5 lucruri pe care să le verifici înainte de a expedia un colet în străinătate

Publicat pe 7 Aprilie 2023
În timp ce expedierea unui colet în străinătate ar putea părea descurajatoare, procesul este la fel de simplu ca trimiterea unui pachet pe plan interne.

În timp ce expedierea unui colet în străinătate ar putea părea descurajatoare, procesul este la fel de simplu ca trimiterea unui pachet pe plan interne. Există diferențe notabile în ceea ce privește cantitatea de documente și opțiunile de livrare, dar procesul general de expediere rămâne similar.

Iată câteva lucruri pe care trebuie să le verifici înainte de a expedia un colet în străinătate.

1. Unde, cum și ce poți trimite?

Găsește țara în care vrei să expediezi coletul în listele individuale din Manualul Internațional de Corespondență pentru a afla:

  • Ce nu ai voie să trimiți în țara respectivă. Consultă, de asemenea, restricțiile și interdicțiile generale de expediere internațională;
  • Cât de mult poți trimite. Verifică care sunt limitele de greutate și dimensiune;
  • Ce servicii de expediere poți utiliza. Verifică serviciile de livrare internațională prin Cargus;
  • Alte informații specifice țării.

2. Dimensiunile coletului

Cine a spus că toți acei ani de matematică din gimnaziu și liceu s-au risipt?

Greutatea și dimensiunile coletului vor afecta modul în care gestionezi expedierea coletului în străinătate. Gândește-te la următoarele aspecte:

Este durabil coletul pe care vrei să-l trimiți?

  • Cât de greu este?
  • Are nevoie de o manipulare specială?
  • Ce fel de material de ambalare are nevoie?

Dându-ți seama de aceste caracteristici și detalii cheie, vei avea mai mult succes în strategia ta de expediere internațională. Prin acestea, îți poți da seama care ar fi eventualele costuri de transport, ce serviciu de livrare de la Cargus să folosești și cum va putea destinatarul să-și ridice comanda.

3. Preferințele de plată ale regiunii în care vrei să expediezi coletul/coletele

Fără îndoială, acest lucru este esențial și se leagă la cât de bine faci cercetarea de piață, dacă ai un business online cu acoperire internațională.

De exemplu, majoritatea consumatorilor nord-americani și europeni sunt obișnuiți să achite cumpărăturile cu cardul de debit sau de credit, dar consumatorii din Asia folosesc alte modalități de plată, cum ar fi AliPay sau UnionPay. Cunoașterea modului în care clienții tăi vor achiziționa produsul și vor plăti pentru transport îți va salva multe comenzi care, de altfel, s-ar fi pierdut în coșul de cumpărături.

4. Asigurarea pentru siguranța coletului expediat

Majoritatea serviciilor de transport internațional nu vin cu o asigurare încorporată. Prin urmare, este bine să alegi o firmă de curierat, cum este Cargus, care îți oferă posibilitatea să asiguri coletul pe tot parcursul expedierii.

Achiziționarea asigurării îți aduce stabilitate în cazul în care pachetul este deteriorat sau rupt în călătoria sa în străinătate.

5. Taxele suplimentare

Atunci când trimiți colete în străinătate, este normal să existe mai multe taxe de plătit decât dacă expediezi într-un alt oraș din țară. Taxele suplimentare includ:

Valoarea declarată. Obiectivul taxei constă în extinderea limitei de responsabilitate a firmei de curierat pentru protejarea coletului;

Recântărire. Este o suprataxă care se aplică exclusiv serviciilor oferite clienților care au un contract comercial;

Suprataxă de combustibil pentru serviciul internațional.

Am explicat pe scurt care sunt lucrurile la care să fii atent înainte de a expedia un colet în străinătate și cât de ușor poate fi când ai un partener de încredere, cum este Cargus. Firma de curierat Cargus îți oferă printre cele mai versatile și eficiente servicii de transport internațional!

Domenii: Afaceri

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!