4 sfaturi de urmat dacă ții la sănătatea ochilor tăi

Publicat pe 3 Februarie 2020
Lumea dinamică în care trăim și nevoia constantă de a sta conectați la toate informațiile care ne bombardează din toate direcțiile ne pot face să uităm care ar trebui să fie focusul nostru principal.

Sănătatea, lăsată de cele mai multe ori pe planul secund atunci când vine vorba de priorități, devine importantă abia atunci când este prea târziu, din păcate. Pentru a evita expunerea prelungită la factorii care ne pot afecta iremediabil, am pregătit pentru tine în cele ce urmează cele mai bune sfaturi pe care ar trebui să le urmezi dacă vrei să-ți păstrezi vederea cât mai bună pentru cât mai mult timp. Iată de trebuie să știi!

1. Nu te uita la televizor pe întuneric

Serialele tale preferate te așteaptă cu noi episoade la finalul oricărei zile care părea că nu se mai termină, iar televizorul tău 4K e acolo atunci când ai cea mai mare nevoie de el? Știm cât de tentantă poate fi dorința de a adormi pe canapea, cu o pătură moale deasupra, în timp ce scenarii fantastice se desfășoară dincolo de ecran, însă aceasta este una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face. Te poți uita la televizor într-un mod sănătoas doar dacă lași cel puțin o lumină aprinsă în încăpere, fie ea și una ambientală. Cel mai recomandat ar fi, însă, să folosești câteva corpuri de iluminat pentru interior, precum o veioză sau un lampadar, aprinse pe toată durata vizionărilor tale. În felul acesta, ochii nu vor depune efort, iar tu nu te vei simți obosită imediat după generic.

2. Fă exerciții pentru mușchii ochilor

Așa cum pentru bicepși bine conturați te duci la sală, și mușchii ochilor ar trebui să reprezinte un interes pentru tine atunci când vine vorba de musculatura sănătoasă a întregului organism. Vestea bună este că pentru a-i întări nu va trebui să pleci de acasă, pentru că poți executa exercițiile destinate ochilor de oriunde vrei. Stabilește un punct apropiat și unul mai îndepărtat, situat la cel puțin doi metri de locul în care te afli. Focalizează-le pe rând și repetă mișcarea de cel puțin 12 ori. Imediat după aceea, îndreaptă-ți privirea spre stânga și spre dreapta, alternativ, respectiv în sus și în jos, tot de cel puțin 12 ori. Vei vedea diferența după doar câteva zile de antrenamente, când ochii tăi nu vor mai fi obosiți.

3. Nu te culca fără să te demachiezi

Dacă ai amânat momentul demachierii cel puțin o dată și ai adormit cu machiajul pe ochi, probabil știi senzația de mâncărime, combinată cu cea de nisip în ochi și arsură minoră pe care ai avut-o atunci când te-ai trezit. Substanțele chimice din produsele cosmetice nu doar că îți vor grăbi apariția ridurilor, ci îți pot afecta și vederea, dacă episodul se repetă. Spală bine tenul de orice urmă de fond de ten sau fard și usucă-l gentil cu un prosop moale din bumbac. Imediat după, poți apela la ajutorul câtorva picături de ochi și a unei creme destinate acestei zone sensibile a feței. Dacă ochii par a fi umflați, pune comprese reci sau pliculețe de ceai gata folosite și așteaptă cel puțin cinci minute până să le îndepărtezi. Poți repeta mișcarea și a doua zi de dimineață.

4. Fă pauze de la calculator

Lucrezi din fața unui laptop? Atunci graffiti-ul „Privește cerul” ar trebui să aibă o însemnătate aparte pentru tine. Cel puțin o dată pe oră, ridică-te de pe scaunul de birou și apropie-te de o fereastră. Caută cel mai îndepărtat punct pe care îl poți observa și focalizează-l pentru mai multe secunde. Repetă mișcarea ori de câte ori simți că ai obosit tastând și vei vedea cum starea de sănătate a ochilor tăi se îmbunătățește, iar tu te simți fresh toată ziua.

Acestea sunt cele mai bune sfaturi pe care le poți urma pentru ca sănătatea ochilor tăi să rămână intactă pentru mulți ani de acum încolo. Bucură-te de o vedere perfectă, îngrijindu-ți cum se cuvine ochii!

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →