4 mașini pe care să nu le cumperi niciodată la mâna a doua

Publicat pe 28 August 2019
Achiziția unei mașini la mâna a doua este opțiunea pentru care mizează tot mai mulți dintre români, având în vedere beneficiile acestei decizii. Totuși, atunci când cumperi o mașină care a avut înainte și alți proprietari, este bine să știi ce modele să ocolești.

Lăsând deoparte preferințele personale și bugetul de care dispui, mai sunt și alte aspecte pe care trebuie să le iei în considerare pentru a face o investiție rentabilă.

Astăzi, am pregătit un top cu 4 modele de mașini pe care nu ar trebui să le cumperi niciodată la mâna a doua.

Mașinile Fiat produse între 2000 și 2010

Nu mai este un secret faptul că automobilele italienești nu sunt tocmai cele mai fiabile, iar de la această regulă nu face excepție nici marca Fiat. Pe lângă faptul că aceste modele de mașini sunt recunoscute pentru materialele de slabă calitate, ele prezintă și alte probleme care pot da bătăi de cap șoferilor ce le aleg. Fiat Albea, Fiat Punto (inclusiv Grande Punto) sau Fiat Linea, fabricate între anii 2000 și 2010 au anumite defecțiuni specifice, destul de supărătoare pentru proprietari. Printre acestea se numără următoarele:

  • Arcuri de suspensie care se rup rapid;
  • Alternatoare foarte casante;
  • Etriere de frână crăpate;
  • Furtune de apă cu o durată de viață mai mică de 3 ani;

Becuri care se ard frecvent, din cauza instalației electrice fără regulator;

Pe site-urile cu mașini second-hand de vânzare vei găsi cu siguranță mărci de mașini fiabile, cum ar fi Ford Fiesta, Audi A6, Mercedes Benz GLK sau SLK.

Modelul Citroen C5

Dacă vrei o mașină la mâna a doua pe care să o folosești fără să întâmpini prea multe probleme, recomandarea noastră este să ocolești Citroen C5. Deși modelele noi au fost foarte bune și extrem de confortabile, mașinile care au deja câteva sute de mii de kilometri la bord nu sunt tocmai o alegere potrivită pentru condițiile de trafic din țara noastră. De regulă, în țările cu o infrastructură impecabilă, suspensiile unui astfel de automobil pot rezista fără probleme până la 200.000 de kilometri. Totuși, străinii obișnuiesc să-și vândă mașinile în jurul pragului de 100.000 de kilometri, mașin care ajung în garajele românilor. Din păcate, aceștia trebuie să schimbe întreg sistemul de suspensii, care este destul de costisitor.

Loganurile care au fost folosite în regim de taxi

O altă categorie de mașini la mâna a doua pe care trebuie să o eviți este reprezentată de Daciile Logan care au fost folosite pe post de taxiuri. Este evident că acestea, având în vedere scopul în care au fost utilizate, prezintă, adesea, o mulțime inadvertențe. De exemplu, poți observa cu ușurință găuri de la aparat pe bord, uzura accentuată a tapițeriei, a volanului sau a schimbătorului. De asemenea, caroseria poate masca anumite avarii ale mașinii, în timp ce nu este exclus ca numărul de kilometri din bord să nu fie cel real. În plus, taximetriștii obișnuiesc să opteze pentru piese de schimb ieftine, ceea ce înseamnă o calitate slabă a mașinilor în cauză.

Mașinile din Anglia sau Irlanda

BMW, Mercedes sau Audi sunt doar câteva dintre mărcile de mașini de lux pe care le poți achiziționa din țări precum Irlanda sau Anglia. Lăsând la o parte faptul că acestea au volanul pe partea dreaptă, ele prezintă, în plus, o serie de inconveniente. De exemplu, în ciuda faptului că majoritatea dintre ele pot fi cumpărate pentru sume infime, acestea au, de regulă, asigurări foarte costisitoare.

Evită aceste modele de mașini second-hand și orientează-te către automobile la mâna a doua fiabile și ușor de întreținut.

Domenii: Auto

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →