4 remedii naturiste benefice pentru reducerea inflamațiilor

Publicat pe 6 Mai 2019
Inflamația reprezintă primul semn al unei afecțiuni. De obicei, aceasta reprezinta modul prin care organismul se luptă să se vindece. Cu toate acestea, este posibil ca inflamația să determine o acțiune excesivă a radicalilor liberi și, astfel, să contribuie la distrugerea țesuturilor. De vină pentru apariția inflamației este chiar sistemul imunitar, care declanșează citokinele.

De asemenea, un nivel crescut de insulină din organism ar putea determina inițierea proceselor inflamatorii. Un alt marker al inflamației este și proteina C reactivă, motiv pentru care, atunci când nivelul său este foarte mare, medicii pot concluziona dacă există sau nu inflamație la nivelul organismului. Inflamația poate fi determinată de mai multe cauze diverse, pornind de la deficiențele nutriționale, nivelul mare de insulină, metabolismul greșit al glucozei până la apariția stresului. 

Inflamația cronică este nocivă pentru organism deoarece ar putea determina distrugerea țesuturilor și apariția unor afecțiuni precum artrita, Alzheimer, cancerul sau bolile cardiace. Printr-o alimentație echilibrată, reducerea stresului, a poluării și prin efectuarea unor exerciții fizice, poți scăpa de inflamația din organism și, astfel, te vei simți mai bine. Pentru reducerea inflamației din corp, poți recurge și la puterea de vindecare a plantelor.

Băutura antiinflamatorie cu turmeric

Alimentația are un rol hotărâtor pentru reducerea inflamației din organism. Există două feluri de alimente: cele proiinflamatoare, de care trebuie să te ferești și cele antiinflamatoare. 

Alimentele care favorizează inflamația sunt cele bogate în grăsimi nesănătoase, conservanți, zahărul, amidonul, pâinea albă și carnea roșie. Alimentele antiinflamatoare reușesc să inhibe acțiunea alimentelor proinflamatoare și, astfel, reduc nivelul inflamației din organism. Se recomandă introducerea unor alimente sănătoase consumului, fără chimicale, multe fructe și legume proaspete. 

Un aliment antiinflamator este turmericul. Acesta poate fi administrat în mai multe variante: în stare naturală, preparat după anumite rețete culinare, sub formă de capsule sau pudră sau se poate consuma sub formă de ceai. Ai putea alege să prepari acasă o băutură antiinflamatoare dintr-o jumătate de linguriță de turmeric pudră amestecat cu 200 grame lapte vegetal din migdale, susan, ovăz sau quinoa.

Ghimbirul, un aliat în reducerea stresului oxidativ

Ghimbirul are rol în reducerea acțiunii radicalilor liberi, motiv pentru care acesta este cunoscut pentru efectele sale antiinflamatorii. 

Ghimbirul este folosit din cele mai vechi timpuri, în special în Asia, fiind considerat un bun medicament cu rol antiinflamator. Potrivit studiilor realizate la Universitatea din Odense, din Danemarca, s-a constatat faptul că ori de câte ori se consumă ghimbir, toate simptomele inflamatorii sunt reduse.

Acesta poate fi consumat sub formă de ceai sau în stare naturală. Cu toate acestea, atunci când știți că sunteți alergici la ghimbir, evitați consumul acestuia întrucât ar putea cauza cefalee, stare de greață și diaree.

Curcumin Complex, un extract minune din Curcuma Longa

Curcumin Complex este un alt extract minune pentru reducerea inflamațiilor, fiind realizat din Curcuma Longa. Curcumin 95 Plus reduce stresul oxidativ, inflamațiile, luptă împotriva radicalilor liberi și are un rol antioxidant, antidepresiv și imunostimulator. De asemenea, acesta ajută la vindecarea ficatului și la prevenirea bolilor hepatice. 

Extractul minune reglează nivelul insulinei, este analgezic și grăbește vindecarea rănilor. Curcumin complex este un extract standardizat cu 95% curcuminoide, acestea având un puternic efect antiinflamator.

Lemnul dulce, un antiinflamator natural puternic

Lemnul dulce reprezintă o altă plantă cu rol antiinflamator puternic. În plus, lemnul dulce, cunoscut și sub numele de răculeț, mai este folosit și pentru tratarea astmului bronșic, a afecțiunilor hepatice, a artritelor, a infecțiilor fungice și a diverselor probleme ale gingiilor. 

Lemnul dulce este bogat în flavonoide, motiv pentru care acesta are un rol antiinflamator recunoscut de medici. Cu toate că este bun pentru tratarea inflamațiilor, evitați consumul excesiv întrucât acesta ar putea provoca aritmii și probleme de respirație.

Toate cele de mai sus sunt benefice ori de câte ori te simți obosit, slăbit, te confrunți cu căderea părului, suferi de depresie, ai nas încărcat, suferi de dureri de mușchi sau te confrunți frecvent cu infecțiile. 

Domenii: Farma

Accent Adserving Agency SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!