4 elemente importante pe baza cărora se calculează prețul chiriei unui apartament

Publicat pe 10 Septembrie 2020
Tocmai te-ai mutat în București și ești în căutarea unui apartament în care să poți sta în chirie pentru o perioadă de timp sau ești deținătorul unui apartament cu două camere, care este situat în centrul Bucureștiului și vrei să îl dai în chirie, dar nu știi ce ofertă să îi faci viitorului tău chiriaș? În oricare din cele două situații te-ai afla, trebuie să ții cont de faptul că prețul chiriei unui apartament, la fel ca prețul oricărui alt bun, este stabilit de către piață. De asemenea, trebuie să știi că prețul unei chirii este influențat de câteva aspecte foarte importante, astfel că, dacă vrei să aflii care este prețul corect, va trebui să studiezi foarte bine piața de imobiliare.

Așadar, pentru a nu te afla în situația de a fi păcălit plătind o chirie mai mare sau, după caz, cerând un preț mult mai mic, ține cont de criteriile cele mai importante pe baza cărora se calculează nivelul chiriei. Noi îți venim în ajutor și îți prezentăm cinci factori care au o influență mare asupra valorii chiriei unui apartament: 

Vechimea clădirii

Vechimea clădirii în care este amplasat apartamentul este un criteriu important în funcție de care se va stabili valoarea apartamentului și, implicit, și prețul pe care trebuie să îl plătească chiriașul pentru o lună de chirie. Cu cât apartamentul este mai vechi, cu atât acesta își pierde din valoare. Din acest motiv, vei fi nevoit să scoți mai mulți bani din buzunar dacă vrei să optezi pentru apartamente noi Obor, în comparație cu apartamentele situate în clădirile vechi din această zonă. Dacă blocul este prevăzut cu bulină roșie, atunci prețul chiriei unui apartament care face parte din clădire va fi unul și mai scăzut.  

Numărul de camere

Unul din factorii cu o influență directă și semnificativă asupra stabilirii prețului chiriei unui apartament este numărul de camere al acestuia. Un număr mai mare de camere presupune mai mult spațiu care poate fi utilizat. În plus, trebuie să ții cont de faptul că într-un apartament tip studio pot locui maxim două persoane, acesta având o singură cameră. Pe de altă parte, într-un apartament cu două sau trei camere pot locui mai multe persoane, iar chiria se poate împărți. De exemplu, acest lucru este valabil în cazul studenților, care de foarte multe ori se mută cu prietenii pe parcursul facultății și își împart în mod egal chiria. Din aceste motive, cu cât apartamentul are mai multe camere, cu atât chiria va crește mai mult.

Orașul și zona în care este situat apartamentul

Prețul unei chirii diferă de la un oraș la altul, iar această diferență poate fi destul de mare. Acest lucru se datorează faptului că în orașele mari cererea de apartamente de închiriat este mai mare decât în orașele mici. De asemenea, este foarte important și în ce zonă a orașului este situat apartamentul. De exemplu, în zona centrală a Bucureștiului prețurile sunt mult mai ridicate în comparație cu apartamentele din cartierele aflate la marginea capitalei. Încă un plus pe care îl poate avea un apartament este accesul la mijloacele de transport. În București, de exemplu, chiria unui apartament are o valoare mai mare dacă acesta este situat la câteva minute de mers pe jos față de o stație de metrou, deoarece acest mijloc de transport este ca o salvare de la aglomerația din trafic.

Dotările apartamentului

Un alt criteriu important în funcție de care se stabilește valoarea chiriei unui apartament este reprezentat de dotările acestuia. Un apartament complet mobilat, care are toate electrocasnicele necesare unui trai decent este oricând gata de locuit. În schimb, în cazul unui apartament nemobilat sau parțial mobilat, chiriașul va trebui să suporte un cost suplimentar pentru a-și achiziționa singur cele necesare. Calitatea și prețul electronicelor și mobilierului au o influență destul de mare în acest sens, deoarece posibilii chiriași vor fi mai atrași de un apartament cu mobilă nouă și cu un design modern. În plus, oamenii preferă apartamentele decomandate în favoarea celor semidecomandate sau nedecomandate.

Așadar, pentru a stabili valoarea unui apartament, trebuie să ții cont atât de felul în care arată acesta, cât și de caracteristici precum zona în care este amplasat apartamentul, vechimea clădirii sau accesul la mijloacele de transport. Fiecare dintre acești factori au o contribuție la confortul pe care îl va avea chiriașul și, implicit, la stabilirea prețului chiriei acestuia.


MATEO TRADING PRODUCTIE SRL

Crivan Digital este o agentie de performance marketing si web development din Pitesti. Agentia ofera servicii complete de: promovare Google Ads, Facebook Ads, Waze Local, Linkedin Ads, SEO OnPage,...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!