3 trucuri care te vor ajuta să alegi parchetul perfect pentru casa ta

Publicat pe 30 Ianuarie 2020
Pardoseala este unul dintre principalele elemente ale locuinței, care îi oferă o notă personală și atmosfera plăcută de „acasă”. Din acest motiv, alegerea celui mai bun parchet pentru casa ta ar trebui făcută în funcție de mai multe aspecte și mici trucuri pentru ca, în final, să iei cea mai bună decizie, iar aspectul final să fie exact cel pe care ți l-ai dorit.

Parchetul acoperă o mare parte din suprafața casei și ar trebui nu doar să arate excelent, ci să fie și calitativ, rezistent în timp.

Poți alege din peste 300 de variante de parchet dublu stratificat, inclusiv modele care pot fi folosite cu încălzire în pardoseală. Acest tip de parchet este considerat unul dintre cele mai calitative și durabile. Totodată, ai la dispoziție diverse tipuri de lemn pentru care poți opta, precum stejar, nuc, frasin sau arțar. Important este să alegi parchetul în funcție de nevoile și preferințele tale, fără a face însă rabat de la calitate. Descoperă în continuare trei trucuri eficiente, care te pot ajuta să iei cea mai bună decizie când vine vorba de parchetul din locuință.

1. Alege parchetul în funcție de culoarea mobilei

Specialiștii în design interior sunt de părere că parchetul ar trebui ales înainte de achiziționarea mobilei, însă cum multe persoane au deja mobila cumpărată, atunci tipul și culoarea parchetului se vor alege în funcție de aceasta. Dacă stilul casei tale este minimalist, cu mobilă modernă, simplă și deschisă la culoare, poți opta pentru un parchet în nuanțe mai închise, pentru a crea un contrast elegant, armonios.

Dacă dimpotrivă, mobila este neagră sau preponderent în nuanțe închise de maro, atunci poți merge pe un parchet deschis la culoare - cel gri spre alb luminos este foarte popular. De asemenea, poți opta pentru un maro deschis sau, de ce nu, pentru un parchet colorat, în cazul în care și mobila are nuanțe vii, originale, ieșite din tiparul clasic.

2. Parchetul trebuie să fie ușor de curățat

La acest capitol ar fi bine să îmbini utilul cu plăcutul. Parchetul nu ar trebui să fie doar frumos, ci și ușor de curățaț, mai ales în zonele cu trafic intens, precum livingul de exemplu.

Dacă optezi pentru parchet din lemn solid, este bine să ai în vedere că acesta necesită o îngrijire specială, însă merită din punct de vedere calitativ, mai ales dacă nu ești adeptul covoarelor. În schimb, dacă parchetul va fi mai mult acoperit de covoare, atunci ar trebui să fie simplu de curățat, așadar poți merge pe un tip mai economic, cum ar fi parchetul laminat. Indiferent ce alegi în final, ar trebui să ai grijă de integritatea parchetului, pentru că este o investiție pe termen lung.

3. Durabilitatea parchetului

Acesta este unul dintre cei mai importanți factori pe care ar fi bine să-l iei în considerare înainte de achiziționarea unui anumit tip de parchet. De exemplu, dacă ai copii mici sau animale de companie, cea mai bună soluție este o pardoseală de calitate superioară, rezistentă la uzură și trafic intens. Multe tipuri de parchet se zgârie destul de ușor, însă există și unele extrem de durabile, care pot fi mai costisitoare, dar avantajele nu pot fi contestate. În acest sens, poți opta pentru un parchet dublu stratificat foarte rezistent, de calitate, iar în cazul în care observi mici zgârieturi, acestea pot fi reparate destul de bine și ușor cu produsul potrivit.

În concluzie, indiferent de tipul de parchet pe care îl alegi, dacă îl vei îngriji în mod corect poate arăta uimitor chiar și peste cinci sau zece ani. Important este să pui accent pe calitate, înainte de orice altceva.

Domenii: Constructii

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →