5 avantaje ale cărților ilustrate pentru copii

Publicat pe 10 August 2022
Cărțile cu ilustrații pentru copii reprezintă cea mai bună alegere pentru a stârni interesul și plăcerea acestora de a descoperi povești și de a citi. Textele atractive scrise pe înțelesul celor mici sunt însoțite de imagini vesele și sugestive. Iată 5 dintre cele mai importante avantaje ale cărților ilustrate destinate preșcolarilor și nu numai.

De ce sunt importante ilustrațiile în cărțile pentru copii?

Cei mici sunt atrași de poveștile însoțite de imagini. Deschide-le drumul către lumi noi, pline de culoare și captivante, cu ajutorul unor cărți ilustrate pentru copii de la Editura Arthur. Autori cunoscuți precum Lavinia Braniște, Alex Moldovan, Ioana Nicolaie, Ana Rotea, J.K. Rowling, Jeff Kinney și Rachel Renée Russell au dat naștere unor personaje legendare, îndrăgite de copii.

Descoperă câteva dintre avantajele cărților cu ilustrații pentru copii și completează colecția din biblioteca celor mici atât cu volume clasice, cât și cu noutăți. Ține cont de interesele lor și optează pentru povești despre prietenie, familie, aventură, magie și multe altele.

1. Asocierea cuvintelor cu imagini

Când învață să vorbească și să citească, cei mici pot face mai ușor legătura între cuvinte citite de ei sau de părinți și semnificațiile lor, prin asocierea cu ilustrații. Acest lucru contribuie la dezvoltarea vocabularului. De asemenea, lectura repetată a unei povești îi ajută să rețină cuvintele și să le integreze într-un context.

2. Învățarea mai ușoară a cititului

Cărțile ilustrate pentru copii au un limbaj simplu și pe înțelesul celor mici. Mai mult, textul poate fi ritmat și amuzant, ceea ce le va spori plăcerea de a descoperi un nou volum. Atât prin stilul povestirii, cât și prin imaginile deosebite, copiii pot prinde drag pentru lectură, iar cititul devine o plăcere și vocabularul mult mai ușor de asimilat.

3. Dezvoltarea creativității și imaginației

În special în primele etape ale copilăriei, ilustrațiile din cărțile destinate celor mici sunt foarte importante. Cu ajutorul imaginilor, copiii reușesc să dea un sens cuvintelor auzite sau citite. În acest fel, își dezvoltă imaginația și creativitatea, iar pe baza reprezentărilor sunt capabili să găsească răspunsuri, să vină cu idei inedite, să își îmbunătățească abilitățile de comunicare și cele sociale, precum și multe altele.

4. Îmbunătățirea atenției și a memoriei

Pentru a înțelege și a se bucura pe deplin de o poveste, copiii trebuie să țină minte personajele, firul narațiunii și detaliile. Aceste lucruri sunt posibile prin exersarea atenției și memoriei. Un exercițiu distractiv care îi poate ajuta este să povestească familiei sau prietenilor ceea ce au auzit sau au citit.

5. Încurajarea discuțiilor pe baza ilustrațiilor

În timpul lecturii sau după finalizarea unei cărți, discută cu cei mici pe baza textului și a imaginilor. Încurajează-i să își spună opiniile, să pună întrebări și să își dezvolte gândirea critică. În cazul copiilor care abia învață să vorbească sau să citească, propune-le să arate care imagini se potrivesc cuvintelor pe care tu le lecturezi.

Alege întotdeauna cărți potrivite vârstei copilului, cu ilustrații atractive și subiecte care îl pasionează. Insuflă-i celui mic pasiunea de a citi și de a discuta despre poveștile și personajele descoperite.

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!