3 lucruri important de știut când renovezi baia

Publicat pe 28 Ianuarie 2019
Chiar dacă la început procesul de renovare poate speria pe oricine în realitate, dacă urmezi doar câțiva pași simpli de la bun început, vei vedea că te poți bucura mult mai ușor de aspectul noii tale băi.

Iată care sunt top trei lucruri importante de care să ții cont când te apuci să renovezi baia!

Pentru orice încăpere din locuință, înainte de a începe renovarea, trebuie să îți faci un plan pe care să îl urmezi în tocmai. Care sunt primele idei de trecut pe listă? 

Care este bugetul renovării unei băi

Planificarea pe etape a renovării te va ajuta să iei mai ușor deciziile în ceea ce privește modificările din baie. Bugetul este pionul esențial care îți setează limitele. Pune pe foaie un buget aproximativ pentru fiecare obiect din baie și anume: 

  • Cât vor costa obiectele sanitare;
  • Cât vor costa finisajele, dar tencuiala decorativă:
  • Cât vor costa accesoriile și decorațiunile de care ai neaparat nevoie;
  • Cât costă mâna de lucru pentru a efectua lucrarea propriu zisă;

În funcție de bugetul pe care îl ai disponibil, alegi și opțiunea cea mai avantajoasă pentru renovare.

Ce materiale de construcții alegi în baie

Chiar dacă în comerț găsești o gamă variată de produse, care mai de care cu un aspect extravagant, important este să alegi produse practice, nu doar estetice. Funcționalitatea este cel mai important criteriu pe care materialele de construcții trebuie să îl îndeplinească.

Există o mulțime de tipuri de faianță, gresie, parchet rezistent la apă, tapet decorativ, tencuială decorativă, important este să alegi un sortiment rezistent și economic, pentru a evita eventualele neplăceri care pot apărea pe termen lung.

De asemenea, în ceea ce privește materialele de construcții, cromatica, dar și design-ul acestora trebuie să se potrivească cu tot decorul din baie. Culoarea plăcilor de faianță are un impact puternic asupra spațiului din punct de vedere vizual, la fel și mărimea plăcilor. Modelele potrivite se stabilesc în funcție de dimensiunea totală a băii.

Echipa de muncitori specializați

Renovarea băii este un proces făcut cu scopul de a rezista pe termen lung, tocmai din acest motiv este nevoie de o echipa de oameni specializați pentru a nu te trezi peste puțin timp cu scurgeri la chiuvetă ori, mai grav, că s-a spart gresia. Experiența muncitorilor calificați poate face diferența în calitatea și durabilitatea produsului final montat în baie.

Stilul de amenajare și desing-ul din baie

Imediat după ce ai îndeplinit planul de buget, materiale și muncitori, trebuie să iei în calcul pentru faza următoare și stilul de amenajare și design-ul. Baia poate fi amenajată într-un stil modern, minimalist, clasic, vintage, industrial, eclectic, etc.

Accesoriile alese trebuie să fie în primul rând utile pentru a maximiza cât de mult este posibil spațiul disponibil. Dacă ai o baie mică, atunci alege oglinzi pe care să le montezi pe perete deoarece măresc spațiul din punct de vedere vizual.

Pentru un decor natural, optează pentru plante naturale rezistente la umezeală, iar pentru a te bucura de mai mult spațiu apelează la etajere suspendate și mobilier compartimentat cu cât mai multe spații.


Accent Adserving Agency SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →