4 sfaturi pentru cuplurile moderne

Publicat pe 17 Iunie 2020
Fiecare perioadă are propriile valori şi provocări la care oamenii trebuie să răspundă. Pentru a rămâne conectat cu vremurile în care trăieşti şi a menţine vie legătură ce te uneşte cu persoana iubită, trebuie să rămâi fidel unor principii.

Îţi prezentăm câteva sfaturi clasice, pe care generaţii de cupluri le-au aplicat cu succes, moderne la un moment dat şi actualizate la contextul zilei de azi.

Familie şi carieră

Dragostea este principiul călăuzitor al unei relaţii. Când ţi-ai asumat o viaţă în doi, începi să diminuezi din iubirea egoistă, de dragul celui de lângă tine. Una dintre cele mai mari provocări în cuplurile moderne este menţinerea balanţei dintre familie şi carieră. Mulţi tineri aleg să pună bazele unei cariere înainte de a întemeia o familie, pentru a avea un statut social şi financiar mai bun atunci când pornesc pe acest drum. 

Viaţa de cuplu însă nu trebuie să sufere din cauza devotamentului arătat serviciului. Dimpotrivă, familia este motivul pentru care lucrezi, în persoana iubită găseşti motivaţie pentru a continua şi sprijin când eşti blocat în proiecte. Totul este să menţii acest echilibru şi să nu neglijezi nici unul dintre talere.

Câştigă şi oferă încredere

Spre deosebire de generaţia părinţilor tăi, care aveau acelaşi program de lucru, iar restul timpului şi-l petreceau împreună, cu rudele sau grupul comun de prieteni, tu eşti mai mult timp departe de persoana iubită. Mobilitatea oamenilor se dezvoltă pe zi ce trece, iar cele mai bune locuri de muncă presupun deplasări frecvente în ţară sau în străinătate. 

Pentru a trece cu bine peste perioadele când eşti singur sau plecat de acasă, singura soluţie este încrederea reciprocă. Sentimentul de încredere nu este unul garantat, se câştigă în timp şi trebuie păstrat. De îndată ce gelozia îşi face loc în gândurile unuia dintre voi, relaţia începe să se zdruncine. Profilele personale de pe reţelele de socializare pun cel mai mult la încercare încrederea în cel de lângă tine. Timpul petrecut online nu trebuie să devină toxic pentru relaţie, deoarece viaţa adevărată este acasă, faţă către faţă, nu pe un ecran. În funcţie de măsurile pe care le luaţi, veţi reuşi să treceţi cu bine peste această etapă a vieţii.

Aveţi lucruri în comun...

Studiile sociologice arată că suntem printre primele generaţii din ţara noastră care s-au căsătorit din dragoste. Până în urmă cu câteva decenii, alianţele matrimoniale din manualele de istorie erau o realitate în societatea românească, în care părinţii şi rudele făceau şi desfăceau căsnicii după propriile interese. În acele cazuri, potrivirea era o roată a norocului. 

Pentru oamenii zilelor noastre, care s-au cunoscut şi s-au descoperit reciproc înainte de a forma un cuplu, pasiunile comune sunt numeroase. Valorile culturale şi intelectuale, opţiunile politice, acelaşi gust pentru filme, muzică sau mâncare sunt doar câteva dintre lucrurile ce vă unesc şi vă ocupă spaţiu nelimitat de discuţii. Cuplurile moderne citesc poveşti de viaţă cuprinse în cărţi de la editura Bookzone, care le ajută să treacă prin intermediul personajelor prin situaţii similare pe care le trăiesc.

...şi pasiuni individuale

Pe lângă mulţimea de lucruri care vă unesc şi vă aduc împreună, sunt câteva activităţi pe care simţiţi nevoia să le faceţi singuri sau înconjuraţi de propriul cerc de prieteni. Poate fi o seară de sport cu băieţii, una de film cu fetele, o ieşire în oraş cu colegii de serviciu, şi exemplele pot continua. Este sănătos ca fiecare partener să aibă propria identitate. Tot încrederea reciprocă este sentimentul care vă ajută să treceţi cu bine peste momentele în care persoana iubită respiră şi se relaxează fără tine.

Sfaturile de cuplu sunt dintre cele mai complicate. Ce funcţionează pentru anumite caractere, altora le poate dăuna. Dar înţelegerea reciprocă şi exemplul celor care au reuşit sunt suficiente pentru a porni pe acest drum cu dragoste.

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →