5 lucruri de care să ții cont când cumperi produse electronice second-hand

Publicat pe 11 Noiembrie 2019
Alegerea produselor electronice poate fi o sarcină dificilă, în special atunci când nu ai cunoștințe de specialitate. Cei mai mulți oameni își doresc dispozitive simple, care să le ușureze sarcinile de zi cu zi și nu vor neapărat o configurație de ultimă generație, pentru care să plătească o avere.

Pe de-o parte, bugetul limitat îi determină pe mulți să caute aparate electronice second hand. Pe de altă parte însă, unii se tem că aceste produse vor avea o durată de viață redusă și performanțe scăzute. Dacă ții cont de anumite aspecte atunci când vrei să cumperi electronice second hand, o să vezi că nu ai de ce să-ți faci griji pentru calitatea produselor și vei face o alegere inteligentă.

Examinează aspectul produsului

Aspectul unui aparat arată dacă acel produs a fost păstrat în condiții bune. De pildă, în cazul unul telefon mobil sau al unui laptop, este esențial ca ecranul să arate bine, fără zgârieturi, să nu aibă fluctuații de luminozitate, pixeli morți sau pete inestetice. Porturile USB, tastatura sau camera foto nu trebuie să fie obturate de impurități, iar pe întregul dispozitiv nu trebuie să existe crăpături ori urme de lovituri care ar putea afecta inclusiv componentele interne.

Alege un magazin de încredere

Atunci când vine vorba de produsele second-hand este esențial să le cumperi de la un magazin de încredere. Există multe de site-uri care vând produse second-hand, dar, dacă alegi această variantă, trebuie să ceri neapărat factură și chitanță, ca să poți returna produsul, dacă apar probleme. Nu uita că dispozitivul nu poate fi probat în nici un fel și poți avea surprize la livrare, așa că trebuie să te informezi despre politica de retur.

Cel mai simplu este să alegi un magazin unde poți cerceta atent produsele, cum este un amanet de electronice cu prețuri avantajoase. În acest fel, ai siguranța că electronicele pe care vrei să le cumperi sunt funcționale și au fost verificate atent de reprezentanții firmei de amanet. Astfel poți evita multe situații neplăcute.

Verifică atent cum funcționează

Chiar dacă vorbim despre un produs second-hand, este important să funcționeze cum trebuie. De pildă, o baterie care se consumă prea repede sau un produs care se supraîncălzește atunci când este conectat la priză poate indica anumite probleme. Chiar dacă dispozitivul pe care ți-l dorești arată bine, nu uita că trebuie în primul rând să funcționeze.

Verifică starea accesoriilor

În funcție de dispozitivul ales, trebuie să fii atent și la accesoriile care însoțesc respectivul produs. Spre exemplu, cablul de alimentare este unul dintre lucrurile care nu trebuie să lipsească nici unui produs electronic. Chiar dacă este second-hand, ar trebui să îl cumperi împreună cu accesoriile sale originale și să verifici dacă acestea funcționează corect.

Prețul

Chiar dacă nu dispui de un buget prea mare, nu este indicat să mergi pe varianta primei achiziții. Ar fi bine să cauți în mai multe locuri, până găsești atât produsul dorit, complet funcțional, cât și cel mai avantajos preț, la fel ca în cazul dispozitivelor noi.

Spre deosebire de magazinele specializate sau de un amanet, persoanele fizice vor cere întotdeauna prețuri mai mari, pentru că oferă spre vânzare doar un singur obiect și încearcă să recupereze cât mai mult din suma plătită inițial pe acesta, fără a ține cont și de uzură.

Piața de electronice se bucură în prezent de o gamă largă de oferte. Potențialii clienți sunt tot mai interesați de produsele second-hand aflate la vânzare, astfel încât poți găsi inclusiv modele care nu au fost deloc folosite. Totuși, multe gadgeturi la mâna a doua pot să aibă probleme, de aceea este important să acorzi o atenție deosebită electronicelor pe care vrei să le cumperi.

Domenii: Afaceri

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →