4 trucuri de amenajare a unei locuințe mici

Publicat pe 5 Martie 2021
Amenajarea unei locuințe ar trebui să fie floare la ureche, dat fiind faptul că avem atât de multe idei din care să ne inspirăm, însă, de cele mai multe orice, ne lovim de problema spațiului, care, uneori, pare a fi inexistent. Cu toate acestea, însă, chiar și locuințele mici pot fi amenajate cu bun gust. Dacă ești în căutarea unor soluții de amenajare a unei locuințe mici, iată câteva trucuri care ți-ar putea fi utile.

Elaborează un plan sau o schiță a casei

Înainte de orice acțiune, ar trebui să ai în vedere realizarea unui plan al locuinței, astfel încât să știi exact unde vei așeza fiecare lucru care va sta la baza unei amenajări excepționale. Fă schița pe hârtie ca să vezi clar unde vor fi amplasate piesele de mobilier sau obiectele de decor, cât spațiu vei mai avea disponibil pentru o canapea sau pentru un fotoliu, sau cât de mare ar trebui să fie covorul pe care îl vei achiziționa. Fiecare dintre aceste lucruri reprezintă, de fapt, o parte dintr-un ansamblu, așa că, la nevoie, te poți sfătui chiar și cu specialiști din domeniul construcțiilor sau al amenajărilor interioare. Aceștia îți pot sugera ce acțiuni poți întreprinde astfel încât amenajarea micuței tale locuințe să fie una excepțională.

Alege mobilă deschisă la culoare

Dacă vrei să faci o amenajare ideală pentru locuința ta, află că există câteva trucuri care te pot ajuta să obții senzația de spațiu mărit. Firește, va fi o iluzie optică, însă, la nivel vizual, te vei simți mult mai confortabil într-un spațiu care pare mai mare. În acest scop, alege fie mobila de culoare albă, sau cât mai deschisă la culoare, fie pune oglinzi, pe ici pe colo, dacă spațiul îți permite acest lucru.

Optează pentru perdele și draperii lungi

Perdelele și draperiile lungi, până aproape de podea, oferă impresia de înălțime, așa că locuința ta va părea mai mare. Poți opta pentru culori deschise, pentru a menține același efect ca și în cazul mobilierului, însă, este recomandat să nu alegi perdele până la nivelul inferior al geamului, deoarece acest lucru este inestetic, și va duce la o micșorare a spațiului. Încearcă să nu alegi culori foarte puternice pentru draperii și nici draperii prea voluminoase, ca să nu reduci din spațiul alocat acestora și, implicit, din imaginea de ansamblu.

Elimină obiectele care nu îți sunt utile

O casă organizată este, adesea, un prim pas spre o amenajare corectă. Dacă locuința ta este mică, atunci va trebui să elimini lucrurile care îți sunt inutile, sau să le înlocuiești cu variante mai moderne dar mai mici. Spre exemplu, poți înlocui o bibliotecă veche, din lemn masiv, cu un organizator modular pe care să pui câteva obiecte de decor sau plante decorative. Sau, ai putea ca în locul căzii masive din baie să montezi o cabină de duș, care nu e doar estetică dar ocupă și spațiu mai puțin.

În mod ideal ar trebui să păstrezi în locuința ta doar acele lucruri care îți sunt necesare cu adevărat, astfel încât să câștigi spațiu și să poți găsi rapid lucrurile de care ai nevoie. Acest lucru este recomandat, în special, familiilor numeroase, tocmai pentru a crea și un plus de eficiență la nivel de organizare.

Chiar și o casă mică poate fi amenajată modern, astfel încât să te bucuri de confort sporit. Trebuie, însă, să găsești cea mai bună soluție pentru tine și pentru casa ta, alegând produse și decorațiuni care să schimbe total aspectul, fără a avea nevoie de foarte mult spațiu.


Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!