5 băuturi care să te încălzească în sezonul rece

Publicat pe 27 Ianuarie 2020
Pentru că zilele reci din această perioadă a anului te fac să stai mai mult în casă, departe de frigul de afară, căldura propriului cămin se combină la perfecție cu pijamalele tale preferate, un film bun și o cană de “ceva” fierbinte, mai mult decât potrivită într-un astfel de decor.

Așadar, înainte de a da PLAY filmului la care vrei să te uiți, pregătește rapid o băutură caldă, ideală pentru astfel de momente. Iată 5 recomandări:

             1. Cana ta de ceai de ghimbir și lămâie

Ceaiul de ghimbir este un aliat de nădejde împotriva răcelilor de sezon, oferind o stare de relaxare și armonie celor care consumă cu regularitate această băutură.

Ceaiul de ghimbir întărește sistemul imunitar - lucru mai mult decât potrivit pentru această perioadă cu fluctuații termice ridicate - decongestionează căile nazale, relaxează musculatura și reduce nivelul de stres resimțit.

Puțină lămâie nu strică niciodată, așadar, îți recomandăm să încerci acest mix benefic pentru minte și organism! Un astfel de ceai se poate comanda chiar și online, îți recomandăm să consulți întreaga ofertă de ceaiuri de la Sensiblu.ro!

            2. Cana ta de ciocolată caldă picantă

Pentru realizarea a două porții din această băutură, sunt necesare următoarele ingrediente:

Lapte de soia cu vanilie (½ l);

Ciocolată neagră rasă (aproximativ 90 g);

Scorțișoară (1 linguriță);

Ardei iute (¼ linguriță);

Extract de vanilie (¼ linguriță);

După ce ai încălzit laptele până când a dat în clocot, presară peste el ciocolată neagră rasă și apoi amestecă până când obții un amestec omogen. Pune apoi și restul de ingrediente, lăsând întregul amestec să ardă la foc mic, pentru aproximativ 2-3 minute. După preferințe, poți pune la final și puțină frișcă deasupra.

          3. Cană ta de ciocolată caldă cu mentă

Pentru realizarea a 3-4 porții din această băutură, sunt necesare următoarele ingrediente:

Lapte (450 ml);

Frișcă lichidă (120 ml);

Ciocolată neagră rasă (110 g);

Extract de mentă (½ linguriță);

Pune pe foc laptele și frisca lichidă, până când acestea dau în clocot. Varsă apoi ciocolata caldă și amestecă până când se transformă într-un amestec omogen. La final, adaugă extractul de mentă și dă focul la mic, pentru alte aproximativ 2-3 minute.

           4. Cana ta de Earl Grey Latte

Pentru realizarea unei porții din această băutură, sunt necesare următoarele ingrediente:

Ceai Earl Grey (1 pliculeț este suficient);

Apă clocotită (150 ml);

Lapte (150 ml);

Sirop de vanilie (1 linguriță);

Praf de scorțișoară.

Se realizează o infuzie a ceaiului în apa clocotită pentru aproximativ 2-3 minute, apoi se scoate pliculețul de ceai utilizat. Simultan, pe alt ochi al aragazului, se va încălzi laptele, apoi se va vărsa peste ceai, adăugându-se la final siropul de vanilie și praful de scorțișoară.

           5. Cana ta de ciocolată caldă cu aromă de turtă dulce

Pentru realizarea a 3-4 porții din această băutură, sunt necesare următoarele ingrediente:

Ciocolată neagră (110 g);

Lapte (450 ml);

Apă (400 ml);

Praf de scorțișoară (2 lingurițe);

Miere (3 linguri);

Praf de sare.

Pune laptele și apa la fiert, iar atunci când dau în clocot amestecă-le și adaugă peste noua mixtură ciocolata neagră. Amestecă până când conținutul devine omogen. La final, poți orna cănile cu frișcă.

Prepară-ți chiar acum o cană cu una dintre băuturile delicioase de mai sus și uită de zilele urâte ale acestei perioade din an!

Domenii: Farma

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →