5 tipuri de jocuri educative pentru copii şi beneficiile de a le cumpăra

Publicat pe 5 Martie 2021
Orice copil are nevoie să se joace mult timp, pentru a se dezvolta frumos şi armonios. De aceea cei mai mulţi părinţi oferă în dar copiilor lor diverse tipuri de jocuri şi de jucării.

 Dacă te gândeşti să cumperi ceva care să aducă multiple beneficii copiilor, poţi alege jocuri educative. Acestea pot să fie alese în funcţie de vârsta copiilor tăi şi pot să fie de multe feluri. Art of Play oferă multiple variante de astfel de jocuri educative, iar tu poţi selecta variantele care se potrivesc etapei de dezvoltare specifice:

1. Jocuri pentru atenţie şi concentrare

În această categorie de jocuri, poţi descoperi variante care sunt construite special pentru a dezvolta şi creşte armonios atenţia şi concentrarea copiilor. Orice joc de acest tip poate să ajute copilul să îşi menţină concentrarea pentru mai mult timp, având un beneficiu final, al câştigării jocului. Un exemplu poate să fie un joc de echipă în care copiii sunt atenţi la desfăşurarea planului acţiunii. Astfel, în jocul cu „Cei trei purceluşi”, aceştia încearcă să îşi construiască o casă, dar lupul cel rău le dărâmă tot ce au reuşit să lucreze. Abilităţile logice, concentrarea şi atenţia legată de strategiile pe care le urmează, sunt în strânsă legătură cu rezultatul jocului. Copiii se joacă şi acumulează constant informaţii legate de gândire şi logică. Este un joc care este potrivit pentru copii de peste 3-4 ani de zile. Se joacă în grup de mai mulţi jucători şi astfel se întăresc şi metodele de comunicare pozitivă şi corectă. Părinţii îi pot învăţa cum să vorbească, să pună limite, să se dezvolte în abilităţi de relaţionare frumoasă şi veselă.

2. Concentrare şi învăţare a unor noţiuni-

Un alt tip de joc foarte îndrăgit şi care are multe beneficii, este acela ce ţine de învăţarea unor noţiuni. De exemplu un copil poate să înveţe antonimele prin alăturarea unor cartonaşe cu pozele lor. El se va juca, dar va avea şi achiziţii ulterioare. Se va bucura de rapiditate în gândire, de dezvoltare complexă. Se vor modifica şi capacitatea sa de memorare şi atenţie pe perioade mai mari de timp.

3. Jocuri de îndemânare şi coordonare

O altă categorie importantă, este cea legată de îndemânare şi de coordonare. Un exemplu de astfel de joc poate să fie cel în care copilul sapă pentru a descoperi anumite bucăti dintr-un dinozaur ascuns în ipsos, apoi le asamblează cu grijă, în ordinea corectă. El poate să descopere bucăţile, să coordoneze mâinile, să asambleze şi să reproducă o imagine după instrucţiuni. Astfel, poate să se bucure de multiple achiziţii în scurt timp şi să se dezvolte pe mai multe planuri.

4. Jocuri şi jucării matematice

Jocurile matematice implică adunări, scăderi sau înmulţiri pe care le învaţă jucându-se şi bucurându-se. Copilul va îndrăgi mult mai mult calculele dacă le va învăţa în joacă.

5. Jocuri are implica multă creativitate, imaginaţie sau dexteritate

Aceste jocuri de imaginaţie şi dexteritate sunt perfecte pentru copiii care adoră culorile şi formele şi vor să alcătuiască ceva practic, cu mâinile lor. Ei pot realiza, de exemplu, tablouri din multe mărgele de dimensiuni diferite, care se lipesc folosind anumite indicaţii de contur şi numerotare. Este un joc potrivit pentru copii de peste 8 ani de zile. Trebuie să existe supravegherea adulţilor atunci când se lipesc şi se folosesc bucăţele atât de mici de materiale. Acest tip de joc poate să fie potrivit pentru cei care doresc să capete precizie, direcţie bună şi coordonare, precum şi pentru copiii care sunt foarte creativi şi adoră să construiască forme de artă pentru vârsta lor.

Domenii: Lifestyle, Educatie

MATEO TRADING PRODUCTIE SRL

Crivan Digital este o agentie de performance marketing si web development din Pitesti. Agentia ofera servicii complete de: promovare Google Ads, Facebook Ads, Waze Local, Linkedin Ads, SEO OnPage,...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!