5 scule și unelte care nu ar trebui să-ți lipsească din atelierul de lucru

Publicat pe 16 Septembrie 2021
Dacă lucrezi la proiecte de tip DIY sau dacă ai o pasiune transformată într-o mică afacere, cu siguranță te-ai gândit că ai nevoie de un atelier cu scule proprii, calitative și eficiente. Dacă vrei să îți echipezi un astfel de atelier și nu știi exact ce anume să achiziționezi, am pregătit pentru tine o listă a sculelor și a uneltelor care nu ar trebui să îți lipsească.

Aparatul și echipamentul de sudură

În prezent, aparatele de sudură reprezintă dispozitive de care nu te poți lipsi dacă ai deja un atelier de lucru. Oricând există ceva care necesită a fi sudat, începând de la simple susțineri pentru rafturi, mese sau scaune și terminând cu garduri și porți metalice. Vei avea nevoie de aparate de sudura calitative, cum ar fi aparatele de sudură cu invertor, cele mai performante produse de acest tip, în acest moment.

Aceste aparate de sudură îți oferă curent continuu și un randament ridicat, astfel că vei putea lucra ca un profesionist, fără a fi nevoie să investești sume foarte mari. Aparatele de sudură sunt variate din punct de vedere al prețului, așa că vei găsi cu siguranță un produs care să te mulțumească și care să îți folosească.

În același registru, nu uita că vei avea nevoie și de echipament de protecție, astfel că pe lângă costumul special pe care îl porți vei avea nevoie și de o cască specială cu vizieră de protecție, care să te ajute în timpul proceselor de lucru. Căștile de sudură sunt special create astfel încât tu să ai vizibilitate în momentul în care lucrezi cu flacăra.

Scule și dispozitive de tăiere și prelucrare a lemnului

Ciocanul, fierăstrăul, sau circularul reprezintă scule pe care ar trebui să le treci pe lista de cumpărături, deoarece este imposibil să nu meșterești ceva și din zona de prelucrare a lemnului. Este indicat să te documentezi cu privire la aceste scule, pentru că va fi nevoie să alegi ceva care să se potrivească în contextul atelierului tău, luând în calcul atât volumul de muncă, cât și dimensiunea spațiului de care dispui.

Trusa de scule

O trusă profesională de scule poate fi un real ajutor, pentru că nu va mai trebui să compui „din bucăți” o trusă personalizată. Vei avea astfel la îndemână cele mai comune tipuri de scule, începând de la chei reglabile, șurubelnițe, creioane electrice, bormașină, cutter sau patente și până la fierăstraie de mână, șublere sau alte tipuri de scule de mână, deosebit de utile în orice atelier.

Compresorul

Dacă facem un inventar al sculelor de mari dimensiuni, vei vedea că un compresor poate fi deosebit de util. Va fi nevoie însă să ceri ajutorul unor persoane specializate pentru alegerea acestui produs, astfel încât să înțelegi exact de ce anume ai nevoie. Compresoarele fac parte din gama de scule pneumatice, adică lucrează pe bază de aer comprimat, așa că va trebui să fii atent la alegerea pe care o faci.

Generatorul de curent

Pentru că vei avea un atelier propriu, trebuie să îl delimitezi cumva de restul gospodăriei. Astfel, în cazul unei pene de curent, poți folosi generatorul pentru a alimenta atelierul, cumva independent de rețeaua de alimentare clasică. Generatoarele pot fi folosite așadar ca o soluție de avarie, însă în unele situații poți folosi aceste produse și în situații particulare, ca o sursă în plus de alimentare cu energie electrică.

Dacă ai un atelier propriu atunci cu siguranță vei dori ca acesta să fie cât mai bine echipat. Acestea sunt câteva dintre sculele și dispozitivele pe care ar trebui să le deții în atelierul tău, astfel încât să te poți bucura de rezultatele muncii tale, fără a fi nevoit să te oprești atunci când îți lipsește ceva.

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!