4 mituri despre implantul dentar

Publicat pe 4 August 2020
Implantul dentar este folosit pentru înlocuirea dinților pierduți. Dintre toate variantele de înlocuire dentară - proteza mobilă, puntea dentară și implantul, acesta are aspectul cel mai natural. Totodată, rezistă și cel mai bine în timp.

Există o serie de mituri cu privire la implantul dentar, care te pot face să stai pe gânduri când medicul stomatolog îți propune această variantă. Ei bine, pentru a-ți ușura situația, vom demonta 4 mituri des întâlnite, cu privire la implantul dentar!

1. Intervenția chirurgicală este invazivă și foarte dureroasă – Fals!

Dintre toate, acest mit este cel mai popular. Adevărul este însă că, deși implantul dentar necesită intervenție chirurgicală, este vorba despre una minim invazivă, întrucât medicii stomatologi beneficiază acum de tehnici moderne, care ușurează considerabil procesul. Mai mult decât atât, pacienții care fac un implant dentar beneficiază de anestezie locală, iar la cerere se poate face și inhalosedare pentru relaxarea în timpul procedurii.

Durata fixării implantului dentar nu depășește o oră, iar recuperarea totală după această intervenție se face în câteva zile.

Bineînțeles, orice intervenție chirurgicală, fie ea și minoră, prezintă anumite riscuri, însă cea necesară pentru implantul dentar are o rată de succes de 95% - 98%.

2. Persoanele în vârstă nu pot apela la implantul dentar – Fals!

Poți să fii prea tânăr pentru un implant dentar, însă niciodată prea în vârstă! Tinerii nu au maxilarul complet dezvoltat, de aceea implantul dentar nu este o opțiune ce poate fi luată în seamă în cazul acestora. Însă nu există o vârstă maximă pentru folosirea implantului dentar.

Pacienții de 90 de ani, de pildă, pot apela la implantul dentar atâta timp cât nu suferă de afecțiuni precum diabetul necontrolat ori unele boli gingivale.

3. Implantul dentar se observă cu ușurință – Fals!

Unii pacienți se tem de faptul că implantul dentar va fi observat la primul zâmbet, însă lucrurile nu stau deloc așa. Implantul dentar este atât de asemănător cu dintele natural, încât chiar și cel care-l poartă poate fi păcălit. Materialele folosite la confecționarea implantului sunt de calitate superioară, de aceea implantul arată exact ca ceilalți dinți.

4. Implantul dentar necesită îngrijiri speciale – Fals!

Implantul dentar necesită exact aceeași îngrijire ca dinții naturali. Asigură-te că îl perii de două ori pe zi, când te speli pe dinți, că folosești ața dentară zilnic, dar și că mergi la controale regulate la cabinetul stomatologic, iar implantul nu-ți va crea probleme.

Implantul dentar îți poate schimba viața în bine, ajutându-te să-ți recapeți încrederea în propria persoană. Pe lângă faptul că îmbunătățește aspectul fizic și te face să zâmbești mai des, implantul dentar are și alte beneficii:

· Facilitează consumul unor alimente;

· Îmbunătățește vorbirea;

· Îmbunătățește sănătatea cavității bucale.

Cu toate că implantul dentar este costisitor, avantajele acestuia sunt nenumărate, iar investiția merită făcută. Nu doar că vei avea o dantură fără cusur și un zâmbet de revistă, însă dacă alegi implantul dentar, nu va mai trebui să-ți faci niciodată griji pentru dintele lipsă. Dacă îl îngrijești cum trebuie, implantul dentar poate rezista toată viața.  

O serie de cabinete stomatologice asigură implanturi dentare în București, însă este important să alegi un cabinet cu renume, care să-ți garanteze reușita acestei intervenții. Găsește-ți un medic stomatolog cu care să fii pe aceeași lungime de undă și în care să simți că poți avea încredere. Relația dintre medic și pacient este foarte importantă, mai ales pentru confortul sporit al celui din urmă în timpul intervenției.

Fie că ai pierdut unul sau mai mulți dinți, cu ajutorul implanturilor îți vei rezolva problema fără durere, în cel mai scurt timp. Recuperarea după intervenție nu durează mult și este ușoară. În primele 2-3 zile te poți confrunta cu inflamație, dureri și sângerări ușoare, însă aceste simptome dispar treptat.

Domenii: Farma

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!