5 motive pentru care ar trebui să folosești bioactivatori pentru fose septice

Publicat pe 6 Februarie 2020
Fosa septică este soluția recomandată în cazul locuințelor care nu sunt racordate la o rețea de canalizare. Rolul acesteia este acela de a colecta și a epura apele reziduale utilizate în gospodărie, iar pentru a evita o serie de neplăceri, fosa septică trebuie întreținută corespunzător.

În acest sens, există o serie de reguli pe care trebuie să le respecți, începând de la locul de amplasare a fosei, construcția acesteia, și continuând cu utilizarea ei și aplicarea unor soluții de curățare.

În cele ce urmează vom insista asupra acestui ultim aspect referitor la soluțiile de întreținere și curățare, explicând de ce este util să folosești bioactivatori pentru fosa septică.

Ce sunt bioactivatorii?

Vorbim de soluții care au în componență tulpini bacteriene, enzime și nutrienți, al căror scop este curățarea apelor uzate. Bioactivatorii pot fi folosiți atât pentru fosele septice, cât și pentru stațiile de epurare, canale, conducte de canalizare sau rezervoare cu ape reziduale, pentru a reduce frecvența de vidanjare și a elimina mirosurile neplăcute.

Odată administrată soluția, bacteriile și celelalte elemente din componență, se activează și descompun mare parte din substanțele din apele uzate.

Cum se folosesc aceste substanțe?

Bioactivatorii sunt disponibili sub formă de pudră sau lichid, care se administrează în doze recomandate, în funcțiile de caracteristicile fosei septice. Se administrează în același timp cu apa din toaletă sau cea de la chiuvetă care ajunge în fosă, iar un astfel de tratament este recomandat săptămânal.

Sunt substanțe care nu afectează mediul înconjurător, spre exemplu, bioactivatorii de fose septice de la Portalia.ro, fiind sută la sută naturali și creați tocmai din dorința de a reduce poluarea.

Care sunt avantajele utilizării?

Beneficiile folosirii de bioactivatori sunt multiple, aceste soluții venind ca o completare a fosei septice.

  • Elimină mirosurile neplăcute – mirosurile specifice generate de o fosă septică neîntreținută corespunzător constituie un motiv serios de disconfort. Acesta se datorează în principal gazelor produse de bacteriile care se acumulează în fosă, iar bioactivatorii au capacitatea de a anihila aceste microroganisme.
  • Reduc frecvența vidanjării – folosind cu regularitate bioactivatori, fosa septică se va umple mai greu, întrucât aceștia descompun materia organică, reduc cantitatea de nămol și deșeurile solide. Astfel, vei fi nevoit să apelezi mai rar la serviciile de vidanjare și asta înseamnă mai puțini bani cheltuiți.
  • Dizolvă grăsimile acumulate în tuburile de scurgere – cu timpul, pe pereții tuburilor de scurgere se acumulează grăsimi, iar cu cât stratul se îngroașă mai mult, cu atât capacitatea de preluare a apelor reziduale se reduce. Apa din toaletă sau de la chiuvete se va scurge mai greu, iar de pe gurile de scurgere va veni miros neplăcut. Bioactivatorii administrați odată cu apa reziduală au și capacitatea de a dizolva grăsimea acumulată pe tuburile de scurgere, împiedicând astfel acumularea acesteia.
  • Nu afectează mediul înconjurător – cum spuneam mai sus, bioactivatorii sunt substanțe sută la sută naturale, fără caracter acid sau bazic. Elementele componente provin din culturi pure de fermentație in vitro și nu au niciun fel de impact negativ asupra mediului, nefiind vorba de substanțe chimice.
  • Ajută la formarea unui ecosistem stabil – folosiți cu regularitate, conform indicațiilor producătorilor, bioactivatorii contribuie la formarea unui ecosistem stabil, prevenind apariția bacteriilor care generează mirosurile neplăcute.

Pentru ca toate aceste beneficii să funcționeze, este necesar și ca fosa să fie corect amplasată și montată. Nu recomandăm amplasarea foselor septice în apropierea lacurilor și a altor cursuri de apă, dar nici pe terenurile în pantă. De asemenea, sunt de evitat și zonele cu copaci mari, întrucât rădăcinile acestora pot să producă fisuri la nivelul sondei.

Pe timp de iarnă, este recomandat să folosești cât mai des apa caldă, pentru a evita apariția înghețului. Bucățile de gheață ce se pot forma la temperaturi sub zero grade pot împiedica scurgerea apei și chiar există riscul de a fisura fosa septică.

Domenii: Constructii

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!