Cu atât mai mult cu cât se apropie perioada postului de Crăciun, ne-am gândit că ai nevoie de inspirație în bucătărie. Prin urmare, am selectat un top al celor mai delicioase 4 rețete pe bază de legume!
1. Ciorba de legume
Ciorba de legume este o mâncare ușoară, ideală pentru orice sezon. Aceasta poate fi consumată nu doar în perioada postului, fiind o alegere bună chiar și pentru persoanele care urmează o dietă vegetariană. Ciorba de legume se poate face după diverse rețete, însă indiferent de varianta pe care o preferi, ține cont de un secret care va face ca rezultatul final să fie unul de excepție: călește legumele ținând cont de timpul de care au nevoie pentru a se găti. Astfel, începe cu ceapa și ardeii, continuă cu țelina și morcovul, iar mai apoi pune și cartofii.
2. Ghiveciul
Ghiveciul tradițional de legume este un fel de mâncare pe care mulți dintre noi îl cunoaștem încă din copilărie. Servit adesea de către bunicii noștri în perioada postului religios, acesta nu are o rețetă strictă, ci poate fi personalizat în funcție de preferințele fiecăruia dintre noi. În plus, îl poți face atât din legume proaspete, cât și din legume simple congelate, gustul fiind întotdeauna la fel de savuros!
3. Legume coapte cu feta
Ori de câte ori îți este dor de însorita Grecie și de ale sale bunătăți culinare încearcă o rețetă simplă de legume coapte cu brânză feta. Printre ingrediente se pot integra inclusiv legumele care ți-au rămas în frigider, cum ar fi ardeiul kapia, roșiile cherry sau dovleceii. Pentru un preparat reușit asigură-te că folosești și mirodeniile pe care locuitorii Republicii Elene le au la îndemână în bucătărie, respectiv uleiul de măsline, oregano, rozmarinul și salvia. De asemenea, ai grijă să alegi o brânză feta de bună calitate. Iată care sunt pașii pentru pregătirea acestei rețete:
4. Mâncare de fasole verde
Dacă rămânem în zona preparatelor care ne amintesc de copilărie, nu putem omite mâncarea de fasole verde. Aceasta se pregătește rapid și simplu, acestea fiind și motivele pentru care ea este de multe ori, alegerea gospodinelor care abia descoperă tainele bucătărie. Pentru a o pregăti, pune într-o cratiță uleiul și ceapa tocate mărunt, cu două linguri de apă și lasă-le la călit. Adaugă fasolea verde păstăi și las-o să fiarbă acoperită, iar când s-a pătruns pune și bulion, sare și piper. Lasă totul să fiarbă încă 10 minute, după care integrează și câțiva căței de usturoi tocați mărunt.
Îți dorim poftă bună!
Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →
Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!