5 aspecte de care să ţii cont atunci când vrei să-ţi amenajezi curtea

Publicat pe 29 Iulie 2021
O curte bine amenajată reprezintă argumentul suprem pentru care tot mai mulţi proprietari aleg să locuiască într-o casă sau un apartament cu terasă la parter. Ca în orice proiect de construcţii, cel mai bine este să aşezi ideile pe hârtie, pentru a te asigura că îl poţi duce la bun sfârşit, că se va potrivi cu stilul casei şi va fi funcţional.

Iată câteva idei din care te poţi inspira pentru organizarea spaţiului din jurul locuinţei.

Ce vei face în curte

Obiectivul principal este să obţii acel loc care se potriveşte nevoilor de petrecere a timpului liber ale familiei tale. În funcţie de acestea, poţi amenaja un spaţiu de relaxare şi masă, un loc de joacă pentru copii, ţarcuri pentru animale de companie, grădină, piscină, terenuri de joacă, foişoare, terase şi lista poate continua.

Dacă eşti limitat de spaţiu sau de forma terenului, rezumă-te strict la locurile în care vei petrece cel mai mult timp afară. Ţine cont şi de faptul că o amenajare bine realizată creşte valoarea de piaţă a casei tale, aşadar este o investiţie în adevăratul sens al cuvântului.

Porneşte de jos

Locul pe care calci este cel mai bun pentru a începe amenajarea. În primul rând, pardoseala te ajută să delimitezi spaţiile: de acces, de odihnă, de joacă etc. Pentru a te bucura cât mai mult timp de noua ta curte, alege un producător de top de pavaje şi dale premium, atât pentru calea de acces auto, cât şi pentru spaţiile pe care vei călca zilnic împreună cu familia şi apropiaţii tăi.

Stilul în care doreşti să amenajezi locul poate fi definit de materialul, textura, culoarea şi modelul aleilor şi pereţilor decorativi.

Unde amplasezi locul preferat

Pe lângă utilitate şi estetică, amenajarea curţii trebuie să mai ţină cont de un aspect important: intimitatea. În mediul urban foarte aglomerat este greu să obţii un refugiu departe de privirile vecinilor şi ale trecătorilor, însă acest lucru este realizabil. Lumina naturală este o adevărată terapie, aşadar caută să te bucuri cât mai mult timp de razele soarelui.

Un foişor pentru masă, relaxare şi timp de calitate petrecut în familie sau între prieteni poate fi amplasat în faţa casei, la vedere sau într-un loc ascuns, cu acces din spatele locuinţei. Dacă îl vei folosi drept dining în sezonul cald, este bine să fie aproape de bucătărie, pentru a nu parcurge întreaga curte cu vesela şi mâncarea.

Respectă proporţiile

Dimensiunile spaţiilor pe care le amenajezi afară, trebuie să fie proporţionale cu clădirea casei şi cu nevoile familiei tale. Dacă sunteţi doar trei locuitori ai casei, însă aveţi obiceiul de a umple curtea cu invitaţi în fiecare week-end, atunci ţine cont de acest aspect atunci când organizezi foişorul.

Acelaşi aspect trebuie luat în considerare şi în alegerea grătarului şi a obiectelor de mobilier, care nu trebuie să fie nici prea mari, nici insuficiente.

La adăpost de vreme rea

Când amenajezi o curte, îţi doreşti să te bucuri de ea indiferent de condiţiile meteo. Pentru aceasta, trebuie să te preocupe adăpostirea de razele puternice ale soarelui sau de intemperii. Expunerea excesivă la radiaţiile solare este dăunătoare. Din acest motiv, zona de masă sau de relaxare trebuie să aibă elemente naturale sau de decor, care să ofere umbră.

Pomii fructiferi, copacii sau alte plante de mari dimensiuni sunt varianta ideală, deoarece produc oxigen şi coboară temperatura cu câteva grade în zilele toride de vară. Alternativele de decor te pot ajuta să defineşti mai bine stilul ales, fie că vorbim de o pergolă sau un perete ridicat din materialele potrivite.

Amenajarea curţii este o investiţie pentru confortul şi utilitatea casei, dar şi o măsură de creştere a valorii de piaţă a construcţiei. Cu materiale de calitate şi idei de peisagistică bine aplicate, te vei bucura mult timp de timpul petrecut afară, în curtea propriei locuinţe.


Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!