5 sisteme pentru confortul tău și al familiei tale

Publicat pe 6 Februarie 2020
Într-o perioadă în care telefonul te conectează cu întreaga lume, casele inteligente încep să fie din ce în ce mai căutate în piața imobiliară. Arhitecții, proiectanții, producătorii de echipamente de uz casnic, electrocasnice și sisteme de supraveghere propun soluții pentru transformarea locuinței într-un spațiu digital interactiv.

În cele ce urmează îți prezentăm cinci sisteme care îți transformă locuința într-o casă inteligentă. Pe lângă confortul celor mai noi tehnologii, vei crește gradul de securitate a casei tale și vei beneficia de o reducere semnificativă a cheltuielilor de întreținere.

Încălzește eficient spațiul în care locuiești

Într-o locuință normală, facturile la energie pe timp de iarnă sunt de câteva ori mai mari decât în restul anului. Se produce astfel o gaură greu de recuperat în bugetul familiei. Pentru a preveni acest decalaj, poți investi încă din faza de proiectare a casei, sau în cadrul unui proces de renovare, în aparatură inteligentă. Energia verde beneficiază de fonduri nerambursabile care scad o bună parte din investiția inițială. Din acest punct de vedere, ai de ales dintr-o gamă variată de produse bazate pe energie regenerabilă, de la pompe de căldură până la panouri fotovoltaice. Majoritatea producătorilor de centrale termice au în portofoliu modele care pot fi controlate cu ajutorul aplicațiilor moderne.

Supraveghează casa de la distanță

Capitolul siguranță excelează din punct de vedere al soluțiilor inteligente pentru casă. Supravegherea video acoperă întregul perimetru și îți permite să controlezi de la distanță accesul în curte, în casă sau chiar în diferite încăperi. Electrainstal.ro îți propune dispozitive moderne, cu opțiuni de monitorizare a zonei acoperite în orice moment din zi sau din noapte, indiferent de condițiile meteorologice sau de luminozitate.

Sisteme inteligente de iluminat

Iluminatul interior și exterior poate deveni parte a stilului casei tale. Cele mai noi tehnologii te ajută să ajustezi, oriunde te-ai afla, prin bluetooth sau wi-fi, intensitatea și culoarea luminilor din curte sau dintr-o încăpere specifică a locuinței. Senzorii, proiectoarele, lustrele, lampadarele, lămpile, spoturile pot fi controlate prin intermediul unei aplicații de pe smartphone, tabletă sau laptop. Jocurile de lumini de sărbători sau la ocazii speciale sunt mult mai spectaculoase atunci când le coordonezi de pe un device inteligent.

Electrocasnice în variantă smart

Majoritatea electrocasnicelor clasice se găsesc și în variantă smart. Televizorul, mașina de spălat rufe sau vase, frigiderul, aparatul de preparat cafea, aspiratorul sunt doar câteva exemple de electrocasnice controlabile de la distanță prin intermediul unor aplicații dedicate. Înregistrarea video a programului tv preferat, pornirea și oprirea mașinii de spălat, prepararea cafelei cu câteva minute înainte de a te trezi sau pornirea unui program de curățare a podelei sunt posibile în orice moment, oriunde te-ai afla.

Cinema la tine acasă

Sunetul și imaginea sunt cap de afiș în preferințele pasionaților de tehnologie. Orice cameră dintr-un apartament de bloc sau dintr-o casă poate fi transformată, cu o investiție inteligentă, într-o mini sală de cinema. Proiectorul și sistemul de sonorizare sunt aparatele de care ai nevoie, iar canapeaua dedicată îți va facilita confortul necesar. Pentru camera ta de relaxare poți găsi ecrane, proiectoare sau televizoare 4k și blu-ray playere de cea mai bună calitate. Pentru liniștea vecinilor sau a familiei din restul casei, soluția este antifonarea pereților. Documentarele și filmele preferate, precum și competițiile sportive pe care le urmărești împreună cu prietenii vor fi trăite la un nivel superior. De asemenea, sala de cinema se poate transforma într-una de gaming, dacă instalezi consola de jocuri cu toate accesoriile în acest spațiu.

O casă conectată la nevoile generației actuale îți aduce confort și siguranță la finalul unei zile de lucru. Sistemele de iluminat, încălzire, monitorizare și relaxare, precum și electrocasnicele inteligente transformă spațiul în care locuiești într-o locuință smart.

Domenii: Lifestyle

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →