5 trucuri pentru a economisi bani când călătorești

Publicat pe 4 Septembrie 2020
Ai vrea să călătorești dar ai impresia că este scump să faci acest lucru? Află că nu e nevoie să cheltui o groază de bani atunci când călătorești. Am pregătit pentru tine câteva sfaturi care să te ajute să călătorești fără să cheltui foarte mulți bani.

1.   Călătorește în extrasezon

Dacă alegi să călătorești în extrasezon vei sesiza că majoritatea cheltuielilor precum cazarea, mâncarea și biletele de avion sunt cu mult mai ieftine. În afară de faptul că vei face economii importante, dacă călătorești în extrasezon, vei evita și aglomerația din jurul obiectivelor turistice.

Deci dacă îți dorești o vacanță relaxantă, fără să cheltui o mulțime de bani, călătoritul în extrasezon este soluția. 

De asemenea, dacă-ți dorești să economisești mai mult poți opta pentru un zbor cu escală. Acestea costă mai puțin decât un zbor direct și îți oferă și posibilitatea să vizitezi un oraș nou, în timpul acordat.

 2.   Planifică-ți cu atenție itinerariul

O altă modalitate de a economisi atunci când călătorești este să îți planifici totul din timp. Te sfătuim să îți faci rezervări oriunde este cazul, fie că este vorba de cazare, bilet de avion, sau vizita unui obiectiv turistic. Astfel, vei economisi timp și bani, iar riscul de avea o vacanță nereușită va dispărea. 

Dacă îți planifici din timp ce obiective vei vizita, poți să le vizitezi pe cele apropiate în aceeași zi, si să eviți astfel călătoriile inutile cu mijloacele de transport în comun. Nu doar că vei economisi bani dar vei salva și timp prețios din vacanța ta.

Cât timp ești la capitolul planificare ar trebui să te gândești și unde vei mânca pe parcursul vacanței. Poți opta pentru o cazare cu mic dejun inclus și poți face cumpăraturi la supermarket pentru gustările dintre mese.

Dacă vrei să mănânci în oraș îții recomandăm să eviți localurile turistice, deoarece au prețuri mai mari, îți sugerăm să alegi prânzul și nu cina, deoarece opțiunile de prânz au prețuri mai reduse, de obicei. 

3.   Călătorește în grup

Dacă ai ocazia să-ți faci o gașcă cu care să călătorești, îți recomandăm să încerci acest lucru. De obicei obiectivele turistice și localurile oferă discount-uri pentru grupuri. Un alt lucru pe care îl poți face este să stabilești o destinație împreună cu prietenii tăi și să închiriați un apartament acolo, puteți cheltui mult mai puțin decât cu un hotel astfel.

4.   Informează-te cu privire la cursul valutar

Una din greșelile frecvente pe care le fac oamenii atunci când călătoresc este să își schimbe banii la casele de schimb valutar din aeroport, ce nu oferă cele mai convenabile prețuri. 

Îți recomandăm să îți schimbi banii din timp, să consulți un curs valutar bnr, și să te informezi cu privire la cele mai avantajoase cursuri, cu cel puțin o săptămână înainte de călătorie.

Este de preferat să folosești bani cash dar poți apela și la un card de credit special pentru călătorit, ce include și o ofertă avantajoasă pentru cheltuielile externe, realizate în alte țări. 

5.   Evită plecările în weekend

Dacă îți plănuiești o vacanță, și își cauți bilete de avion, îți sugerăm să eviți plecările în weekend, deoarece prețurile sunt mai ridicate comparat cu plecările din cursul săptămânii.

Acest lucru nu înseamnă nu poți merge în vacanță în weekend, înseamnă doar că ai putea considera cumpărarea biletelor de zbor pentru cursul săptămânii.

Dacă nu te deranjează, poți să alegi zboruri low-cost, astfel poți reduce substanțial costurile transportului.

Nu trebuie să fii limitat de bani, pentru a-ți îndeplini visurile. Dacă îți dorești să călătorești puțină atenție și chibzuială în planificare, te pot ajuta mai mult decât crezi. 

Domenii: Finante-banci

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!