5 preparate pe care să nu le comanzi la restaurant

Publicat pe 26 Iunie 2019
Prânzul sau cina luate la restaurant pot fi soluții bune atunci când vrei să te relaxezi sau atunci când nu ai nimic preparat acasă. Cu toate că din meniul unui restaurant totul ți se pare apetisant, există câteva preparate pe care unii chefi vă recomandă să le evitați, putând fi periculoase pentru sănătate.

Ouă cu sos olandez

Potrivit lui Anthony Bourdain, un vestit chef bucătar, ouăle cu sos olandez nu trebuie să se numere printre prioritățile nimănui întrucât sunt periculoase consumului. Se spune despre aceste sosuri olandeze că pot fi o sursă importantă de bacterii periculoase pentru sănătate, mai ales dacă nu sunt consumate imediat sau sunt ținute la temperaturi necorespunzătoare.

Stridiile

Stridiile pot fi consumate în cherhanale, în restaurante cu specific pescăresc, acolo unde există o cerere mare. Dacă vei alege să mănânci stridii într-un restaurant obișnuit s-ar putea să nu consumi cele mai proaspete sau sigure alimente. Ele pot fi ținute în condiții nesigure sau pot fi preparate mai demult, iar acest lucru poate conduce la boli grave.

Burgeri de vită Kobe sau Wagyu

Vita Kobe sau Wagyu este o carne delicioasă, dar și foarte scumpă. De aceea, cele mai multe restaurante servesc aceste feluri de mâncare în porții cât mai mici și nu neapărat în burgeri. Dacă vei comanda un burger de vită Kobe sau Wagyu este posibil ca acel restaurant să ascundă faptul că vita nu este din această categorie și să vă mintă, folosindu-se de aceste denumiri pentru a crește prețurile. Nu picați în capcană și nu comandați acest tip de burgeri.

Preparate care nu se află în meniu

Ori de câte ori mergi la un restaurant, ține cont de ceea ce se află în meniu și comandă strict de acolo. În cazul în care vei dori o comandă specială, a unui preparat care nu se regăsește în meniul pe care l-ai primit s-ar putea ca chefii să se supere și să nu îți prepare așa cum ar trebui preparatul respectiv sau să întârzie foarte mult. De cele mai multe ori cei ce preiau comanda sunt ospătarii care ajung cu această cerere venită din partea ta în bucătărie, producând supărare sau frustrare bucătarilor, mai ales în zilele aglomerate.

Pește într-o zi de luni

Peștele este un aliment delicios și poate fi o bună opțiune pentru cină, însă niciodată nu trebuie comandat într-o zi de luni, chiar dacă ți-e foarte poftă sau chiar și atunci când te afli într-un restaurant cu specific pescăresc.

Peștele preparat într-o zi de luni poate fi vechi pentru că majoritatea restaurantelor primesc pește proaspăt joi, potrivit lui Bourdain. De aceea, chiar dacă te afli într-un restaurant cunoscut, cu multe stele și foarte atent la cererile clienților, evită să comanzi pește în zilele de luni, putând fi vechi și nesigur pentru sănătate.

Toate acestea sunt motive serioase pe care trebuie să le ai în vedere ori de câte ori mergi la un restaurant, fie pentru prânz, fie pentru cină. Și pentru ca nimic din ceea ce este exemplificat mai sus să nu ți se întâmple, să eviți să comanzi mâncare veche, care să îți pună sănătatea în pericol, să nu te confrunți cu nepriceperea unor bucătari începători poate că ar fi potrivit să apelezi la serviciile de comenzi mâncare acasă și astfel să primești repede pizza sau burgerul preferat. Vei avea parte în acest fel de o cină delicioasă petrecută alături de familie sau de prieteni, în condiții sigure și la prețuri optime.

Domenii: Lifestyle

Accent Adserving Agency SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →