3 trucuri pentru a-ți găsi un job de acasă, care ți se potrivește

Publicat pe 28 Mai 2020
Situația actuală, generată de apariția epidemiei de coronavirus, a adus numeroase schimbări pe piața muncii. Forțate să accepte măsurile de distanțare socială, multe companii s-au adaptat noilor condiții și au creat rapid locuri de muncă remote, pentru a-și putea continua activitatea.

Munca de acasă a devenit, dintr-odată, foarte căutată, mai ales că tehnologia permite realizarea facilă a tuturor sarcinilor, la fel ca la birou. Chiar și cei mai reticenți angajați au început să aprecieze flexibilitatea programului sau posibilitatea de a-și organiza taskurile, astfel încât să dea cel mai bun randament. 

Încă te întrebi ce sunt joburile remote și cum să lucrezi eficient de acasă? În traducere liberă, este munca la distanță. Dacă vrei să te reorientezi profesional către joburi care se pot face de acasă sau de oriunde ai un calculator conectat la internet, îți prezentăm trei trucuri care te vor ajuta să-ți găsești un post potrivit.

1. Adaptează-te contextului actual

Dacă, până acum, ai lucrat doar la sediul firmei, munca de acasă s-ar putea să fie ceva complet diferit pentru tine. Cu siguranță, primul impuls este acela de a căuta doar joburi remote ale căror cerințe consideri că le poți îndeplini. Totuși, încearcă să ai o imagine mai amplă asupra ofertei de angajare și să cercetezi domenii de lucru complementare, dacă vrei să-ți crești șansele de reușită. 

De exemplu, dacă ești pasionat de cifre și statistici, iar până în prezent ai lucrat pe postul de contabil, pe lângă acest tip de job poți căuta să lucrezi de acasă și ca analist de date. Dacă ai experiență în vânzări, lărgește-ți aria de căutare a unui loc de muncă în sectorul e-commerce sau promovare online. Munca remote nu trebuie să implice, neapărat, o schimbare majoră, însă este util să testezi ofertele de lucru la distanță din mai multe domenii, pentru a vedea ce anume ți se potrivește.

2. Investește în tine

Deși pare mai simplu ca la birou, în realitate, munca de acasă necesită autodisciplină și anumite cunoștințe. Așadar, pentru a găsi un job remote care ți se potrivește este esențial să înveți lucruri noi și să te reinventezi. În primul rând, asigură-te că poți respecta deadline-uri fără să fii verificat de un superior și că reușești să-ți organizezi munca pentru a fi productiv și eficient. Apoi, pentru a te potrivi cât mai bine unui job „work from home”, trebuie să fii la curent cu platformele de videoconferințe și să știi să utilizezi instrumente moderne și programe informatice folosite în activitatea companiilor. Pe internet, sunt disponibile cursuri online și tutoriale din care poți învăța multe despre munca de acasă și soluțiile tehnologice ce asigură continuitate acestui proces de lucru.

3. Fii activ pe platformele de recrutare

Companiile caută angajați responsabili și valoroși, care se pot organiza foarte bine să lucreze de la distanță. Pentru a ajunge în atenția potențialilor candidați, joburile la domiciliu sunt postate online, pe site-urile de recrutare. Așadar, actualizează-ți CV-ul și caută locuri de muncă remote pe bestjobs.eu, deoarece este foarte simplu să găsești un post care ți se potrivește și să muncești de acasă. În câțiva pași simpli, poți citi cerințele jobului, aplici printr-un click, și, în cel mai scurt timp, vei lucra din confortul casei.

 

Întotdeauna este indicat să faci ceea ce îți place și te reprezintă mai bine, însă ia în considerare că, uneori, locul de muncă potrivit apare atunci când te aștepți mai puțin. Oferta joburilor remote este variată, iar acum este un moment oportun să obții un post bun, care să-ți aducă satisfacții și stabilitatea necesară în viața cotidiană.

Domenii: HR

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!