5 criterii de care să ții cont când alegi jucării educative pentru copil

Publicat pe 28 Octombrie 2019
Copilăria este reprezentată de multitudinea de jocuri și jucării în centrul cărora copilul se află cât este ziua de lungă.

Multitudinea de jucării de pe piață, dispariția rapidă a interesului copilului pentru obiecte, te fac să te gândești foarte bine înainte de a achiziționa o alta. Iată 5 criterii de care trebuie să ții cont când alegi jucării educative pentru copii!

1. Vârsta

Este foarte important sa alegi jucării potrivite vârstei copilului. Eviți, astfel, potențialele accidente și vei observa punctual evoluția lui. După vârsta de 6 luni, copilul începe să dezvolte diferite preferințe în materie de jucării. Primele care îl vor încânta peste măsură vor fi cele cu sunete puternice, luminoase. Le vor prefera apoi pe cele pe care le poate folosi singur. Va descoperi jocurile de construcții, mașinuțele, păpușile și va crea situații de joacă diversificate.

După intrarea în colectivitate, va prefera jocurile de societate, cu mulți participanți. Va deveni sociabil, își va face prieteni și va iubi jocurile de grup.

2. Prețul

Este de notorietate faptul că părinții alocă lunar sau anual un buget destul de mare jucăriilor. Având în vedere faptul ca achiziții se fac constant, ar fi bine să existe o prioritizare a dorințelor. Jucăriile cu rol esențial în dezvoltarea abilităților merită într-adevăr investiția și asta pentru că le menține interesul ridicat pentru mult timp. Sunt unele jocuri și jucării educative care pot fi folosite în diferite perioade de vârstă, ceea ce poate însemna o economie substanțială atunci când ai mai mulți copii.

3. Calitatea

Alege mereu materialele de bună calitate, cu finisaje de excepție care nu pun nici măcar o secundă în pericol viața copiilor.Calitatea se diferențiază atunci când jucăria devine preferată și este folosită în exces. Cele atent și minuțios realizate trec proba testului sub presiune cât și cea a timpului.

Materiale preferate pentru achiziție pot fi lemnul, plasticul și cartonul rezistent la umiditate.

4. Gradul de dezvoltare armonioasă

Fiecare joc contribuie la dezvoltarea imaginației. După gradul de dificultate și misiunile acestuia, copiii pot depinde și alte abilități jucându-l. De exemplu, rezolvând puzzle-uri, ei își antrenează gândirea și capacitatea de concentrare. Construind cu ajutorul pieselor lego, își dezvoltă orientarea în spațiu, capătă noi repere și încearcă, pe cât posibil, să le insereze în viața de zi cu zi. Citind, își dezvoltă vocabularul în limba maternă și nu numai, reușind astfel să se exprime corect atât oral, cât și în scris. Creativitatea capătă dimensiuni sporite, dându-le posibilitatea de a realiza noi scenarii de joacă.

5. Personajele preferate

Fiecare copil, încă de la vârste fragede, devine fanul unui personaj. Fie îndrăgește vreun erou din desene, vreo prințesă sau chiar un personaj literar, copilul dezvoltă o adevărată pasiune. Acest lucru trebuie încurajat, asta pentru că el va prelua o bună parte din calitățile personajului.

A fi părinte nu este lucru ușor, dar nici nu este vreo fizică cuantică. Trebuie să existe mereu un echilibru între responsabilități, misiunea de părinte și iubirea pentru copil. Poate că zilnic îți permiți să îi cumperi jucării, dar să știi că asta nu îl va face mai fericit. Atenția, timpul de calitate petrecut împreună vor prima mereu în fața sutelor de jucării.

Alege să te joci cu al tău copil, nu cu cea mai grozavă jucărie, ci cu toată răbdarea și iubirea cu care ai fost înzestrat. Pe lângă plăcerea imensă care îi va face jucându-vă împreună, îi vei menține aprins mereu spiritual jovial, iar când acesta va fi adult, va fi ”copil” asemeni ție. Spor la joacă!

Domenii: Educatie

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →