4 activități din care se câștigă cel mai bine în pandemie

Publicat pe 7 Noiembrie 2020
COVID-19 a schimbat profund modul în care lucrurile funcționează. Pandemia a avut un efect serios asupra business-urilor din România, lovind greu domenii precum HoReCa. Cu toate acestea, contextul actual a venit și cu lucruri bune la pachet, pentru că momentele cele mai perturbatoare dau naștere unor idei geniale, inovatoare.

Dacă erai în căutarea unei idei care să-ți transforme activitatea într-o oportunitate de afaceri, ai ajuns unde trebuie. În rândurile de mai jos îți vom prezenta cele mai de succes industrii, care, pur și simplu, au înflorit în ultimele luni.

Home&Deco

La începutul primăverii am fost cu toții forțați să rămânem izolați în case. Tot atunci am tranșat serviciile sau lucrurile de care nu aveam neapărată nevoie, așa că am reușit să punem niște bani deoparte. Mulți au început atunci proiecte de renovare sau modernizare a locuințelor, ceea ce a ajutat industria Home&Deco să explodeze în vânzări. Mai mult decât atât, cei mai norocoși dintre noi, care aveau acces la o grădină, oricât de mică ar fi fost aceea, și-au găsit peste noapte un nou hobby, acela de amenajare a curții în fel și chip. 

Servicii de livrare de mâncare la domiciliu

Cu restaurantele și barurile închise, românii au prins gustul comenzilor de mâncare acasă. Ce-i drept, friptura într-o caserolă nu se compară cu un plating făcut de un chef, însă adaptabilitatea este cheia echilibrului. Încă de la declararea stării de urgență, multe localuri au trecut de la servirea a la carte la varianta meniurilor trimise clienților acasă. Marile companii care se ocupă cu livrarea mâncării la domiciliul clienților au avut un profit de până la 70% mai mare decât cel înregistrat anul trecut în aceeași perioadă. 

Chiar și cumpărăturile online de produse alimentare au luat locul celor tradiționale, în primele zile de lockdown companiile care ofereau aceste servicii fiind pur și simplu asaltate cu comenzi. Chiar și astăzi, cei mai mulți români preferă să facă majoritatea cumpărăturilor pentru casă din aplicația smartphone.

Servicii de curierat

Ideea comandării acasă a produselor esențiale s-a răspândit rapid în mai toate industriile din România și de pe întreg globul, mai ales că închiderea restaurantelor a fost urmată și de închiderea mall-urilor din toată țara. Astfel, hainele, electrocasnicele, piesele de mobilier sau alte lucruri în care românii au investit au ajuns la domiciliul acestora mulțumită firmelor de curierat. 

Dacă îți surâde ideea de a înființa o firmă de curierat, fii sigur că e o afacere din care vei avea numai de câștigat. Asigură-te că pui la cale un plan logistic bine organizat, că te adresezi firmelor care au nevoie constantă de transport, dar că ai la îndemână și cele mai bune accesorii auto pentru întreținerea parcului auto, cum ar fi anvelope pentru camioane de la acvila-romania.ro

Servicii oferite în regim remote

Majoritatea sociologilor sunt de acord că munca la distanță este noua normalitate, dar dezvoltarea serviciilor special concepute pentru lucrătorii la distanță rămâne în urmă. Freelancerii și lucrătorii contractuali au nevoi diferite față de angajații tradiționali de la birou. Asigurările de sănătate independente, software-urile de facturare și securitatea cibernetică pentru angajații aflați la distanță vor cunoaște o creștere a cererii în următorul deceniu.

Până atunci, chiar și medicii specialiști oferă astăzi consultații prin apeluri video, la fel cum antrenorii de fitness își organizează clasele online. 

Tot în stil remote, dar un pic diferit de ideea de a lucra la distanță, au apărut și servicii oferite de saloanele de înfrumusețare, care astăzi își pot trimite angajații acasă la cliente. 

Tu ce alt domeniu care a jubilat în timpul pandemiei mai cunoști?

Domenii: Afaceri

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!