca stadiu iniţial gingivita, o afecţiune care se poate trata, fiind reversibilă. În cazul în care tratamentul de specialitate va fi amânat, apare parodontita superficială sau, şi mai grav, apare parodontita profundă – acestea fiind afecţiuni ireversibile. Foarte comun este ca la baza dinţilor să apară şi pungile parodontale, acele abcese care pot să determine desprinderea dinţilor din os și, în final, pierderea acestora. Similar cariilor, medicii specialisti de la Plaza Dent accentuează importanța igienei dentare pentru prevenirea acestei boli.

3. Obiceiurile vicioase și dieta

Pe lângă carii şi boală parodontală, fumatul, dietele restrictive și malnutriția, sau scrâșnirea dinţilor în mod involuntar (bruxismul) pot duce la endodonţie. Igiena orală optimă şi consultul de specialitate la fiecare 6 luni elimină însă riscul.

Tratamentul cu implant dentar

Presupunând că totuşi se ajunge la edentație, soluţia poate sa fie un implant dentar. Un implant dentar în Bucureşti, la Plaza Dent, este o soluție sigură de reabilitare orală, care poate fi luată în calcul pentru un singur dinte, mai mulți dinți sau chiar pentru toată arcada dentară.

Domenii: Farma

NETBOOSTER SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!