5 solutii pentru reducerea nivelului de zgomot din apartament

Publicat pe 7 Noiembrie 2018
Locuiesti la strada sau ai niste vecini galagiosi, asa ca zgomotul este o constanta neplacuta a vietii tale? Din pacate, zgomotul nu este doar deranjant, ci poate sa-ti afecteze starea generala de bine.

Prin urmare, daca vrei sa te odihnesti perfect si, de asemenea, sa ai parte de clipe de relaxare in propria casa, ar fi bine sa faci tot posibilul ca sa reduci nivelul de zgomot din apartament. Iti prezentam, mai jos, cinci solutii pe care le poti folosi, cu incredere, pentru diminuarea zgomotului din locuinta ta.

Prima solutie pentru reducerea nivelului de zgomot din apartament: inlocuieste ferestrele

Unul dintre cele mai simplu lucruri pe care ai putea sa le faci daca vrei sa reduci nivelul zgomotului din locuinta ta este sa-ti schimbi ferestrele. Multe dintre ferestrele moderne beneficiaza de tamplarie si sticla de calitate, care nu doar ca diminueaza zgomotul din locuinte, ci si protejeaza foarte eficient din punct de vedere termic. 

A doua solutie pentru reducerea nivelului de zgomot din apartament: ridica pereti despartitori

A doua solutie pentru izolarea fonica a apartamentului tau pe care ti-o propunem implica sa-ti construiesti cativa pereti despartitori din gips carton, prevazuti in interior cu vata minerala. Daca optezi pentru aceasta solutie, iti recomandam sa folosesti placi de gips carton cu proprietati acustice, care au densitatea mai ridicata comparativ cu placile de gips carton standard.

A treia solutie pentru reducerea nivelului de zgomot din apartament: cumpara covoare antiderapante

In cazul in care nu stiai, exista covoare antiderapante fonoabsorbante, extrem de eficiente daca doresti sa-ti izolezi acustic podele din apartamentul tau. Covoarele antiderapante fonoabsorbante se asaza sub mocheta sau sub covoarele obisnuite. Merita sa-ti cumperi astfel de produse pentru podelele casei tale deoarece absorb vibratiile sonore cauzate de mersul prin casa si, in plus, nu-ti lasa covoarele standard sa alunece pe podele.

A patra solutie pentru reducerea nivelului de zgomot din apartament: izoleaza podelele

O alta solutie pentru mai putin zgomot in locuinta ta este sa-ti izolezi podelele cu vata minerala bazaltica. Aplicata pe planseul podelelor, vata minerala bazaltica tine la distanta zgomotele pe care le-ai putea auzi de la vecinii care locuiesc la etajele inferioare. Totodata, daca alegi sa-ti izolezi podelele cu vata minerala bazaltica, locuinta ta va deveni mai calduroasa. De ce? Pentru ca va pierde mai putina caldura.

A cincea solutie pentru reducerea nivelului de zgomot din apartament: foloseste placi fonoabsorbante din gips carton

Ultima solutie de pe lista noastra cu recomandari pentru diminuarea nivelului de zgomot din apartamentul tau necesita sa montezi, pe tavane si, eventual, pe pereti, placi fonoabsorbante perforate din gips carton. Ele sunt acoperite cu un carton special, iar perforatiile de pe suprafata lor absorb ecoul din interiorul camerelor. Mai mult, placile in cauza au in componenta un grup de minerale, care filtreaza si retin mirosurile.


Accent Adserving Agency SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →