5 pași pentru a identifica un transportator internațional de mărfuri profesionist

Publicat pe 16 Noiembrie 2023
Identificarea unui transportator internațional de mărfuri nu este o sarcină ușoară. În urma pandemiei piața de livrări împreună cu comerțul de la distanță au crescut considerabil. Este absolut normal să nu știi care sunt semnele de avertizare cu privire la o firmă neserioasă sau de unde să începi căutarea. Crucial este să înțelegi că odată început parteneriatul cu o firmă de transporturi internaționale profesionistă, afacerile tale vor începe să prospere.

Colaborarea cu un transportator neserios îți va afecta afacerea și va aduce întârzieri, plângeri din partea clienților și eventuale pierderi financiare.

Reușita unei afaceri este asigurată de calitate și încredere între partenerii de business. Rețeta pentru o căutare de tipul “punct ochit, punct lovit” începe astfel:

Verifică experiența în domeniul transportului internațional

Studiază în amănunt compania cu care vrei să faci afaceri. Folosește Google și află dacă au referințe în piață, recenzii negative sau cât profit au făcut în ultimii ani de activitate. Nu evita să contactezi în mod direct reprezentanții firmei, dialogul onest este cheia.

Asigură-ți un preț avantajos

Costurile unui transport internațional de marfă sunt cu siguranță cel mai important factor. Abilitățile tale de a reduce cheltuielile și de a crește profitabilitatea sunt testate constant. Alegerea unui partner de afaceri cu prețuri mici se poate dovedi dezavantajoasă pe termen lung, calitatea serviciilor fiind proporțională cu prețul plătit.

În funcție de urgență și necesități, poți acționa în consecință. Alege oferta cea mai rentabilă în funcție termenele de livrare și de specificitățile fiecărei livrări.

Alege doar serviciile de care ai nevoie

Înainte să ceri o ofertă de preț pentru un transport internațional, gândește-te bine care sunt serviciile esențiale pe care vrei să le contractezi. Odată ce ți-ai lămurit necesitățile, verifică prin comunicare directă cu potențialul transportator dacă îți poate acoperi nevoile. Este posibil să găsești o singură firmă care să se ocupe de toate transporturile tale internaționale sau să fii nevoit să colaborezi cu mai multe firme.

Dincolo de servicii, e necesar să obții o confirmare cu privire la capacitatea și disponibilitatea lor de transport. În momentul de față încă există probleme cu lanțurile de aprovizionare, astfel cererea depășește oferta cu mult.

Acoperirea rețelei de transporturi

Pentru ca expediția ta internațională să ajungă din punctul A în punctul B, este necesar ca toți partenerii din rețea să fie de încredere. Transportatorul pe care îl vei alege îți va putea oferi prețuri mai bune, asistență în cazuri de urgență și informații relevante din piață care te vor putea avantaja. Cu cât transportatorul ales face parte dintr-o rețea de parteneri mai vastă, cu atât vei avea mai multe opțiuni cu privire la costuri și rute, cât și mai multe resorturi să navighezi situațiile de urgență.

Principii de afaceri sănătoase

Valorile și principiile viitorului tău partener de afaceri sunt foarte importante. Este esențial să comunicați eficient și să aveți o viziune comună. Integritatea, onestitatea și responsabilitatea sunt absolut necesare într-un parteneriat de succes cu privire la transportul de marfă. Siguranța unui partener care livrează servicii de calitate, exact în  termenii agreați, este neprețuită.

Un transportator onest și responsabil îți va comunica transparent costurile, toate informațiile relevante pentru tine, cât și ponturi despre cum să îți optimizezi lanțul de aprovizionare. Caută să obții informații cât mai rapid, mai ales dacă sunt de rău augur. În felul acesta veți avea ocazia să găsiți rezolvări într-un timp cât mai scurt.

În final, cel mai important este să îți cunoști afacerea, necesitățile și capacitățile. Prioritizează-ți nevoile și transmite cât mai multe detalii în legătură cu scopul urmărit firmei care îți coordonează transporturile internaționale, astfel parteneriatul dintre voi să prospere.

Domenii: Afaceri

RĂDUCU MIHAI-ALEXANDRU PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!