5 sfaturi financiare atunci când călătorești

Publicat pe 26 Februarie 2020
Călătoriile în străinătate reprezintă atât un prilej de relaxare, cât și o oportunitate ideală de dezvoltare personală.

Totuși, gestionarea bugetului în această situație poate deveni o adevărată provocare. Pentru a economisi bani, urmează sfaturile de mai jos!

1.Pregătește-te din timp

Acest lucru nu înseamnă doar să stabilești care va fi costul tău pentru călătorie, ci și să te gândești cum să reduci din cheltuieli. Spre exemplu, cumpără biletele de avion și camera de hotel cu câteva luni înainte. În acest mod, poți scuti până la câteva sute de euro.

De asemenea, folosește un card care să fie acceptat în țara unde te duci și care să nu aibă costuri suplimentare pentru tranzacțiile în altă monedă. Caută unul creat special în acest scop, deoarece va veni la pachet și cu asigurarea de călătorie gratuită. În plus, majoritatea cardurilor de călătorii funcționează printr-un sistem de puncte sau mile, ce te vor ajuta să faci economii și în vacanțele viitoare.

2. Schimbă banii în România

Unii comercianți străini nu acceptă decât plata în regim de numerar. Și chiar dacă dispui de posibilitatea de a scoate cash dintr-un bancomat, ți se vor percepe comisioane. De aceea, schimbă banii din țară. Fă asta într-o locație din oraș, deoarece cursul valutar pentru dolar sau altă moneda este mai ridicat în aeroporturi. Nu-ți lăsa tot bugetul în același loc. Pune o parte în portofel și alta în geantă, pentru a te proteja mai bine de eventuale furturi. Iar în cazul în care ai nevoie de bani în plus, caută un ATM de tip ‘’free of charge’’, deoarece acesta nu are comisioane de retragere.

3.Respectă legislaţia locală

Asigură-te că deții câteva cunoștințe legate de legile țării unde te vei duce. Cetăţenii români aflaţi pe teritoriul altor state se supun jurisdicţiei acestora şi sunt responsabili pentru orice încălcare a regulilor locale. De exemplu, în Singapore este ilegal să mesteci gumă de mestecat în public, iar în Italia nu ai voie să hrănești porumbei! Multe acte precum acestea par normale la noi, însă în afară sunt interzise și pentru ele vei primi amenzi.

4.Descărca conținut în avans

Internetul din alte țări disponibil în aeroport, gări și în stațiile de autobuz este deseori cu plată. Dar odată ce te afli într-o zonă cu acces gratuit la Wi-fi, poți să descarci atât hărți, cât și alte tipuri de conținut, cum ar fi articole sau videoclipuri. În felul acesta, vei putea să le accesezi din nou mai târziu și să te bucuri de ele, fără să plătești costurile suplimentare pentru roaming.

5.Analizează opţiunile de transport

Locul de cazare poate influența cheltuielile de transport, mai ales dacă este departe de obiectivele turistice. Astfel, ar fi bine să analizezi opțiunile de care dispui. Dacă nu-ți permiți să închiriezi o mașină, folosește un transport local. Deși taxiurile sunt mai sigure, prețul acestora este deobicei unul ridicat, mai ales când te duci și în alte orașe. Alege să te deplasezi cu trenul, evită orele de vârf și cumpără bilete dus-întors! Dacă faci și rezervările din timp, în mod sigur va fi o reducere în preț.

Cum să fii pregătit pentru plecare

Dacă vrei să te duci în altă țară, încearcă să rezervi avionul și camera de hotel cu câteva luni înainte! Schimbă majoritatea banilor din România, deoarece plățile cu cardul la comercianții străini nu se pot realiza mereu și implică comisioane.

Documentează-te despre legislația locală, iar când ai nevoie de tren sau autobuz, ia-ți biletul din timp. Optează pentru o călătorie dus-întors și evită orele de vârf. Iar pentru a economisi din costurile de roaming, descarcă hărțile și alte tipuri de conținut imediat ce ai acces la o zonă cu Wi-fi gratuit. Urmând aceste sfaturi te vei putea bucura de o călătorie plăcută la un cost redus!

Domenii: Finante-banci

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!