4 indicii care arată că e momentul să cumperi un parfum nou

Publicat pe 25 Iunie 2021
Parfumul este un accesoriu ce te poate însoți la fiecare eveniment la care participi, punându-ți în lumină cele mai frumoase trăsături, gusturi, caracterul, feminitatea și eleganța. Parfumul este companionul invizibil care îți oferă un surplus de încredere și optimism.

Dacă vrei să aflii care sunt indiciile ce arată că e momentul să cumperi un parfum nou, atunci consultă informațiile următoare și bucură-te de noile esențe achiziționate.

Parfumul nu mai miroase la fel de puternic

Parfumurile de damă sunt clasificate în funcție de concentrația acestora. Cu cât concentrația este mai mare, cu atât mirosul produsului se va menține mai mult.

Astfel, există:

  • Extractul de parfum are o concentrație mare de uleiuri pure, de 25%. Acesta este adesea purtat la evenimentele speciale.
  • Apa de parfum are o concentrație mai mică spre deosebire de extract, între 15-20%. Poate dura între 5 și 7 ore, fiind excelent pentru ieșirile de seară cu prietenii.
  • Apa de toaletă are o concentrație aromatică de 10%. Aceasta poate fi purtată la activitățile cotidiene.

Având în vedere concentrația de parfum pe care o ai: extract, apă de parfum sau de toaletă, este important să ai în vedere că aromele acestora devin mai fade în timp, în special atunci când nu sunt depozitate corespunzător. În cazul în care produsul nu mai miroase la fel de puternic sau nu mai persistă la fel, atunci va fi necesar să alegi un parfum nou.

Schimbarea anotimpului

Chiar dacă ai deja un parfum favorit pe care vrei să-l folosești tot anul, încearcă să-l păstrezi pentru serile petrecute alături de cei dragi sau pentru evenimentele speciale, mai ales atunci când nu este sezonul lui.

Este important să ai în vedere anotimpul atunci când achiziționezi un parfum, în caz contrar unele familii olfactive nu se vor resimți în toată splendoarea lor. Primăvara se poartă miresmele fresh, blânde cu note florale ce marchează un nou început, un an plin de aventuri. Vara, în schimb, ai nevoie de un parfum răcoritor, intens și persistent, chiar și în zilele toride. Poți opta pentru aromele fructate.

Pentru începutul sezonului rece, alege un parfum cu note lemnoase, oceanice sau de plante verzi. Iarna sunt potrivite aromele condimentate deoarece îți oferă atât ție, cât și celor din jurul tău, o mireasmă călduroasă, primitoare, senzuală și uneori chiar de sărbătoare.

Înaintarea în vârstă

Miresmele și aromele parfumurilor se află în strânsă legătură cu vârsta. De aceea este indicat să schimbi produsele pentru a te putea bucura întotdeauna de esențe proaspete, tinere și plăcute. Există parfumuri care îți amintesc de cele mai frumoase momente din viața ta, precum coaja de portocală. Acestea îți vor oferi întotdeauna un sentiment de tinerețe, alături de grapefruitul roz, lămâia și lime-ul.

Totodată, dacă îți dorești o esență boemă, matură, însă plină de viață, atunci alege parfumurile de vanilie, mosc, ambra, iasomie, ciocolata neagră sau ylang ylang. Toate acestea dau impresia de dinamism și energie.

Schimbarea spațiului în care locuiești

Chiar dacă ți-ai ales un parfum de care nu poți să te desparți și simți că este potrivit pentru tine atât în activitățile cotidiene, dar și la evenimente sau atât în sezonul cald, cât și în cel rece, este indicat, totuși, să optezi pentru un parfum nou în cazul în care îți muți domiciliul.

De exemplu, dacă vrei să pleci de la viața tumultuoasă de oraș într-o zonă naturală, de munte, atunci parfumului tău ar trebui să conțină esențe fresh, blânde, cu note lemnoase și naturale. În caz contrar, dacă vrei să te muți în urban, atunci parfumul tău nou va trebui ales în funcție zonă, de ph-ul pielii tale, de activitățile zilnice pe care le realizezi.

Parfumul este un accesoriu indispensabil indiferent de vârstă, domiciliu, gust, personalitate, atitudine sau activități. Încearcă să ai întotdeauna în vedere informațiile primite pentru a ști când este momentul optim să schimbi parfumului sau miresmele acestuia.

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!