5 motive pentru a-ți înscrie bebelușul la cursuri de înot

Publicat pe 22 Octombrie 2020
Bebelușii pot învăța să înoate chiar înainte de a ști să meargă, iar această activitate le aduce numeroase beneficii. Părinții nu ar trebui să ezite să-și înscrie copiii la cursuri de înot, pentru că mișcarea le stimulează dezvoltarea psihomotorie. În plus, înotul este o activitate plăcută, relaxantă pentru copil, care va învăța totodată să aibă încredere în forțele lui.

Astfel, după ce împlinește 4 luni, bebelușul poate lua contact cu apa din bazin, fără să existe riscuri pentru sănătatea lui. Desigur, este important să alegi cursuri de înot pentru bebeluși organizate la un centru specializat, unde se respectă toate regulile de igienă, esențiale, în special, în perioada pandemiei. 

Informează-te dinainte ce măsuri de siguranță sunt luate în timpul cursului, cum este dezinfectată apa din bazin și verifică modul în care arată vestiarele. Apoi, înscrie-l pe cel mic la înot și bucură-te de evoluția lui și de noile sale abilități! Iată 5 motive pentru care ar fi bine să faci acest pas:

1. Înotul se învață mai ușor la o vârstă fragedă 

Specialiștii au observat că bebelușii care încep cursurile de înot mai devreme, în jurul vârstei de 4-6 luni, învață mai repede să înoate și se tem mai puțin de apă. Pe măsură ce crește, copilul va deveni mai temător și va accepta mai greu contactul cu apa. În plus, copiii mai mari învață să plutească mai greu, o deprindere pe care un bebeluș o capătă foarte repede.

2. Stimulează dezvoltarea cognitivă

Mișcările specifice pe care le face bebelușul în timp ce înoată implică ambele părți ale corpului și ajută la dezvoltarea creierului. Astfel, înotul contribuie la formarea de noi neuroni, în special în zona cerebrală care este responsabilă de comunicare și învățare. 

Prin urmare, bebelușii care învață să înoate și practică regulat acest sport se vor dezvolta mai repede din punct de vedere fizic și psihic. Un studiu realizat de Universitatea Griffith din Australia pe 7.000 de copii a demonstrat că micuții de 3-5 ani care înotau erau cu aproape un an mai dezvoltați ca alții de vârsta lor, în special în privința abilităților legate de comunicarea verbală.

3. Crește încrederea în sine a bebelușului

În timpul orelor de înot, bebelușii interacționează cu părinții, cu instructorul și cu alți copii. Cursurile se bazează pe jocuri, astfel încât micuții se distrează, își fac noi prieteni și astfel le este stimulată încrederea în sine. În acest fel, copilul va deveni mai independent, mai curajos și va se adapta mai ușor la schimbări sau la noi provocări.

4. Ajută la formarea mușchilor

Înotul contribuie la formarea mușchilor și la un mai bun control al mișcărilor, chiar de la o vârstă foarte fragedă. În acest fel, un bebeluș care înoată va fi mai în formă, va învăța să stea în șezut sau chiar să meargă mai repede. În plus, mișcarea ajută la întărirea inimii, plămânilor și vaselor de sânge, astfel încât micuțul care practică regulat înotul va fi mai sănătos, mai puternic și mai rezistent la infecții, pentru că va avea și un sistem imunitar mai bine dezvoltat.

5. Îmbunătățește somnul și pofta de mâncare

Înotul este un sport care solicită mult organismul și care presupune un consum mare de energie. De aceea, copiii obosesc și de obicei simt nevoia să doarmă după cursul de înot. Astfel, seara micuțul va dormi mai bine și mai profund. Cu siguranță te vei bucura să afli asta, mai ales că mulți bebeluși au probleme cu somnul și se trezesc frecvent noaptea.

Tot datorită consumului mare de energie pe care îl implică, înotul le va face copiilor poftă de mâncare. Chiar dacă micuțul tău este mai mofturos de felul lui, cu siguranță va mânca mai bine după o ședință de înot.

În concluzie, înotul le oferă bebelușilor numeroase avantaje, prin urmare merită să-l înscrii și tu pe micuțul tău la cursuri de înot, pentru a-l ajuta să se dezvolte mai repede și mai armonios.

Domenii: Educatie

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!