5 trucuri de folosit în timpul unei redecorări

Publicat pe 18 Decembrie 2020
Confortul locuinței depinde în mare măsură de designul interior, care reflectă stilul de viață al fiecărei familii. Piesele de mobilier și obiectele de decor trebuie alese cu atenție, să fie în ton cu stilul arhitectural, să fie utile și să reflecte personalitatea celor care stau în casa respectivă.

Pentru că este nevoie mereu de ceva nou ca să învioreze atmosfera și să împiedice monotonia, schimbările de decor sunt frecvente în orice locuință. Iată câteva trucuri de folosit în timpul unei redecorări, pentru ca rezultatul să fie pe măsura așteptărilor:

1. Combină piese de mobilier din stiluri diferite

Ca să redecorezi camerele din casă, în special livingul, combină piese de mobilier care și stiluri diferite. Astfel obții o imagine de ansamblu interesantă și originală, care denotă rafinament și bun gust. 

Alege piese cu semnificație, care să marcheze anumite zone din cameră, de exemplu un fotoliu vintage în dreptul ferestrei delimitează locul de citit sau o măsuță de cafea în stil cubist se încadrează bine într-o cameră clasică, pentru că este punctul de interes și transmite faptul că în acel loc se strânge lumea pentru un pahar de coniac și o conversație agreabilă.

2. Folosește la maximum creativitatea

Redecorare înseamnă reinventare, deci acum e momentul în care poți să-ți folosești la maximum creativitatea. Este în vogă stilul steampunk, așa că nu ezita să introduci ca elemente de decor diverse elemente industriale, plăci din cauciuc, țevi, materiale brute precum metal, lemn sau piele neprelucrată. 

Acest stil este potrivit pentru pardoseli și tavane, dar este folosit și în mobilarea unor colțuri de cameră, holuri și nișe pe care vrei să le diferențiezi în cadrul imaginii de ansamblu.

Aplică ideile care-ți plac și lasă-ți imaginația să fie designerul tău de interior, ca să realizezi o redecorare originală și atractivă.

3. Combină mai multe tipuri de lumină

Folosește mai multe feluri de lumini pentru fiecare cameră: lumină ambientală, care acoperă întreaga încăpere și lumină dedicată unei anumite activități, de exemplu zona de citit, masa de lucru sau blatul de bucătărie. 

Adaugă și lumini de accent, care au doar rol decorativ, dar sunt importante pentru că pun accentul pe obiectele pe care vrei să le scoți în evidență. Alege spoturi colorate și aplice discrete, pe care să le montezi în spatele mobilei și lângă oglinzi, pentru un plus de efect.

4. Alege culori calde

Utilizează inteligent culorile, ca să redecorezi casa în tonuri calde, care să asigure senzația de calm și să contribuie la o atmosferă confortabilă. Renunță la tonurile tari și culorile lucioase în favoarea unor nuanțe mai estompate, care să nu obosească ochii.

Creează jocuri vizuale într-o gamă cromatică de maximum 3 culori: o culoare de bază, pe care să o folosești pentru pereți, perdele și obiecte mari de mobilier, o culoare complementară pentru fotolii și covoare, plus o culoare de accent pentru diverse decorațiuni, precum vaze, perne, cuverturi sau jardiniere de flori.

5. Așază plante decorative în suporturi originale

Orice cameră prinde viață atunci când aduci o plantă, mai ales dacă sunt soiuri exotice și au flori interesante sau frunze neobișnuite. Ca să pui în valoare diverse plante decorative, așază-le în suporturi originale, care să-i surprindă și să-i amuze pe cei care-ți trec pragul.

Poți să optezi pentru vase de aramă, cutii de pălării, mici piese de mobilier, instrumente muzicale sau multe alte obiecte, după cum îți spune imaginația. Nu trebuie să schimbi plantele de câte ori redecorezi, este de ajuns să găsești un loc nou și un suport original, iar fiecare ghiveci de flori va fi un obiect decorativ unicat.

După cum vezi, este simplu și amuzant să schimbi aspectul camerelor din locuință dacă aplici aceste trucuri pentru redecorare. Folosește-ți creativitatea, lasă-ți imaginația să te ajute și nu uita că personalitatea ta trebuie să se regăsească în fiecare colț din casă.


Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!