5 probleme de sănătate asociate cu munca de birou

Publicat pe 27 Martie 2020
De foarte multe ori, munca full time din spatele unui monitor declanșează o serie de reacții mai puțin plăcute la nivelul întregului organism. Problemele de sănătate, atât de caracteristice unui program de lucru de birou, pot lovi puternic în fizic și psihic, dacă acestea rămân nerezolvate pentru o perioadă mare de timp.

Pe termen lung, cele mai des întâlnite afecțiuni la locul de muncă scad puterea de concentrare și randamentul oricărui angajat, însă pot avea un efect negativ și asupra componentei sociale, la job sau acasă. Iată care sunt cele mai cunoscute 5 probleme de sănătate asociate cu munca de birou. 

1. Probleme de sănătate legate de job: Durerile de spate 

Durerile de spate reprezintă una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni, atunci cand ne raportăm la munca dintr-un spațiu de birouri. Cauzele pentru care apar aceste dureri sunt: postura incorectă, intervalele prea mari petrecute în această poziție, alegerea unui scaun de birou nepotrivit pentru înălțimea angajatului etc. De cele mai multe ori, aceste dureri se localizează în zona cervicală și în cea lombară a coloanei vertebrale.

Recomandare: achiziționarea unui scaun de birou ergonomic; adoptarea unei poziții corecte la birou: tălpile lipite de podea și coatele îndoite la 90° pe masă; ridicări și plimbări scurte, o dată la 30 de minute. 

2. Probleme de sănătate legate de job: Durerile de cap 

Durerile de cap, asociate muncii de acest tip, sunt determinate de: lipsa unei hidratări corespunzătoare, amânarea servirii mesei de prânz, privirea îndelungată în monitorul calculatorului etc. 

Recomandare: asigură-te că bei cel puțin 2 litri de apă în fiecare zi; nu sări peste nicio masă de prânz, indiferent de urgența unui anumit task; ieși din oră în oră, pentru 10-15 minute, în aer liber, luand cat mai multe pauze de la calculator. 

3. Probleme de sănătate legate de job: Anxietatea 

Ai auzit de “multitasking”? Află că aceasta este principala cauză a dezvoltării stării de anxietate, stare pe care mulți dintre cei care lucrează la birou o resimt adesea. În fazele sale incipiente, anxietatea este asociată cu o serie de griji punctuale, griji care devin mai târziu o “rutină”. Atunci când mintea nu își mai poate lua o pauză de la aceste frământări legate de job, starea de neliniște devenind una cronică, putem discuta despre prezența anxietății la pacient. 

Recomandare: cere-le ajutorul celor din jur, atunci când ai nevoie; încearcă să vorbești despre problemele tale cu persoane avizate, imediat ce simți că lucrurile încep să se agraveze; lasă problemele legate de muncă la birou și dedică-ți timpul liber familiei sau activităților ce îți pot oferi relaxare. 

4. Probleme de sănătate legate de job: Obezitatea 

Programul de muncă haotic, sedentarismul și servirea regulată a unor mâncăruri de tip fast-food, reprezintă principalii factori declanșatori ai obezității. Această afecțiune medicală este corelată cu problemele cardiovasculare, cu care majoritatea persoanelor de sex masculin, din segmentul de vârstă 40-60 de ani, se confruntă. 

Recomandare: consumă cât mai multă mâncare gătită, fie că mănânci la cantina de la birou, fie că vii cu pachet de acasă; sedentarismul de la birou poate fi compensat cu un program regulat de activități fizice, de cel puțin două ori pe săptămână: alergat, înot, ciclism etc.

5. Probleme de sănătate legate de job: Deficitul de nutrienți

Lipsa legumelor și a fructelor din meniu poate cauza un deficit de vitamine și minerale, substanțe vitale pentru organism. Cele mai des întâlnite carențe sunt cele de fier, magneziu, vitamina B12. În lipsa unui nivel optim al acestor nutrienți, angajații se pot confrunta cu: stări de apatie, concentrare scazută, dureri de cap, lipsa poftei de mâncare etc. 

Recomandare: programarea unei vizite la medic, pentru a stabili împreuna analizele pe care trebuie să le faci, precum și schema optimă de tratament, bazată pe vitamine și minerale; Click apoi pe Sensiblu, pentru a găsi rapid cea mai apropiată farmacie de casa ta, astfel încât să cumperi imediat cele mai importante suplimente nutritive, pentru susținerea unei diete sănătoase. 

Problemele medicale, caracteristice muncii de birou, au întotdeauna o rezolvare. Acționează din timp pentru a le diminua efectele, apelând la sfaturile specialiștilor în sănătate și nutriție, de fiecare dacă când simți că organismul tău trece printr-o perioadă mai puțin plăcută. 

Domenii: Farma

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →