5 mituri eronate despre țigările electronice

Publicat pe 16 Iulie 2020
Țigările electronice au o reputație mai puțin bună decât merită, deoarece multă lume nu înțelege exact ce fac pentru un fumător și le consideră mult mai nocive decât sunt. În definitiv e-țigările sunt diferite din mai multe puncte de vedere și de țigările tradiționale, dar și de dispozitivele de încălzit tutun.

În cele ce urmează îți vom prezenta câteva mituri eronate despre țigările electronice. Dacă între timp ți se face poftă de un fum, noi îți recomandăm să încerci un lichid cu mentol pentru țigara electronică. S-ar putea să fie chiar primul pas spre a te lăsa definitiv de fumat. 

Țigara electronică se fumează 

Acest mit a fost alimentat de faptul că populația nu cunoaște în detaliu care este principiul de funcționare al unei țigări electronice. Practic utilizatorul nu fumează, ci vapează. Cu alte cuvinte, țigara electronică nu este nimic mai mult decât un mini inhalator care evaporă lichid, nu fum! Nu se poate vorbi de fumat, pentru că nu există fum, ci aburi. Această confuzie este datorată și confundării țigărilor electronice cu dispozitivele care încălzesc tutunul, acelea având cu totul alt principiu de funcționare. 

Țigara electronică emană un miros neplăcut

Nimic mai fals! Din nou, țigara electronică este o victimă a asemănării cu dispozitivele care încălzesc tutunul și care pot avea un miros ușor neplăcut. Țigara electronică scoate cu totul tutunul din ecuație, componentul care aduce aminte de țigara convențională fiind nicotina. Spre deosebire de țigările clasice și dispozitivele care încălzesc tutun, țigara electronică prezintă chiar o aromă plăcută, în funcție de preferințele utilizatorului, având ca opțiuni arome fructate, mentolate sau chiar cu miros de diverse deserturi. Desigur, pentru cei care vor să imite la perfecțiune experiența fumatului, există și lichide cu aromă de tutun. 

Țigara electronică are un conținut de anticongelant

Acest mit a apărut în urma găsirii de către FDA (agenție americană responsabilă cu reglementarea substanțelor din alimentație, dispozitive medicale, etc) a unui cartuș ce conținea urme de dietilenglicol. Totuși, merită menționat faptul că urmele acestei substanțe nu prezentau caracteristici de toxicitate și din cele 18 cartușe studiate doar unul singur prezenta dietilenglicol. Acesta este într-adevăr un compus folosit în cadrul anticongelantelor, dar s-a găsit o singură dată și nu a mai apărut în studiile următoare. Toate celelalte elemente găsite în lichidul țigării sunt substanțe folosite adesea și în industria alimentară. 

Vaparea duce la cancer

Fumatul poate duce la cancer, dar oare și vaparea? Nitrozaminele se numără printre elementele care produc cancer în cazul fumatului, și da acestea se găsesc și în componența țigării electronice, dar în cantități mult mai mici decât în cazul țigărilor clasice. Raportul este următorul: într-o țigară clasică se găsesc de 1300 de ori mai multe nitrozamine decât într-o doză de lichid pentru vapare. Apropo, nitrozaminele se găsesc și în plasturii folosiți de farmacii pentru renunțarea la fumat, demonstrând astfel că doza este cea care produce afecțiuni, nu pur și simplu prezența unei substanțe. 

Vei face apă la plămâni din cauza țigării electronice 

Poate cel mai amuzant mit de pe această listă este și cel mai ușor de demontat, arătându-i astfel caracterul pur denigrator. Apa la plămâni, denumirea populară pentru afecțiunea numită pleurezie, se manifestă prin inflamarea pleurei care îmbracă fiecare plămân. Această boală este produsă de prezența unei tumori sau agravarea unei răceli, nicidecum de vapare. Nici nu ar avea cum în condițiile în care aburul inhalat nu ajunge în pleură. 

La sfârșitul zilei depinde doar căror informații vrei să dai crezare, având în vedere că multe dintre miturile care înconjoară țigările electronice pot fi demontate foarte ușor. 

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!