3 suplimente alimentare care îți cresc imunitatea

Publicat pe 16 Iulie 2020
Răcești des, ești lipsit de energie și te concentrezi greu la task-urile pe care le ai de îndeplinit pe parcursul zilei? E clar! Ai niște deficiențe imunitare care scad capacitatea organismului de a funcționa corespunzător. Nu te îngrijora! Există soluții. Tot ce trebuie să faci este să-ți setezi câteva reguli sănătoase de viață.

 Să respecți un program regulat de mișcare (plimbări în aer liber, mers cu bicicleta, fitness, orice sport care îți face plăcere), să mănânci cât mai variat (fructe și legume din abundență, pește, cereale integrale, uleiuri presate la rece etc.) și să respecți orele de somn, astfel încât să permiți organismului tău să se refacă după o zi grea de muncă. Mai mult de atât, poți conta pe câteva produse pentru creșterea imunității. Și, chiar dacă nu țin locul unui regim alimentar variat, unele chiar pot face minuni. Iată câteva dintre aceste suplimente și ce pot face ele pentru tine.

Suplimentele cu zinc te țin departe de răceală

Episoadele de răceală, căderea părului, lipsa apetitului, insomniile, vindecarea greoaie a rănilor, toate aceste neplăceri pot indica un un nivel scăzut de zinc în organism. Întreabă medicul sau farmacistul dacă o cură cu zinc îți este recomandată. E important să știi că peste 40 de miligrame de zinc pe zi pot deveni toxice pentru organism, de aceea este important să nu crești dozajul indicat. Simptomele în acest caz sunt: stare de greață, dureri de burtă, apetit scăzut, scăderea valorilor colesterolului bun HDL și chiar scăderea rezistenței organismului. Ce trebuie să mai știi despre suplimentele cu zinc este că ele pot inhiba absorbția antibioticelor sau diureticelor. Discută înainte cu medicul tău pentru a le lua astfel încât să nu existe deficiențe. De cele mai multe ori, acesta îți poate indica să iei suplimentele cu zinc la un interval de trei-patru ore distanță de administrarea antibioticului.

Produsele apicole îți susțin organismul

Propolisul este apreciat de foarte mulți medici naturopați pentru principiile antivirale și anticancerigene. Componența lui oferă organismului energia de a se regenera după perioadele lungi de boală, ajută țesuturile să se repare mai ușor și te ferește de infecțiile bacteriene. Lăptișorul de matcă, un alt binecunoscut produs apicol, conține, de asemenea, foarte multe substanțe nutritive care oferă corpului puterea de a renaște și de a-i menține o bună rezistență. De pildă, acidul 10 HDA, un ingredient activ care luptă împotriva infecțiilor virale, bacteriene și fungice. În plus, lăptișorul de matcă mai conține vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B7, B8, B9 şi B12, precum și aminoacizi, vitaminele A, D, C, E și K, potasiu, calciu, fier, magneziu, fosfor, cupru, mangan și antioxidanți.

Echinacea, antiviralul natural care-ți protejează căile respiratorii

Echinacea, sub formă de comprimate sau tinctură, are capacitatea de a echilibra sistemul imunitar în perioadele sezonului rece, ferind organismul de răceala sau gripă. Acest tip de supliment funcționează rapid și este un excelent protector al căilor respiratorii superioare. În plus, echinacea este un tonic indicat în perioadele de convalescență după bronșite, pneumonii, viroze, amigdalite.

În cazul femeilor însărcinate sau în perioada de alăptare ori la copiii de până în 10 ani este recomandată o dozare personalizată realizată de medic. 

La adulți, doza zilnică recomandată este de 2-3 capsule pe zi, în funcție de concentrație (de verificat aici prospectul). În cazul copiilor de peste 10 ani, dozajul poate fi mai redus.

Asociat cu suplimente alimentare pe bază de pulbere de cătină, echinacea își poate dubla eficiența. Cătina este apreciată pentru beneficiile ei multivitaminizante și de susținere a funcționării celulare.

Pont: Bazează-te mereu pe formule de suplimente alimentare fabricate din substanțe active/extracte de origine naturală, pentru că organismul le recunoaște mai ușor și le asimilează întocmai. 

Domenii: Farma

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!