4 remedii sigure pentru tratarea răcelii la copii

Publicat pe 8 Mai 2021
Răceala este o infecție virală a nasului și a gâtului, care poate apărea la oricine și nu reprezintă, de obicei, o problemă severă.

Cu toate acestea, dacă simptomele nu dau semne de ameliorare, atunci este recomandată apelarea la un consult medical specializat imediat.

De regulă, majoritatea persoanelor își revin după o săptămână sau zece zile, simptomele persistând totuși mai mult în cazul fumătorilor.

Chiar dacă răceala poate afecta orice persoană indiferent de vârstă, aceasta tinde să fie mult mai des întâlnită în rândul copiilor, asta deoarece sistemul lor imunitar nu este la fel de puternic ca cel al unui adult și mai mult decât atât, aceștia tind să își atingă mult mai frecvent gura și ochii fără a se spăla pe mâini.

Simptomele răcelii la copii apar de obicei după 1-3 zile de la intrarea în contact cu virusul și se pot manifesta ca dureri în gât, strănut, dureri de cap, tuse, febră ușoară, nas infundat, stare de oboseală și multe altele.

Deoarece nu există un tratament curativ pentru răceala, obiectivul medicamentelor prescrise și ale remediilor este de a ameliora simptomele până când afecțiunea trece de la sine.

În continuarea acestui articol vă vom prezenta 4 remedii pentru tratarea cazurilor ușoare de răceală la copii, cu precizarea ca orice agravare a simptomelor să fie menționată medicului.

4 remedii pentru răceala celor mici

Când vine vorba de tratarea răcelii la copii, cei cu vârsta până în 6 ani ar trebui să fie tratați doar în urma unui consult medical și a recomandărilor medicului specialist.

Pentru celelalte cazuri însă, răcelile cu simptome ușoare care au fost deja analizate de către medic pot fi tratate folosind următoarele remedii, dacă acesta le-a aprobat împreună cu recomandările sale.

Consumul de lichide

Tratamentul pentru răceală începe totdeauna prin asigurarea că cel mic consumă cantitatea necesară de lichide, pentru a preveni deshidratarea.

Având în vedere că acesta ar putea arăta indiferență față de mâncare sau băuturi, încurajarea consumului de lichide se poate realiza prin înghițituri mici și frecvente comparativ cu cantități mari dintr-o singură dată.

Deshidratarea copilului trebuie evitată deoarece aceasta poate duce la apariția febrei și altor complicații de sănătate.

În funcție de vârsta copilului, este posibil ca unele lichide să nu fie recomandate, cum ar fi cele sportive de exemplu, așa că cea mai sigură opțiune ar fi apa sau cea recomandata de către specialiști.

Apelarea la medicamente specifice

Fie că vorbim de nas înfundat, dureri în gât sau tuse, există medicamente speciale pentru copii care pot ajuta la ameliorarea simptomelor. De la sirop pentru tuse la decongestionante nazale sau creme pentru ameliorarea durerilor musculare, toate acestea pot fi găsite la orice farmacie, putând fi ridicate de obicei fără prescripție medicală.

Trebuie menționat însă, că indiferent de tipul de medicamente achiziționate, fie ele eliberate cu sau fără prescripție medicală, este important de citit prospectul și de respectat recomandările medicului specialist sau ale farmacistului cu privire la dozaj ș la planul de administrare, asta deoarece recomandările sunt bazate de obicei în funcție de vârstă și de greutatea copilului.

Promovarea odihnei

Chiar dacă există opinii împărțite cu privire la acest aspect, unii fiind de părere că activitatea fizică ar putea ajuta la combaterea răcelii, ideea care stă la baza odihnei este cea de concentrare a forțelor pentru a combate răceala.

Deoarece nu există așa mare activitate în timpul somnului, corpul își poate concentra mai mult din energie pentru tratarea răcelii și distrugerea virusurilor, ajutând astfel la o recuperare mai rapidă a copilului.

Supa de pui

Recomandată de mulți când vine vorba de răceala, eficiența supei de pui a fost dovedită și de studii cum ar fi cel din anul 2000 [1], care a analizat efectul acesteia asupra infecțiilor tractului respirator superior.

În urma rezultatelor obținute, cercetătorii au concluzionat că supa de pui ar putea conține un număr mare de substanțe cu activitate medicinală benefică, printre care și un efect ușor antiinflamator care ar putea duce la ameliorarea simptomelor.

Referințe:

  • Rennard BO;Ertl RF;Gossman GL;Robbins RA;Rennard SI; Chicken Soup Inhibits Neutrophil Chemotaxis in Vitro. Oct. 2000, pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11035691/.

Domenii: Farma

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!